Viking op EK en Zaan

Op het EK heeft Rowdy van Eerde een prachtige prestatie geleverd. In haar eerste jaar als senior is ze in de halve finale K2 500m, samen met Femke Roos als 5e geëindigd. Dit was helaas niet voldoende voor een vervolg in de finale maar biedt goede kansen voor in de toekomst. Het eerste doel zal het EK <23 zijn. Zij zal hier net zoals Bram Brandjes, Brian Zwanenburg en Walter Kalf (EK junioren) Nederland vertegenwoordigen.

Viking zal ook op het EK en WK marathon (Sandra Brandjes) en WK vlakwater (Rowdy van Eerde) later deze zomer aanwezig zijn.
Ook de andere Nederlanders hebben op het EK goed gepresteerd: Eef de Groot heeft de 9e plaats behaald in de K1 1000m. De andere Nederlanders hebben helaas geen finale plaatsen behaald (Robin Koenders, 7e B-finale, Robin en Ruud van de Berg in de K2, uitgeschakeld in de halve finales).

Op de Zaan liet de Viking wel zien dat we op het water nog steeds heer en meester zijn: Bij de senioren won Vincent Kalf zowel de 200 als de 500 meter. Tyler van Gelder maakte het feest compleet door in beide wedstrijden het zilver te veroveren. Bij de Junioren B won Walter Kalf de 200m en werd op de 500m tweede. Ook bij de jeugd gaat het goed: Jesse Fontaine werd op de lange baan 4e bij de heren aspiranten B.  Ook in de meerpersoonboten zijn vele ereplaatsen behaald. Zie hiervoor de uitslagen die hopelijk binnenkort beschikbaar zijn.

{joomplu:55}{joomplu:56}{joomplu:54}