Verslag Trainingskamp Huizen

Trainingsweekend vooral hartstikke gezellig (Foto's volgen zo snel mogelijk!)

Huizen – Het trainingsweekend van de Viking stond vorig weekend vooral in het teken van gezelligheid. Het Gooische Huizen werd door 38 Vikingers op stelten gezet. Zo werkten meerdere Huizenaren mee aan de puzzeltocht en konden ze toekijken hoe goed kano'ers in bowlen blijken te zijn. Vrijdagavond werd er om 7 uur verzameld bij het clubgebouw. Om half acht was iedereen aanwezig en vertrokken de auto's en de botenwagen snel naar het Groenvelthuis. Eenmaal aanwezig werden de hippe, kleurige banken meteen ontdaan van hun kussens, toen de heren een heftig kussengevecht begonnen.

Voorzitter Pier Siersma liet zich vanavond niet van de zakelijke, maar van de grappige kant zien. Tijdens het Lama's-spel wist hij fantastisch uit te beelden hoe het eruit ziet als hij solliciteert. Of hij aangenomen is, valt wel te betwijfelen, aangezien het Linus Grosmann was die zijn stem deed. Lachen, gieren, brullen dus op de eerste avond. Ook de manier waarop Yoni Yosef water omhoog duwde, was hilarisch. Zaterdag verging het lachen sommige mensen wel, want na het ontbijt moest er hard getraind worden. Een groep ging varen in het nabij gelegen Gooimeer, terwijl anderen samen gingen hardlopen of spelletjes deden.

Na de lunch was het tijd voor de spannende puzzeltocht, die Niels Hoekstra slim had uitgestippeld.
Acht groepen hadden de taak om zes kaartjes te vinden, verspreid door het bos van Huizen.
Zodra er een kaartje gevonden werd, dan moest er een opdracht worden gedaan. Vooral de opdracht om met de hele groep op de foto te komen op maar liefst 1 meter hoogte van de grond bleek lastig. Ook was het voor een bepaalde groep onmogelijk om de Schotse Hooglanders op de foto te zetten, omdat zij die gek genoeg niet konden vinden.

Wat een rivaliteit tussen de leden, die normaal zo vriendelijk met elkaar omgaan. Kim Schootman zette met haar groep even de achtervolging in op die van Linus, maar die bleken verkeerd te lopen. Ook was de groep van Bob Weppner goed bezig; zij wisten de verdwenen vlag bij het zwembad weer op zijn plek terug te brengen.

Al met al was het een zware, vermoeiende middag, met een wandeltocht waar de Vikingers 2,5 tot 3 uur mee bezig waren. Eenmaal aangekomen bij het huis, werd er gretig van de nasi met sate gegeten. 's Avonds was er geen tijd om te rusten, want er werd gebowld in het centrum van Huizen. Op de nieuwe, moderne bowlingbaan werd er een gezellig potje gespeeld. Pier
Siersma begon goed, maar wist zijn hoge niveau van spelen niet vol te houden en probeerde de kunst toen maar bij anderen af te kijken.

Linus Grosmann en zijn vriendin Catie Haver presteerden ook minder goed, maar op het gebied van affectie hebben zij dit weekend zeker de eerste prijs gewonnen. Toen de gezellige avond bowlen weer afgelopen was en iedereen blij was de clowneske bowlschoenen uit te kunnen doen, werd er thuis nog een afterparty gehouden, met als hoogtepunt om middernacht de verjaardag van Tamara Yosef.

Tamara ging even kijken bij haar baby'tje Sven. Iedereen snelde weg om vlaai, vlaggen en feestmutsen tevoorschijn te halen. Tamara kwam verrast binnen in de donkere zaal, waarna iedereen uiteraard: Surprise! riep en enthousiast aan de vlaai begon. De volgende ochtend, toen de kinderen om half zeven hun ogen weer open deden, werd het voor feestbeest Jolien Kassteen tijd om eens naar bed te gaan. De kamer van Rens Weppner kon 's nachts nog genieten van een bekogeling met nat wc-papier en zanderige schoenen, allemaal te “danken” aan Tyler van Gelder en co.

Hartstikke uitgeslapen en totaal niet moe (toch?) begon de zondag. De dag van de spectaculaire Viking Challenge. Eerst een vriendschappelijk partijtje rugby, waarbij body checks (ondanks voorzorgsmaatregelen) niet werden geschuwd. Daarna was het tijd voor Highland games, geheel in stijl van de Schotse Hooglanders van de dag ervoor. Er werden zware boomstammen gegooid en eieren gebroken met een bijl, maar voor de meesten was de tractorband die op het veld lag het meest interessant. Ze hoorden het juichen niet eens van de groep van Tyler van Gelder, die de Highland games glansrijk won.

Vooral Levi en Scott van Eerde lieten zich maar wat graag van een steile heuvel duwen in de band. Misselijk en onder het zand kwamen ze eruit, maar voor de homevideo's was het prachtig. Damian Faas' benen, gestoken in een felrode trainingsbroek, zagen er komisch uit toen de kleine jongen zich
probeerde vast te houden in de enorme tractorband.

Na de laatste maaltijd in Huizen, de lunch, werd er nog een trainingssessie gegeven en werd er alvast druk opgeruimd en ingepakt. Een verdrietig moment, maar het was mooi om te zien hoe het hele weekend lang, alle mensen die mee waren, hun best deden met opruimen. Er hoefde niet
eens een corveelijst aan te pas te komen. Helemaal spic en span werd het Groenvelthuis achter gelaten en de Vikingers kunnen terugkijken op een gezellig weekend.