Eerste team wordt derde tijdens het NK

Afgelopen weekend is in Den Haag het finale weekend van het Nederlands Kampioenschap Kanopolo gehouden.

De Viking deed mee met 2 teams. Het eerste team deed mee in de eerste klasse. Dit nadat ze afgelopen jaar waren gepromoveerd vanuit de tweede klasse. Dit is de klasse waar het tweede team dit jaar in deel neemt. 

Na het eerste nk weekend stond het eerste team er zeer goed voor. Ze staan tweede wat uiteindelijk goed kan zijn voor een Promotie/ degradatie wedstrijd naar de hoofdklasse. Het tweede team staat er wat minder goed voor en neemt de zevende plaats in beslag. Dit is ook na het finale weekend de uiteindelijke uitslag. Hoewel er een duidelijke vooruitgang in het team was konden ze helaas niet wat plaatsen omhoog kruipen.

Het eerste team gaat behoorlijk gehavend het weekend in. Rens Janssen vaart met een gekneusde of gebroken rib wat niet bepaald ideaal is. Hidde Janssen kan helemaal niet mee varen omdat hij de woensdag voor weekend zijn schouder uit de kom gaat.

Toch gaan ze vol goede moed het weekend in met als doel promotie naar de hoofdklasse. Tijdens het weekend blijkt het toch behoorlijk zwaar te zijn.

Uiteindelijk weten de mannen van het eerste beslag te leggen op de derde plaats. Dit is een hele mooie prestatie gezien het feit dat het hun eerste jaar in de eerste klasse is.

Hun doelstelling voor volgend jaar is dam ook duidelijk: Promotie naar de hoofdklasse.

P