Verslag Trainingsweekend Bladel 2008

Verslag Bladel 2008,

bladel_2008_057 Op  vrijdagmiddag  29 februari ….ja op de Schrikkeldag van het jaar 2008……vertrokken we vanaf de
Viking  al om 13.00 uur. Lekker vroeg want we hadden toch vakantie!
Het was een heel klein maar select gezelschap dat daar verzamelde. Jong en oud was evenredig verdeeld.
2 uurtjes rijden en volgens Henk Br. Via Breda en Tilburg want op die andere route stond file!
Dus via Hilvarenbeek lukte het prima. Die andere Henk was ’s morgens al op de fiets vanuit Amsterdam vertrokken en arriveerde hier om 16.30 uur …keurig gedaan. Dat was al de 1e training!
De namiddag verliep relaxed met boodschappen halen en koffie leuten en de open haard bevuren.
De eerste spinnen en torren vonden we al in ons bed……Damian Faas!!!!
De Hoeve was groot genoeg voor dit kleine gezelschap…..volgend jaar meer mensen mee hoor!

De Bami  á la Renee was snel gefixed en overheerlijk! De meiden van de training kwamen later om 20.00 uur gebracht door een lieve Barry, die na een bakkie leut weer terugreed naar Amsterdam.
Om 21.30 uur gingen we met stevige wind en onstuimig weer toch nog naar het bos….hoe dat verliep straks verder.
Met Henk voorop(gevaarlijk want die is al vaak verdwaald in t bos) stappen we stevig door de regen naar de warmte van de bomen.
Gelukkig was ‘t glibberig en donker in t bos, zoals t hoort.
Op deze gevaarlijke schrikkelavond, je weet nooit wat Zwarte Kaat allemaal in t zin heeft, lopen we toch  redelijk ontspannen door t bos.
Ineke hield haar Henk stevig vast zodat zij inplaats van op 2 benen toch op vier benen kon vertrouwen.
Ook onze andere jonge helden zochten steun bij elkaar.
Na een uurtje flink doorstappen vonden we gelukkig toch Hoeve ten Vorsel weer terug.
Voor de koude voeten en ingewanden was er gelukkig warme chocomelk.
Na  gezellig nog wat spelletjes te hebben gedaan Mikado, Toren van Pisa, en een stevig potje dammen, was het om 00.30 blijkbaar veilig genoeg om het tandenstraatje te schrobben en langzaam maar zeker ook het lakenstraatje in te gaan.
We zijn erg benieuwd hoe  donker de kringen onder de ogen zijn morgen bij  t ontbijt.
Tot zover .

De nacht verliep rustig na een paar waarschuwingen, de grote boys en meiden bleven ’s nachts nog even bij de haard zitten tot half 4, het licht van de kamer waar de “kleine” boys lagen was nog aan.
Toen de mensen bij de haard weggingen was het licht in die kamer ook uitgegaan. Ze waren nog wel wakker.
Na een lange nacht en piepende deuren werden de kids rond 7 uur wakker en waren al flink aan het herrieschoppen.
Om 9 uur zaten we met z’n alle gezellig te ontbijten. Iedereen zat te smullen, de borden vol met zoet beleg.
Rond kwart voor 11 zijn ze naar het bos geweest, ze hebben zich daar lekker kunnen uitleven. Ze hebben tikkertje en boomwissel gedaan. Half 1waren ze weer op de hoeve gearriveerd.
Henk B. , Renee en Ineke deden de boodschappen voor de gourmet en daar arriveerden ze tegelijk met de bovengenoemden…..dus tijd voor de lunch.  Heerlijk weer die boterhammen en om 2 uur van start voor de GPS speurtocht. Dat was leuk en lukte aardig, helaas speelde de groep van Henk F. vals…ze beweerden dat hun GPS  geen goeie batterij  meer had….ze konden natuurlijk zelf de weg niet snappen! De grote boys, Gijs e.c. zagen we nog even dwars door de bushes struinen; die volgden hun weg op  een geheel eigen wijze. Zij zijn nu nog niet thuis en wij zitten alweer lekker bij het vuur om  4uur! Maria maakt alweer keukengeluiden d.w.z. “er wordt een overheerlijke eitje-preitje-salade” gemaakt! Dat smaakt zo lekker bij de gourmet….                       Later meer daarover. De groters arriveren nu  ook en zijn zeer te spreken over hun tocht.

Het gourmetten was een heel  gezellige en heerlijke aangelegenheid; niet alles ging op maar toch wel een flinke portie werd verorberd. Helaas brandden sommige mensen hun handen en dat kwam dan later weer naar voren in het MOORDSPEL…..want na die kipfilet, hamburgertjes van Maria en die varkenshaasjes werd het verhaal van Zwarte Kaat (Lees het verhaal van de Blaolse legende) een beetje werkelijkheid toen duidelijk werd dat er Katinka vermoord in kamer 7 lag….                                                                                                                                                                De diverse personages die meespeelden waren : de Boswachter, de Knecht, de Pastoor, de Keukenhulp, de Carnavalsverenigingsleidster, de Timmerman en  Kaatje van de Boerderijwinkel…. Kortom het was heel leuk en iedereen was mee aan het denken over wie nou toch die moord gepleegd zou hebben?  De rechtbank zou  dat later gaan uitzoeken…. Ondertussen moesten we ook nog even naar de BLAALSE LICHTSTOET kijken: alle praalwagens van de Carnaval zouden verlicht ten toon gesteld worden op het Marktplein te Bladel en daar moet de Viking natuurlijk bij zijn. Het was wel fris en daarom gingen we snel weer terug naar de open haard en dronken nog een glaasje. Om 1 uur lagen we echt wel te pitten! De laatste ochtend van ons “trainingskamp” zaten we om 9.00uur weer  aan het ontbijt met een gekookt eitje! Na de koffie vertrokken we om 10.30 uur naar het Vennenbos; alwaar het Subtropische Zwemparadijs op ons wachtte. (Wel prettig om daar te vertoeven dan waardeer je je eigen ik weer wat meer!….) De kids vermaakten zich best. De mannen waren de grens overgestoken naar een Belgische Abdij en de dames pasten in het zwembad op de kinderen en bubbelden ook nog wat! Daarna vertrokken we Hoevewaarts en namen nog een snelle Hotdag met Zuurkool en andere restversnaperingen en ruimden de boel op….nou ja ……….niet iedereen vond dat strikt noodzakelijk dus daar waren de oudere en de jongere meningen wat over verdeeld wie en hoe er opgeruimd en uitgemest moest worden……..
Toch zaten we om 4 uur in de auto’s op weg naar de Viking; nog even wat extra lucht in de achterband van de Berlingo en dat verliep verder goed. Om 17.30 uur bij de Viking en daar stonden de ouders/grootouders al op hun schatjes te wachten.
Het was een geslaagd weekendje maar volgend jaar verwachten we meer volk!
(meer foto's later)