Vikingers presteren op het EK

Afgelopen weekend hebben drie Vikingers deelgenomen aan het Europeesch Kampioenschappen voor junioren en -23 jaar.

Ruben Fontaine voer in de KII met Albert Flier de 200 meter bij de junioren heren. Helaas moesten ze in het sterke deelnemersveld genoegen nemen met een 8e plaats in de serie en kwamen daardoor net tekort voor een plaats in de halve finale.

 

Rowdy van Eerde voer bij de dames -23 jaar de KI 500 meter en 200 meter. Op de kortste afstand moest ze haar tweede plaats van afgelopen jaar verdedigen. Helaas miste ze net de a-finale, maar in de b-finale veroverde ze alsnog een mooie tweede plaats. Haar 500 meter verliep een stuk beter. Op deze afstand behaalde ze wel een a-finale en wist ze uiteindelijk een mooie zesde plaats te veroveren.

 

Bram Brandjes voer bij de heren -23 jaar de KI 500 en 1000 meter.

Bram wist twee a-finales te behalen. Over de 500 meter moest Bram vier personen voor laten gaan en ging er dus met een vijfde plaats vandoor.

Op de 1000 meter begon Bram gedoseerd en lag na de eerste 500 meter op een zevende plaats. Hij wist zich echter naar voren te vechten en kwam helaas net drietiende van een seconde tekort voor het erepodium wat hem dus uiteindelijk een vierde plaats opleverde.

 

De Viking is zeer trots op deze kanoers en feliciteerd ze dan ook met hun zeer goede prestaties.