Voorseizoen vlakwater afgesloten: Naomi en Bram kampioen langebaan!

Nu de wedstrijden in Kampen en Zaandam zijn gevaren is het voorseizoen van de vlakwaterploeg afgesloten. Bram (K1) en Naomi (K2) mogen zich kampioen op de langebaan noemen.

Hanzeregatta & NK Langebaan
Het weekend van 13 en 14 juni stond in het teken van de Hanzeregatta en het NK Langebaan. Julia van den Berg en Naomi Westra hadden juist gehoord dat ze geslaagd waren voor hun eindexamen, alsnog gefeliciteerd dames! Anderen hadden het nog druk met school, Jesse Fontaine moest daardoor het hele weekend missen en Rollo van Wijk kon alleen op zaterdag deelnemen. Voor Bart van der Linden en Rollo was het de eerste keer dat zij een kampeerweekend op wedstrijd meegingen. Helaas waren er voor hen geen podiumplaatsen weggelegd, maar ze vonden het erg leuk om mee te doen.

De andere Vikingers wisten in de K1 of K2 wel een plekje op het podium te bemachtigen. Iris van Bommel en Naomy van der Horst bijvoorbeeld, die in de K2 over 1000m een bronzen medaille pakten. Ook in de K1 werd Iris 3e bij de dames aspiranten B. Klasse meiden!

Bij de dames junioren B won Naomi zilver in de K1 op de 3000m. In de K2 met Ruth Vorsselman (SK) won ze zelfs de gouden medaille, terwijl Julia samen met Nienke Blankestijn (ZP) het brons binnenhaalde.

Pier Siersma won bij de heren senioren ook twee medailles op de 5000m. In de K1 werd hij 3e en in de K2 met Chris Hellendoorn (SK) kwam hij als 2e over de finish.

Ook bij de heren senioren ging het over 5000 meter. In de K2 werd Bram Brandjes met Lionel Csillik (BEA) tweede en Ruben Fontaine met Nourdin Kaai (GE) derde. Ruben komt dit jaar voor het eerst uit bij de heren senioren. In de K1 startten maar liefst 24 deelnemers. In dit sterke deelnemersveld kwam hij goed mee en finishte uiteindelijk als 7e. Het was uiteindelijk Bram Brandjes die na een spannende race het kampioenschap op zijn naam mocht schrijven: door Albart Flier (SK) op de hielen gezeten kwam hij net iets eerder over de finish.

Internationale Zuidervaartregatta
Terwijl in het weekend van 20 en 21 juni bij de Viking het 2e NK poloweekend werd georganiseerd nam de vlakwaterploeg deel aan de Internationale Zuidervaartregatta (v/h Zaanregatta). Ook hier werden weer diverse medailles behaald. Voor de gelegenheid vormden Bram en Niels Krouwel (FR) een duo en de K2 en zij wonnen de 200m en 500m met overmacht. Naomi Westra voer dit weekend een klasse hoger bij de Dames senioren, toch won zij op alle afstanden!

Met deze twee weekenden is het voorseizoen afgesloten. Na de zomervakantie staat in Nederland als eerste het NK Sprint (5 en 6 September op de Bosbaan) op het programma. Ik hoop dat de Viking het podium dan weer mooi rood kan doen kleuren….

Voor foto’s van de wedstrijden kijk op fontaine.home.xs4all.nl/kano