Viking feestje op NK langebaan in Kampen

046-2

Het weekend van 18-19 juni stond in het teken van de Hanzeregatta en het NK Lange Baan in Kampen. Onder begeleiding van Niels en Sandra heeft de Viking hier met een groep enthousiaste (jeugd)leden aan deelgenomen. Na het opladen van de botenwagen vertrokken we rond 8 uur richting Kampen. Henk en Renee Brandjes waren daar al aanwezig en zij hadden al een flink stuk gras gereserveerd voor onze tentjes, zodat we mooi bij elkaar konden staan.

Zaterdagochtend ging de wekker al om half zeven en (bijna) iedereen zat een half uur later aan de ontbijttafel onder de nieuwe partytent. ’s Ochtends stonden de 500m bijwedstrijden op het programma. Er stond een stevige wind, een behoorlijke golfslag en af en toe flinke buien. Onder deze moeilijke omstandigheden hadden veel deelnemers moeite hun boot in balans te houden. Zelfs een zeer ervaren veteraan moest al voor de start even zwemmen …

Na een gezamenlijke lunch met een lekkere warme soep stonden de eerste lange baan wedstrijden op het programma. Voor veel jeugdleden een eerste kennismaking met de lange baan en het ‘boeien’. Podiumplaatsen waren er voor Ruben (met Nourdin Kaai van de Geuzen, zilver in de K2 – 3000 m), Bram, Pier en Barry (resp. 1e, 2e en 3e in de K1 – 5000m). In de namiddag klaarde het weer behoorlijk op zodat we heerlijk in de zon konden bbq-en.

 Ook op zondag ging de wekker al vroeg, maar nu had iedereen duidelijk meer moeite om uit bed te komen. Rens, Wessel en Ruben moesten Bram en Barry zelfs een beetje helpen om goed wakker te worden. Na het ontbijt was het tijd voor de 200m bijwedstrijden. Ondanks de gestaag vallende regen wisten de Vikingers hier een aantal medailles te winnen.

Op zondagmiddag stonden de resterende lange baan wedstrijden op het programma. Hier wisten de dames goed te scoren: brons was er voor zowel Naomi (K1 – 2000m) als Karin (met Anne Boddeke van GKV in de K2 – 3000m). Bij de heren waren er zelfs drie kampioenen: Walter, die de dag ervoor nog in Bochum had gevaren (K1 – 5000m), en Bram en Barry (K2 – 5000m).

172_kleine_versie

 

Al met al was het een erg gezellig en geslaagd weekend. Ondanks het slechte weer liep niemand te mopperen en heeft iedereen lekker gevaren!

De volledige uitslagen zijn te vinden op: http://www.skonenvaarder.nl/images/HR2011/hruitslagen2011.pdf

Een foto impressie van het weekend is te vinden op: http://fontaine.home.xs4all.nl/kano/

of op: https://picasaweb.google.com/hoekstraniels/NKLangebaanKampen2011?feat=directlink