Waterland Marathon, K1 wedstrijd

De 35e versie van de Amsterdam Waterland Marathon was een druk bezette, internationale strijd. Zie alle fotos De marathon bij de senioren was een Frans/Duitse strijd. Denis Clet won, vlak voor Camille Jacob en Steffen Burkhardt. Het Nederlands Kampioenschap is in dezelfde wedstrijd gewonnen door Niels Hoekstra, zeer ruim voor de nummer 2: Pascal Lucker en Tom Vrancken met brons. 

Bob in de kopgroep

Bij de veteranen gingen 15 oude heren van start, winnaar was Peter van Lishout. maar Kampioen van Nederland werd hier Jeroen Osinga. Henk Brandjes won hier het zilver, dit jaar ruim voor Henk Uiterwaal die brons veroverde.

De dames en junioren mochten in Monickendam starten. Hun strijd ging dan ook over 14 km. Winnaar bij de dames werd Christin Willert. Bij de junioren won Christof Mahieuw met op een halve minuut afstand Toon Broekx. Bram Brandjes legde beslag op het Brons. Helaas geen Nederlands kampioenschappen vanwege te geringe Nederlandse deelname. Bij de dames junioren won Elke Vandijck, voor Linda Bexks. Rowdy van Eerde won het brons.

Zie de gehele uitslag van de Zaterdag: Uitslagen Amsterdam Waterland Marathon, K1

Toch ging het ook dit jaar niet voor alle deelnemers gemakkelijk, het weer was prachtig, warm, wind tegen heen, wind mee terug maar die 23 km….. 
Twee vaarders moesten de strijd staken, enkele gingen zwemmen, waarvan een groot aantal bij het tweede (of voor junioren enige) overdraagpunt. Kijk maar eens bij de foto's: