Viking actief in Gent

ruben-pier-gentTijdens het Pinksterweekend was Viking met een klein ploegje actief in België bij de regatta in Gent. Het aantal Nederlandse deelnemers was niet zo groot, zodat ook Hugo Pos, Nourdin Kaai (beide Geuzen) en Don van Tongeren (Frisia/Kanotop) de gezelligheid van het Vikingkamp opzochten. Ook Olaf Heijne (Beatrix) schoof af en toe aan voor een kop koffie of een pannekoek.

De weersomstandigheden op zaterdag waren niet optimaal: bewolkt, frisjes met af en toe een druppeltje en in de middag ook aardig wat wind. Toch presteerden de Vikingers lang niet gek. Zo wisten de K2’s van Ruben/Nourdin en Jesse/Hugo op de 1000m naar het zich laat aanzien te voldoen aan de kwalificatienormen voor deelname aan het WK voor U23 resp. junioren. Op de langebaanwedstrijd op het eind van de dag had Ruben pech met zijn roer en Jesse ging gewoon niet lekker. Pier daarentegen voer erg sterk op deze 5km bij de veteranen.

’s Avonds werd een restaurantje opgezocht. Het door Paul Hoekstra aangeraden Italiaanse restaurant bleek geheel vol te zijn, zodat we na enig zoeken uiteindelijk in een Spaans restaurant terechtkwamen. Hoewel de bediening zich drukker maakte over het Eurovisiesongfestival dan over het daadwerkelijke bedienen, was de paëlla erg lekker. De portie gebakken vis daarentegen had volgens Naomi en Inge het meest weg van grote vissticks met rare graten …..

Op zondag was het gelukkig heerlijk weer, lekker zonnetje met een aangename temperatuur. Jesse was voor de 500m niet helemaal gefocust, maar gaf daarna op de 200m alles wat hij had. Helaas is deze korte afstand niet helemaal zijn specialiteit, zodat hij al vroeg op de dag klaar was. Naomi daarentegen wist op de 200m sterk voor de dag te komen en won overtuigend de gouden medaille op deze afstand. ook Pier pakte bij de veteranen het goud op deze afstand. Op de 500m kwamen Pier en Ruben tegen elkaar uit in de halve finale. Ruben kende een slechte start en moest in de achtervolging op Pier. Pas op het laatst wist hij Pier nipt te verslaan, maar beide waren niet door naar de finale.

Afsluitend nummer van het weekend was de 500m K4 voor de heren. De gelegenheidsformatie van Nourdin, Don, Lennard Vaandrager (TWV) en Ruben pakte hier de derde plaats. Na een snelle hap van Vlaamse friet met stoofvlees konden we voldaan weer naar Amsterdam terugreizen.

Kijk voor meer foto’s op: fontaine.home.xs4all.nl/kano