Overlijden Cor Wijdekop

Aan de leden, donateurs en alle relaties van kanovereniging Viking,

wijdekop

 

Ons bereikte het droevige bericht dat op 8 april 2008 ons erelid Cor Wijdekop is overleden. 

Cor Wijdekop was aanwezig bij de oprichting van kanovereniging Viking op 1 oktober 1930 en met enige omzwervingen sindsdien lid van onze vereniging.

Zijn inzet als sporter heeft hem tijdens de Olympische Spelen van Berlijn in 1936, samen met zijn broer Piet, de bronzen medaille opgeleverd in de K2 klasse over 10 kilometer. 

In 1981 heeft Viking besloten om de traditionele Kanaalrace tussen Amsterdam Noord en Purmerend te vernoemen naar hun prestatie op de Olympische Spelen tot de Gebroeders Wijdekop Race. Nog steeds wordt deze wedstrijd jaarlijks gehouden op de eerste zaterdag van oktober. 

Tijdens zijn lange lidmaatschap heeft hij bestuurlijk gefunctioneerd als voorzitter tussen 1950 en 1955 en als trainer is hij verantwoordelijk geweest voor onze kanosporters die hij, met een duidelijk en helder inzicht in de technische aspecten van onze sport, heeft “grootgebracht”. Ook was Cor vele jaren als vrijwilliger bij het wel en wee van onze vereniging betrokken.

Erelid van kanovereniging Viking en van de Nederlandse Kanobond symboliseren terechte waardering voor zijn activiteiten in de kanosport. 

Onderstaand vindt u de rouwkaart met teksten waar wij ons geheel in kunnen vinden en waar zijn familie trots op kan zijn.

Ome Cor, namens alle Vikingers bedankt,

Kanovereniging Viking.

Han Faas