Start winterseizoen

Aanstaande maandag gaan de Vikingers van start met een nieuw trainingsschema voor het komende winterseizoen. Na een welverdiende rust gaan ze er met een enigszins uitgebreid team weer tegenaan.

 

Nu de K4 marathon achter de rug is en we van de nodige weken rust hebben kunnen genieten, wordt er weer begonnen met de voorbereiding op het volgende seizoen. Dit gebeurt zowel bij onze toppers als bij de aankomende talenten en de beginnende kanoërs.

 

De senioren en junioren die trainen onder leiding van Per en Niels, blijven heel de winter kanoën, maar gaan ook weer hun best doen in het krachthonk, op de ergometer en de nodige kilometers hardlopen.

 

Onze talenten die trainen met Barry, zullen doordeweeks veel gaan hardlopen en een start maken met krachtoefeningen. In de weekenden zullen ze ook hun boot in gaan wanneer het weer dit toelaat. Dit geldt ook voor de B-groep van Niels en Pier.

 

De A-groep onder leiding van Samantha en Melanie, zal voornamelijk conditietraining gaan doen op het droge. Ze gaan hardlopen, oefeningen doen onderweg en spelletjes om aan de conditie te werken.

 

Op ieder niveau bereiden onze kanoërs zich voor op een nieuw seizoen vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor de een is dit zijn eerste wedstrijd, voor de ander misschien zijn eerste keer in de K1 of eerste deelname aan een Europees of Wereld Kampioenschap, of een plaats in de finale op zo’n groot toernooi.