Succes in Gent voor Viking

In het Belgische Gent heeft Viking afgelopen weekend vele overwinningen behaald bij de senioren klasse. Tijdens de internationale regatta bleek de Amsterdamse afvaardiging op verschillende nummers te sterk voor de concurrentie. Er werden dit weekend niet alleen prijzen mee naar huis genomen, maar er zijn ook tickets verdiend voor het Europees junioren en under 23 Kampioenschap.

 

Bram Brandjes, Rowdy van Eerde en broers Vincent en Walter Kalf hebben zich dit weekend geplaatst voor het EK junioren en under 23 in Moskou later dit jaar. Dit deden ze door de tijdslimiet te doorbreken die hiervoor was opgesteld door de Nederlandse Kano Bond.

 

Vincent, Walter en Rowdy hebben zich geslecteerd op het sprint nummer de K1 200 meter, welke dit jaar voor het eerst gevaren zal worden in Moskou. Walter heeft zich in de tweepersoons met Thijs de Jong samen ook geplaatst op de 1000 meter. Bram Brandjes heeft de selectie gehaald op de K1 1000 en 500 meter, op deze laatste afstand behaalde hij tevens de overwinning.

 

Naast selecties werden er ook veel medialles mee naar huis genomen. Vincent Kalf won het goud op de K1 200 meter, op de voet gevolgd door Bram Brandjes die hier het zilver pakte. Bram werd tweede op de K1 1000 meter en won goud op de 500 meter. Rowdy van Eerde ging met een gouden medialle naar huis op de K1 500 meter, op de 200 meter werd ze tweede. Sandra Brandjes nam op deze afstanden het brons mee naar huis. Op de K1 1000 meter haalde zij zilver en de langebaan wedstrijd over 5 kilometer heeft zij gewonnen. Zij heeft zich eerder dit jaar al geplaatst voor de World Cup Marathon eind juni in Tsjechië.