Start Kanoseizoen 2007

Start kanoseizoen 2007

 Na een lange winter kunnen we eindelijk weer de boot in om te gaan varen. Het vaarseizoen start op woensdag 4 april. Om 19:00 vertrekken we voor de eerste training. De groepen zijn ingedeeld als in de winter. De trainers van de groepen spreken met jullie af op welke dagen jullie kunnen komen trainen. Je vaart in dezelfde boot als waar je afgelopen seizoen in gestopt bent (mk1 of K1). De aanvangstijd van de training is altijd 19:00 uur. Zorg dat je op tijd omgekleed bent en dat je boot klaarligt. In vakanties en op feestdagen wordt in principe geen training gegeven tenzij de trainers hier andere afspraken over gemaakt hebben.  Buiten de reguliere trainingen zijn er weer heel veel activiteiten voor jullie georganiseerd!! Dit jaar is er een nieuw initiatief ontstaan vanuit de verschillende kanoverenigingen in Nederland. Er zullen dit seizoen bij iedere club trainingen/wedstrijden georganiseerd worden. Voor iedere leeftijdsgroep is er een aangepaste afstand (zodat iedereen het kan varen). Wij willen graag dat al onze jeugd aan deze activiteit meedoet. Per avond zullen we gaan bekijken hoe het vervoer georganiseerd wordt. Het programma is als volgt (dus zet deze data vast!!): 

  LEES VERDER, via de link links onder!

Dag Datum Plaats
Vrijdag 11 mei Ossa
Donderdag 24 mei Frisia Amsterdam
Woensdag 13 juni Viking Amsterdam
Donderdag 28 juni Trekvogels
Donderdag 12 juli KCT Tilburg
Donderdag 26 juli Zwetplassers Wormer
Woensdag 22 augustus Odyseus Alkmaar
Donderdag 27 september IJmuiden Noordzee

 Ook zijn er wedstrijden in de weekenden waar alle leden van de Viking aan mee mogen doen. Het wedstrijdprogramma 2007 is in het jaarverslag opgenomen en hangt op het prikbord. Wedstrijden waar we het liefst de hele jeugdgroep zien (als je geen wedstrijden aandurft kun je ook mee om aan te moedigen zonder te varen) zijn:

Ø       14/15 april Waterland marathon, viking (alle jeugd vanaf 12 jaar)

Ø        5 mei sprintwedstrijden, QV Zaandam

Ø        12/13 mei Zuidervaart Zaandam

Ø        19/20 mei wedstrijden, Gent (Belgie) (hemelvaarstweekend)

Ø        2/3 juni Bosbaan regatta, Amsterdam (georganiseerd door Viking)

Ø        9/10 juni Hanze regatta, Kampen

Ø        16/17 juni NK bosbaan, Amsterdam

Ø        11/12 augustus propagandawedstrijden, Geel (Belgie)

Ø        25/26 augustus Neerpelt (Belgie)

Ø        1 september Vikingpromotiewedstrijden

Ø        22/23 september Brabantregatta, Tilburg

Ø        6 oktober Wijdekoprace, Amsterdam (Vikingorganisatie).

 Als je dit programma hebt bekeken is jullie waarschijnlijk opgevallen dat er maar een aantal wedstrijden in de directe omgeving zijn. Dit komt omdat het niet zo een grote sport is als voetbal, en er alleen landelijk genoeg deelname is. Voor de wedstrijden in de buurt geldt dat we lekker thuis kunnen slapen en tussen de tijden dat we moeten varen aanwezig zijn, maar er zijn ook veel wedstrijden verder weg, en heen en weer rijden kost dan te veel tijd. Dit betekend dat we op vrijdagavond vertrekken van de Viking en op zondagavond weer thuis zijn. We kamperen dan langs de wedstrijdbaan.Voor het eten moet je dan in principe zelf zorgen (met name ontbijt + lunch), voor de zaterdagavond is er de mogelijkheid om eventueel een BBQ met elkaar te regelen, de kosten delen we dan. Maar je kan natuurlijk ook je ouders meenemen die je hiermee helpen. Al met al zijn deze weekenden ontzettend gezellig!  Tijdens de weekenden worden er meerdere afstanden gevaren. Eerst vaar je een serie, en als je goed genoeg bent ga je door naar de finale. De wedstrijden worden over verschillende afstanden gevaren, en in verschillende boottypes (mk1, k1, sk, k2 en k4).Er zijn natuurlijk wel kosten verbonden aan de wedstrijden. Wat deze kosten precies zijn is op dit moment nog niet te zeggen, en varieert naarmate de hoeveelheid wedstrijden waar je je voor opgeeft, en de afstand van Amsterdam naar de wedstrijd. Voor de Brabantregatta waren vorig jaar de kosten alsvolgt: Inschrijfgeld per persoon: 3 euroKosten voor vervoer: persoon: 4 euro, boot: 8 euro, meevaren in meerpersoonsboot: 4 euro We zouden het leuk vinden om zoveel mogelijk jeugdleden mee te nemen naar de verschillende wedstrijden, zodat we er een gezellig en sportief kanojaar van kunnen maken. En er een gezellige groep komt op de wedstrijden van vrienden en vriendinnen. Je schrijft je in via de lijsten op het prikbord in de hal bij de Viking. Let op, schrijf je tijdig in want de inschrijving sluit in de regel enkele weken voor de wedstrijd zelf. Voor hulp hierbij kun je altijd bij een van de trainers aankloppen. Tot eind april dien je verplicht met een zwemvest te varen. Hou rekening met het nog koude water dus trek voldoende kleding aan. Het beste is meerdere dunne laagjes over elkaar aan trekken in plaats van één dikke trui. Ook is verstandig om een thermosshirt (Helly Hansen, Craft) te dragen.  

Tot slot, neem een kijkje op de vernieuwde website: www.kvviking.nl, en blijf deze in de gaten houden voor de activiteiten. In ieder geval veel kanoplezier het komende seizoen.

Tanja

20 maart 2007