Nieuwsberichten 1998-2002

 

De Vikingsite zit voor de …ste keer in een nieuw jasje. Het uiterlijk verandert maar de club blijft hetzelfde. Winnen, op trainingskamp, volleyballen en meer winnen. 

Het Nieuwsarchief van de Viking is redelijk compleet bewaard van 1998 tot 2002, zoals je kan lezen als je op de link, lees meer klikt kan na lezen. De archiefen van 2002-2005 en 2005-2007 zijn te vinden via de link in het menu.

Het begon in 1998 met een kort verslag van een trainingskamp voor junioren in Bordeau en het traditionele trainingsweekend.  Het archief eindigt met het verslag van het 6e clubkampioenschap op rij. Sindsdien hebben we het kampioenschap ook niet meer hoeven verdedigen….

 Geniet van de historie van de Viking en al het kano-nieuws.

kano vereniging viking amsterdam

Het nieuwsarchief van de Viking

Brabant Regatta, Wild kamperen bij de Beekse Bergen

Iedereen die naar de Brabant regatta gaat is gewaarschuwd. Het kamperen, naast het dierenparadijs de Beekse Bergen is wild. Hoe wild…
Alle informatie omtrend deze wedstrijd kunt u vinden op http://home.hetnet.nl/~pelesiev/kano.html. Hier staan routebeschrijvingen, plattegronden, algemene informatie en natuurlijk het programma.

Hollandse favorieten in Spaans Zamora

5 Nederlanders zijn in Zamora neergestreken om het eremetaal naar ons land te halen. Een van de grootste kanshebbers in Edwin de Nijs. Zoals Ruud Heijselaar verteld in een groot artikel in Weekblad de Echo: 'Hij is een van de grootste kanshebbers in de K1. Trouwens, medaillekansen zijn er bovendien in de K2, waarin de Nijs samen met Dolph te Linde van start zal gaan'. Volgens Edwin komt het er bij een marathon op neer dat anderen tijdens een race eerder moe moeten worden. Maar Edwin is niet de enige kanshebber. Naast Dolph te Linde die altijd sterk vaart is ook Robin Koenders een van de favorieten. Robin zal uitkomen bij de Junioren. En heeft zijn klasse nog getoond tijdens net NK langebaan waar hij tweede werd bij de senioren A. Maar ook Carola Jacobs en Andrea Pitz hebben kans op eremetaal.
Alle informatie over het WK is te vinden op de speciale pagina van het WK marathon.
Uitslagen zijn, zodra deze bekend zijn te vinden op: http://www.sportec.com/www/fep/resultad/resul_02/maraton/Zamora_fin.pdf

Viking opnieuw Clubkampioen

De Viking is afgelopen weekend voor de zesde keer op rij clubkampioen van Nederland gewonnen. Ze deden dit met een enorme voorsprong. Ook werden 3 van de 5 deel kampioenschappen gewonnen. Zowel bij de senioren, junioren als aspiranten werd met groot gemak het kampioenschap behaalt. Bij de pupillen liepen we helaas het kampioenschap net mis. Op zaterdag stonden we nog 1 punt voor op zondag net achter. En tegen de veteranen van die zaanse club's. Daar kunnen we nu nog niet tegen op, maar over enkele jaren, als iedereen een jaartje ouder is…

Brabant Regatta en WK marathon

Komend weekend is de Viking opnieuw in twee kampen verdeelt. Een grote groep zal naar de laatste kortebaan wedstrijd van dit seizoen gaan: de Brabant regatta. Vorig jaar een gezellig wedstrijd naast de Beekse Bergen. Deze wedstrijd is georganiseerd door Kano Club Tilburg samen met EKV Beatrix. Hier vindt u ook een routebeschrijving naar de Brabant regatta. Tijdens deze wedstrijden is in het Spaanse Zamora het WK marathon. Dit WK eerder afgelast wegens de wateroverlast in Tjechië wordt nu alsnog vervaren. Voor Nederland zullen hier Edwin de Nijs, Dolph te Linde, Carola Jacobs en Andrea Pitsch uitkomen. Het parcours bestaat uit 4 ronden van in totaal 35 kilometer over de rivier de Duero inclusief 3 overdragingen. De heren senioren starten zaterdag om 12:00. De huldiging voor Edwin of Dolph zal dan om 18:20 plaats vinden. De K2 zal zondag vervaren worden. De Heren starten dan wederom om 12:00, de dames 5 minuten later. De resultaten kunt u na de wedstrijden vinden op http://www.sportec.com/www/fep/resultad/resul_02/maraton/Zamora_fin.pdf

Kajak Team Holland grossiert titels

De 15e Rottemeren marathon is geeindigt in een grote overwinning voor Kajak Team Holland. Vikinger Edwin de Nijs verbrak het parcours record en mag nu een weekendje weg. Trainer Rick Daman legde beslag op de tweede plaats bij de veteranen na de onmogelijk te verslane Peter van Lishout. Carola Jacobs en Andrea Pitz werde eerste en laatste in de K2 klasse. Tenslotte zegevierde Frida de Raad in de trimklasse over 20km. Kortom een geslaagde zonnige zondag!
De complete uitslag
Nieuwe foto's

Clubkampioenschappen, rustig weekend?

Komend weekend wordt bij quo vadis het clubkampioenschap gehouden. Ook dit jaar wordt dit kampioenschap vervaren over 100 en 200 meter. Helaas niet zoals de andere sprintcups op een dag, maar over 2 dagen verspreidt. Maar dat zal de Viking er zeker niet van weerhouden om de titel opnieuw op te eisen, voor de ZESDE keer op rij. Dus allemaal naar de Zaan om deze glorieuze overwinning te bekijken

Foto's Neerpelt, terug van weggeweest

De foto's van Neerpelt, en nog andere nieuwberichten zijn op misterieuze wijze van de aardbodem verdwenen. Gelukkig zijn de foto's er nog wel: Neerpelt 2002

Najaar marathon's komen er aan

De zomer is nog volop aanwezig maar de winter kondigt zich al weer aan: de marathon's. Komende zondag, 15 september is de eerste: De Rottemeren marathon. Met als specialiteit: Degene die het record doet sneuvelen mag zich verheugen op een aangenaam weekend (2 nachten inclusief ontbijt) voor twee personen in een ****hotel op een in overleg te bepalen datum. Daarna volgt de Gebroeders Wijdekop race (12 of 20 km). Dit is het NK marathon voor K2's en geldt ook als het NK langebaan over 1,3 of 5 km. Zie de uitnodiging. Hierna volgt natuurlijk de fantastische K4 Marathon in de Rijp. Maar eerst natuurlijk komende zaterdag de Sprintwedstrijden in Deventer, de week daarna de clubkampioenschappen en dan de brabantregatta. Dus eerst nog even kort en fel en dan lang en doorbijten.

Uitslagen Vikingsprint en NK langebaan

Nu naast de foto's ook de complete uitslag van de Vikingsprintwedstrijden. De Viking won, uiteraard met thuisvoordeel, de bekers mij de miniemen, aspiranten en senioren. Alleen de junioren beker verdween uit het clubhuis naar de Zwetplassers. Zeker bij de senioren was de overmacht van de Viking overweldigend. Alleen bij de langebaan werd de Viking overtroeft door de Zwetplassers. Dolph te Linde eerste en op de tweede plek Robin Koenders, eigenlijk nog junior A!.
De uitslagen van vikingsprintwedstrijden:

Sprint
NK langebaan
De vikingsprintwedstrijden waren ook dit jaar weer perfect georganiseerd. Een prachtig weertje en veel deelname. Na de stormen van vorig jaar hadden we nu de finish-'toren' in een legertent geplaatst. Deze voldeed tijdens de enige heftige bui prima: droog en groot. Hierdoor waren ook de tijdwaarneming en de finish camera nooit in problemen. En deze camera moest regelmatig worden geraadpleegd voor de spannede wedstrijden. Terwijl Tobias v.d Pol de K1 bij de senioren won waren vooral de K2 wedstrijden van de senioren ongemeen spannend. Dit resulteerde dan ook in prachtige momenten. Natuurlijk kunt u zo'n 82 momenten rustig terughalen op de foto pagina van deze wedstrijden.
's middags begon om 16:00 het Nederlands kampioenschap lange baan. Het weer paste zich onmiddelijk aan de veranderde afstand: zon werd regen. Maar de vaarders deerde het niet en voeren hun wedstrijd over het spannede parcours. Helaas kon er geen Viking senior beslag leggen op het goud. Vanwege het ontbreken van Niels Hoekstra en Edwin de Nijs (Beide voeren op dat moment in Denemarken de Gudena) kon Dolph te Linde het eremetaal in ontvangst nemen. Helaas geen foto's van deze prachtige lange baan wedstrijden, de fotograaf zat op dat moment zelf in z'n boot…

Niels Hoekstra 3e bij de Gudena

Niels Hoekstra heeft in Denemarken laten zien dat hij thuis hoort op het WK marathon. Achter de winnaar Thor Nielsen (8:03:08) en Steffen Burkhardt(8:21:45) heeft hij beslag gelegd op de derde plaats in 8:33:49. Een prima prestatie. Edwin de Nijs is niet gefinisht, hij speelde de ideaale begeleider van Niels op de tweede dag. 120 km varen 3 weken voor het WK is toch een beetje veel van het goede. Al was hij wanneer hij was doorgevaren dichtbij de 500 euro premie gekomen voor het verbreken van het parcours record van 8:00:00. Volgend jaar, na het WK, misschien beter. Dan hoopt Linus ook deze wedstrijd mee te doen, als de Denen niet naar Nederland komen dan gaat Linus wel daar varen.

Tamara leidt dames K4 naar halve finale

Tijdens het WK in Sevilla heeft de Dames K4 met Tamara Yosef, Eef Haaze, Femke Roos en Nicole Bulk, zich geplaatst voor de halve finale. Met een tijd van 1:40.780 werden ze zesde in de derde serie K4 500 meter. zie de uitslag. Met deze tijd hadden zij zich ook in de andere twee series geplaats voor de halve finale. In totaal hebben ze de 16e tijd gevaren. Morgen om 16:00 zullen ze de halve finale varen. De uitslag is dan waarschijnlijk hier te vinden. Een lijst met alle uitslagen (ze staan er binnen 10 minuten op!) is hier te vinden.

Viking wint op Zuidervaart én in Gent

De Aspiranten en miniemen waren afgelopen weekend actief op de Zuidervaart. En ook dit jaar was de Viking een van de grote prijswinnaars. De Viking heeft naast de ontelbare gouden medailles ook de Verenigingsprijs voor de beste club gewonnen. Ook won de Viking het klassement bij de Heren aspiranten A en B. Een bijzonder geslaagd evenement met weer een geheel nieuwe generatie Vikingers!
Onze senioren en een aantal junioren waren naar Gent afgereist. Hier werd de concurentie van de Belgen gezocht. De concurentie kwam echter vooral van andere nationaliteiten. Bij de aspiranten (de nederlandse junioren B) was de Engelse jeugdploeg bijgeschreven. Dit betekende niet 4 K4's maar 8 K4's! Barry Gerritsen, onze enige meegereisde aspirant kon dit jaar nog niet de finale bereikein en eindigde in de halve finales. Bij de dames aspiranten haalde Irene Lindeman wel de finale maar helaas geen ereplaats. Suzanne de Bruijn voer een klasse hoger, bij de Junioren, er werd tweede op zowel de 500 als de 1000 meter achter de Duitse Miriam Frenken.
De senioren laten zien dat de nieuwe aanpak van trainer Hoekstra resultaat oplevert. Edwin de Nijs was de snelste op zowel de 500 , als de 1000 en de 5000 meter. Niels Hoekstra won goud op de 200 meter. Ook in de meerpersoons werden alle gouden medailles opgeëist. Met uitzondering van de K4 500 meter. Deze Vikingers waren te gebrand op de Gouden plak. Na drie valse starts mochten ze dan toch de wedstrijd varen maar werden na afloop gedeklaseert. Maar misschien waren ze geschrokken door de Dames van Kortrijk: zij moesten na een kleine 200 meter zwemmend de kant bereikein.
Een geslaagd weekend en een prima uitgangspunt voor het NK in Harkstede !
Zie de foto's en de uitslag van Gent

Viking naar Zuidervaart en Gent

Voor de tweede keer dit jaar heeft de Viking zich in twee kampen gesplitst. Onze jeugdploeg is in grote getale aanwezig op de Zuidervaart. Hier organiseren de Geuzen hun jaarlijkse jeugdwedstrijden. Voor veel Vikingers wordt dit hun eerste wedstrijd, maar voor al onze jeugd geldt: Op de Zuidervaart vaar je je snelste 500 meter van het jaar. De snelste junioren en onze senioren begeven zich na Geel twee weken geleden wederom naar Belgie. Op de watersportbaan van Gent zullen zij de Viking eer verdedigen. De route naar Gent is nog steeds lastig, verdwalen in het centrum is een eitje daarom hebben wij een routebeschrijving.

Viking op Pinksterkamp

Het jaarlijkse Pinksterkamp is weer gehouden, dit jaar waren de Zwetplasser zo gastvrij om ons te ontvangen. Op Zaterdag is de hele groep op weg gegaan van de Viking om de tocht van zo'n 25 km te maken naar het Zwet. Zonder problemen, misschien een beetje omvaren, kwamen we daar om half drie aan. Genoeg tijd om de tenten op te bouwen en een beetje bij te komen.
Zondag, een test wedstrijd gevaren. Van Arendbloem naar de Zwetplasser op tijd. Na de lange tocht van zaterdag eindigde hier iedereen toch nog in een prima tijd, of kwam dat door de stevige wind mee…
's middags was het tijd voor een sprint training en daarna, het weer werd steeds beter werd het tijd voor de evenwichts oefeningen. Wie kan er staan in een boot van zo'n 40 cm breed ?
Zondag, met een prachtig zonnetje en een stevige bries tegen, terug naar de Viking. Hier werden de deelnemers opgevangen door hun trotse ouders en toegejuicht door de gesponsorde ploeg die juist de Viking had uitgezocht voor hun trainingen in het pinksterweekend.
Het hele pinksterweekend was een groot succes. Het aantal deelnemers aan de Zuidervaart wedstrijden is weer gestegen. Volgend jaar weer bij het zwet?

prachtig einde propaganda wedstrijd in Geel

Afgelopen weekend zijn in Geel de jaarlijkse propaganda wedstrijden gevaren. Voor de tweede keer op rij was er een grote groep Vikingers afgekomen op deze leuke wedstrijden en met Succes. Er waren medailles voor vele Vikingers: Suzanne de Bruijn, Sandra Brandjes, Rowdy van Eerde, Bram Brandjes, Levi van Eerde, Niels Hoekstra en vele anderen. Zaterdag middag werd er begonnen met de lange baan. De wedstrijden gingen bijna ten onder aan het eigen succes: er waren zoveel vaarders aanwezig dat regelmatig sprake was van wildwater in het smalle kanaal. Gelukkig moesten slechts enkelen dit bekopen met een nat pak. Zondag ochten zou er om 9 uur gestart worden met de 500 meter. Er werd echter roet in het eten gegooid door een groep toeristen op een grote boot, zij moesten net om 9 uur door de baan heen varen. Met een half uurtje vertraging werd er alsnog gestart. De achterstand hierdoor opgelopen werd op een creatieve manier opgevangen: de eerste pauze ging niet door. De zon liet zich dit weekend niet zien, totdat Niels Hoekstra aan de start verscheen voor de laatste wedstrijd van het weekend: de 200 meter voor heren senioren. De gehele oever zat vol kano fanatiekelingen die ,genietend van het zonnetje, Niels met grote overmacht zagen winnen.
Kijk naar de 79 foto's
De uitslagen zijn te vinden op de site van Sobeka: http://uitslagen.cjb.net

Blauwe wimpel marathon afgelast

De blauwe wimpel marathon, geldend als het Nederlands kampioenschap, is afgelast vanwege te weining deelname. Op woensdag waren er slechts drie aanmeldingen. Na een email en veel gebel waren er op donderdag slechts 7 mensen die hadden aangegeven te willen starten. Hierop had besloten de marathon aftegelasten. Een besluit waar niet iedereen van op de hoogte was: op zondag ochtend kwam een Berlijnse marathonvaardster aan in Eindhoven die teleurgesteld weer terug moest keren. Hopenlijk volgende keer beter ?

Viking in tweestrijd

De Viking gesplitst in drie groepen. Een gedeelte van de Viking zal dit weekend in Geel (Oudekastelseweg 1a, 2440 Geel) in Belgie de eer gaan verdedigen op de 500, 1000 en 5000 meter. Op zondag wordt de Blauwe wimpel marathon gehouden in Eindhoven. Dit jaar geldt deze wedstrijd als NK. Hier zullen onze kampioenen aan deelnemen waaronder Edwin de Nijs en Niels Hoekstra. Bijna was deze wedstrijd niet doorgegaan toen op woensdag slechts twee inschrijvingen waren ontvangen. Een derde groep is zich aan het voorbereiden voor de sprintwedstrijden later dit jaar en vinden de 500 meter in Geel nog te lang…
Het zal niet de laaste keer zijn dat de Viking tegelijk op meerdere fronten strijdt. Over twee weken zal de Viking aanwezig zijn zowel in Gent als op de Zuidervaart.

Viking weggespoeld in Essen, Dronten en Mechelen

Het weer heeft niet mee gewerkt afgelopen twee weekenden, regen, kou en storm waren ons deel. Het begon in Duitsland waar het prachtige meertje in de Ruhr veranderde in een dreigende binnen zee. Als hoogtepunt van de pech was het afbreken van de langebaan. De pupillen waren al meer dan een kilometer bezig met hun lange baan toen de wedstrijd werd stilgelegd. Het onweer was te dichtbij gekomen. De organisatie nam geen enkel risico meer na de dood van een vaarder twee jaar geleden. In Dronten waren de omstandigheden niet veel beter. Voor het eerst in de historie was het een Internationale wedstrijd vanwege de deelname van onze zuiderburen, maar dat was dan ook een van de weinige hoogtepunten bij deze druilerige wedstrijden. In Mechelen, hoewel een stuk zuidelijker was het helaas ook al helemaal niets. In de regen werden de twee heren K2's (Hoekstra/Moeken en De Goede/Felderhof) zesde in de serie in resptievelijk 3:34.120 en 3:31.940. Niels Hoekstra werd wel zesde in de B-finale K1 200m en samen met Edwin de Goede vierde in de B-finale K2 200m. Tamara Yosef haar reactie op haar 5e (K4 500m) en 9e (K2 500m) plaats was: 'maar er lagen wel 5 boten van de olympische spelen aan de start. Dit geeft aan dat de gehele wereld top in Mechelen aanwezig was, tot die top behoren we helaas nog niet. Hopenlijk komt Tobias van der Pol op tijd weer in vorm om zijn prestatie's van vorig jaar te verbeteren.

De uitslag van Mechelen
Edwin de Nijs wint de Amsterdam Waterland Marathon

Edwin de Nijs heeft de dertigste Amsterdam Waterland Marathon op zijn naam geschreven. In een zeer sterk bezet veld ging hij als eerste over de finish in een nieuwe record tijd: 1:43.41. Dit is maar liefst 1 minuut 27 seconden sneller dan de oude toptijd ook al gevaren door Edwin de Nijs in 2000. De dertigste uitvoering van de Marathon was dan ook ongemeen spannend. Vier vaarders moesten in een eindsprint laten zien wie de sterkste was. Hier won Edwin nipt voor Dolph te Linde en Garry Mawer. Stephen Burkhardt kwam enkele seconden later over de finish. De zesde overwinning van Edwin de Nijs ging moeizaam. Na de eerste overdraging lagen Garry Mawer en Dolph te Linde op kop, zij hadden een kleine voorsprong op de vier achtervolgers maar zij werden ruim voor het tweede overdraagpunt weer teruggepakt.
Zie de complete uitslag of in pdf
En het uitgebreide wedstrijd verslag
later volgen de foto's

Viking dames overheersen NKB test

Afgelopen zaterdag hield de NKB een test voor junioren bij de Viking. Een zeer grote groep begaf zich naar het Noordhollands kanaal voor een 250 en een 2000 meter. Bij de dames was het al snel duidelijk: de Viking meiden waren niet te evenaren. Op beide afstanden eindigde Suzanne de Bruijn als eerste met vlak daarachter Sandra Brandjes. Dit is een heel mooi begin van het seizoen, met als eerste belangrijke wedstrijd de Amsterdam Waterland Marathon. De volgende dag zaten Suazanne en Sandra al weer in de boot om het parcours van volgende week te bekijken. Wie gaat er winnen?

20 april: Amsterdam Waterland Marathon

Op Zaterdag 20 april organiseert de Viking voor de 30ste keer de Amsterdam Waterland Marathon. We nodigen iedereen uit om aan deze wedstrijd deel te nemen, schrijf je nu in!(zie de officiele uitnodiging)
De Amsterdan Waterland marathon is een prachtige wedstrijd met voor de heren senioren en veteranen een route van 23 kilometer met twee overdragingen. De dames en de junioren varen een route van 17 kilometer zonder overdragingen en de aspiranten varen een route van 12 km. De start van deze marathon is op het Noord-Hollands kanaal bij de brug van de ringweg. De finish vlakbij het clubhuis van de Viking.
Edwin de Nijs heeft de laaste 5 editie's op zijn naam geschreven een bijzonder prestatie want de concurentie is ieder jaar weer sterk.

test NKB en Kano Team Holland

Zaterdag 23 maart hebben de NKB en Kano Team Holland gezamelijk de derde test van dit seizoen gehouden. Doordat de damesploeg niet testte waren er slechts drie dames aanwezig. De volgende dag werd de 'belangrijke' marathon in Gent gevaren, wat er toe leidde dat sommige vaarders niet alle testen afrondden. Enkele toppers ontbraken vanwege blesures. Kijk hier hoe onze toppers presteren aan het begin van het seizoen.

de Nijs wint in Gent

Edwin de Nijs heeft de 27e Blaarmeersen marathon in Gent gewonnen, in een tijd van 2:28.27. In de eindsprint versloeg hij Dolph te Linde (2:28.29). Niels Hoekstra werd op gepaste afstand derde (2:30.12). De marathon begon met een ronde over de watersportbaan met een kunstmatige overdraging voor het clubhuis. Daarna volgde er drie ronden door Gent met 2 korte overdragingen. Bij de start lag Niels Hoekstra op kop met op de eerste golf Edwin de Nijs. Bij de eerste overdraging na 3,5 km kwam Edwin het eerste het water uit gevolgd door Dolpht te Linde. Niels Hoekstra lag bij deze overdraging als vijfde weer in het water. Deze Nederlanders bepaalde een groot deel van de wedstrijd wat vooral bij de overdragingen bleek. Bij iedere overdraging waren Edwin en Dolph als eerste het water uit en lagen er met voorsprong weer in. Bij de vierde overdraging, aan het einde van de tweede ronde was de kopgroep al flink uitgedund. Hier sloegen Edwin en Dolph het beslisende gat met Niels, dit gat vergrootte ze nog bij de vijfde overdraging. Niels kon wel met gemak Erik Verduyckt achter zich houden (2:33:23). Julius Zwitselaar kon in het begin prima meekomen met de kopgroep maar bij de overdraging ging het mis. Hij stapte als vijfde uit en voer pas als achtste bij de overdraging weg. Uiteindelijk eindigde hij op een zevende plaats in 2:33.59. Direct na de wedstrijd vroeg hij aan Edwin wanneer hij overdraging training kon krijgen want daarop had hij in deze wedstrijd te veel verloren. Hopenlijk zal er op het trainingskamp volgende week in Sevilla tijd voor zijn. Bob Weppner was na een flitsende start al voor het eerste overdraag punt gestopt. Hierdoor heeft hij wel prachtige foto's kunnen maken van het tweede gedeelte van de marathon. Linus Grosmann had nog teveel last van de bondstest van zaterdag en heeft na twee ronden opgegeven.

uitslag
uitslag in Word
foto's
Jaarvergadering 2002

Een gezellige zondagochtend die geheel naar wens verliep. Om 10:00, misschien een kwartiertje later begon de 73ste ledenvergadering. Er is tijdens deze vergadering een nieuw bestuurslid aangesteld: Gido Visser is benoemd tot bestuurslid wedstrijdsport. Michel Janse, Rinus Landzaat, Ronald Landzaat, Nico Geriritsen en Fred van Eerde zijn herbenoemd. Han Faas heeft zijn zeer lange periode in het bestuur afgesloten, iets wat eigenlijk niemand kan voorstellen: een bestuur zonder Han. Hij heeft wel belooft nog veel te blijven doen, hoe kan het ook anders. Verder waren er nog een aantal opmerkingen: Er was een Nederlands kampioenschap vergeten. Niels Hoekstra en Steven Molman zijn kampioen geworden in de K2 over 5000 meter. Linus had ook nog een kleine mededeling: "Ik heet Linus Grosmann, niet Grossman, Grosman, Grossmann maar gewoon Grosmann, enkel s dubbel n!".

Testwedstrijd matig bezocht

De jaarlijkse testwestrijd in Eindhoven was dit jaar een rustige. Deze wedstrijd georganiseerd door Beatrix is het traditonele eerste meetpunt van het jaar waar iedereen kijkt hoe alle anderen de winter zijn doorgekomen. Dit jaar lagen slechts 11 deelnemers aan de start in Oirschot. Winnaar was Maarten Sleegers vlak voor Dolph te Linde (bekijke de complete uitslag). Er waren twee oorzaken van deze geringe opkomst. Ten eerste was de datum waarop deze wedstrijd gehouden onduidelijk. Lange tijd was de datum van de test 17 maart en de verplaatsing naar 10 maart werd pas laat bekend gemaakt. Ten tweede was een groot deel van de Nederlandse top op trainingskamp. De ploeg van Paul Hoekstra kwam op 10 maart terug van twee weken in Sevilla. De dames-bondsploeg was nog op trainingskamp in Portugal. Hierdoor was de bijna de gehele Nederlandse top voor deze wedstrijd verhindert. Hopenlijk wordt deze testwedstrijd volgend jaar georganiseerd als de meeste Nederlandse toppers in Nederland zijn.

Han en Ria Faas schenken K4

De droom van iedere kanoclub van Nederland: twee zeer actieve leden die al jaren vrijwillig een bijna fulltime baan bij de club hebben. Nu als klap op de vuurpijl doen ze iets wel heel bijzonders: ze schenken een gloednieuwe, supersmalle K4. Een prachtige wit-rode K4 genaamd Zeus. Woensdag avond 20 februari schonken ze deze prachtige boot aan de Viking. Een verslag en foto's van deze happening verschijnen zo snel mogenlijk op deze site. Op de vraag waarom doen jullie dit kwam een antwoord dat alleen gegeven kan worden door iemand die zeer sterk bij de club betrokken is: 'We hadden het gewoon nodig'. Het afgelopen seizoen hebben de heren senioren van de Viking alle K4 kampioenschappen gewonnen en ook de dames junioren behaalde vele prijzen, en om dan te varen met een 12 jaar oude houten boot waar al op alle mogelijke plekken geplakt en gelijmd is. Nee, dat kon zo niet langer vonden ze. Er is nog gepoogd om subsidie te krijgen om nieuwe boten aan te schaffen maar dat mislukte. En dan was dit het 'logische' gevolg.
Als tweede reden was ook nog het feit dat Han, na vele jaren voorzitter te zijn geweest en de laaste jaren bestuurslidvan de Viking, zich formeel terugtrekt uit de kanovereniging. Dit betekende natuurlijk niet dat ze er nooit meer zouden zijn, in tegendeel! Ze willen aan deze boot ook zelf nog een hoop plezier beleven.

Edwin de Nijs tweede in Artois

Neerlands enige commerciele ploeg heeft de eerste test perfect doorstaan. In de regatta in Artois werd eerste een 2000 meter op tijd gevaren waarbij iedere 30 seconden werd gestart. Hierbij voer Edwin de Nijs de vierde tijd, vlak voor Edwin de Goede die als vijfde eindigde. Niels Hoekstra eindigde als 7e, Dolph als 9e, Julius als 13e, Tobias als 20e en Linus als 24e. Tamara voer bij de dames naar een prima zesde plek. In de A en B finale's over 800 meter deden ze het nog beter: Edwin werd 2e in de A finale, Edwin de Goede werd hierin 4e. In de B-finale heersde Niels, hij won hier met grote overmacht. Dolph eindigde als 5e en Julius als 4e. Tamara voer in haar A-finale naar de vijfde plaats, een erg goede prestatie voor een eerste jaars senior! zie de complete uitslag op: http://aslck.free.fr/Regate2002/MenuResultats.htm.

Ronald Landzaat trainer van het jaar

Afgelopen vrijdag is Ronald Landzaat uitgeroepen tot trainer van het Jaar. Op het sportgala van Amsterdam noord werd de prestatie van Ronald: 8 jaar trainen geven, meer dan 100 Nederlandse kampioenschappen en twee van zijn pupillen naar het WK, ongeOEvenaard bevonden. Met grote overmacht kon hij de prijs in ontvangst nemen, toegejuichd door alle aanwezigen maar natuurlijk vooral door de 10 Nederlandse Kampioenen van de Viking.

25e Kanovolleybal toernooi

Zondag 27 januari is voor de 25e keer het kano-volleybal toernooi voor gewest noord van de NKB ge&degree;rganiseerd. Ook dit jaar weer goede deelname: 10 heren ploegen en 6 damesploegen die voor een groot deel weer voor het eerst in een jaar de volleybal beroerden. 's ochtends vroeg werd begonnen met het toernooi dat bij de heren een voorspelbare uitslag kende: Quo Vadis 1. Maar volgend jaar, als het toernooi niet tegelijk met de kanowedstrijd in Artois gehouden wordt, dan zal de Viking weer meestrijden om het Goud, maar ja, we blijven een KANO-vereniging die af en toe volleybalt.

Ronald Landzaat genomineerd voor trainer van het jaar

Ronald Landzaat is bij het Sportgala van Amsterdam Noord genomineerd voor de titel trainer van het jaar. Er zijn speciaal voor deze uitreiking opnamen gemaakt van de training zoals Ronald die nu al een groot aantal jaren tot wel vier keer per week geeft. Hij heeft op dit moment een polsblessure en richt zich nu geheel op het coachen van de jeugd. Op het gala heeft hij onder andere concurrentie van Sjors, een van de trainer van ateletiek vereniging Atos. We hopen natuurlijk dat Ronald wint, want wie geeft er nu beter trainen! Met als bewijs de goede prestaties van zijn pupillen Linus Grosmann en Tamara Yosef op het WK.

Sportgala met opnieuw veel Vikingers

Op vrijdag 25 januari wordt voor de vierde keer het Sportgala van Amsterdam Noord gehouden. Hier zullen alle Nederlandse kampioenen uit Amsterdam Noord gehuldigd worden. Natuurlijk zullen hier weer veel Vikingers aanwezig zijn, namelijk (in willekeurige volgorde):

Linus Grosmann
Sarina Kassteen
Tamara Yosef
Bram Brandjes
Suzanne de Bruijn
Steven Molman
Niels Hoekstra
Edwin de Nijs
Henk Brandjes
Mandy Blokzijl
Natuurlijk heeft de Viking nog veel meer Nederlandse kampioenen, echt te veel om op te noemen. In een artikel in het Nieuwsblad voor de Noord-Amsterdammer, de Echo staat een hele mooie foto bij de aankondiging van het komende sportgala: een foto van de kampioenen van 2000: 13 Vikingers en een trotse wethouder Beckman.
Het sportgala wordt dit jaar gehouden op een 'partyboot' gezien het aantal kampioenen van de Viking kan het volgend jaar beter in een kano gehouden worden!

Eerste wedstrijd in 2002

De eerste wedstrijd van 2002 nadert met rasse schreden. 27 januarie wordt de Régates Internationales de l’Artois gehouden. Deze wedstrijd in St Laurent Blangy (Frankrijk) is de enige waarbij het regelmatig sneeuwt! Natuurlijk zulllen hier ook diverse Vikingers van start gaan, onder andere Linus Grossman die dit jaar bij de senioren zal moeten laten zien hoe goed hij is. Vorig jaar had hijin de finale de 10e tijd overall gevaren maar zou bij de senioren in de series slechts als 23e geeindigd zijn. Zie de uitslag van vorig jaar (Word document)

Gezellige olliebollenfeest

De jaarlijkse oliebollen party was weer erg gezellig. Het aantal leden van de Viking is toch weer groter geworden.

Tamara net geen talent van het jaar

Tamara Yosef heeft de titel talent van het jaar van Amsterdam net niet gekregen. De winnaar was Vanesca Nortan, zij is wereldkampioen geworden bij het Karate. Wel werden er vele Vikingers gehuldigd voor het behalen van hun Nederlands Kampioenschap. Volgend jaar hopen we op de titel Team van het jaar, voor het, hopenlijk, voor de zesde clubkampioenschap op rij.

mooie toekomst kanosport in Amsterdam Noord

Amsterdam Noord heeft ambiteuze sportplannen zoals bleek bij het bezoek van de Amsterdamse wethouder sport, G. Dales, aan Noord. G. Beckman ontving hem en vertelde over de plannen. Ten noorden van de Ringweg, bij het eindpunt van de Noord-Zuid metrolijn komt een sportdriehoek met een nieuwe atletiek baan, een sporthotel, een overdekte ijsbaan EN kanofaciliteiten. De sportdriehoek staat eigenlijk niet meer ter discussie, alleen de schaatsbaan is nog onzeker, Zaandam, kanoconcurent bij uitstek, wil ook een overdekte schaatsbaan.

Tamara Yosef genomineerd voor Amsterdam Topsport Finale

Tamara Yosef is genomineerd voor de Titel: Talent van het jaar. Zij zal het moeten opnemen tegen Vanesca Nortan een karateka en tegen Babriëlle Wammes een turnster. Deze strijd zal zwaar zijn, maar de beste, Tamara natuurlijk, zal winnen. Op 18 december zal in het Heineken Ontvangcentrum nog vier andere titels verdeelt worden: Sportman, Sportvrouw, sportploeg en trainer van het jaar. De Noord-Amsterdamse Natasja Burgers die eerder al het estafette stokje van Edwin de Nijs kreeg is genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar. Wij hopen natuurlijk dat Tamara wint, maar de concurentie is enorm. Lees verder op amsterdam.nl

Suzanne de Bruijn winnaar sprintcup 2001

Bij een vergadering van de Bonds Commisie Vlakwater is er door kanovereniging Dronten protest aangetekent tegen de uitslag van de SprintCup. Het bleek dat de wedstrijden in Dronten niet hebben meegeteld voor het klassement. Het klassement zal daarom opnieuw worden bepaald. Bij deze hertelling zal de wedstrijd in Dronten worden meegenomen in de uitslag en ook de mensen die minder dan 5 wedstrijden hebben gevaren worden opgenomen in het klassement. De belangrijkste verandering zal zijn dat Suzanne de Bruijn (Viking) de sprintcup 2001 bij de dames junioren B heeft gewonnen in plaats van Nicole Rem (Zwetplassers), zij is bij de hertelling als tweede geeindigd. Binnenkort zal u het vernieuwde klassement op deze site kunnen vinden.

Nederlandse dames selectie bekend

De damesploeg bestaad dit jaar uit 6 leden, nieuw in de ploeg is Tamara Yosef, vawege haar prestatie's op het WK konden ze niet om haar heen. Nicole Bor, hoewel ze nog twee jaar junior is, traint met de senioren mee. De damesselectie zal deze winter 6 weekenden bijeenkomen. Kijk voor meer informatie op het nieuwsbericht op de site van de kanodames

Edwin de Nijs sporter van de week

Edwin de Nijs haalt de krant, ook in de winter:
In de rubriek estafette van het Amsterdamse weekblad de Echo wordt de sporter van de week 10 vragen gesteld waarna het stokje wordt doorgegeven aan een andere amsterdamse sporter. Deze week is Edwin de Nijs sporter van de week. Hij is teleurgesteld over zijn achtste plek op het WK dit jaar maar droomt nog steeds van het Wereldkampioenschap. Maar voor de Viking zal Edwin altijd van grote waarde zijn want hij zegt na zijn carriere actief te worden voor de club in het bijzonder de begeleiding van onze sporters. lees hier het hele artikel

Uitslag Sprintcup 2001

De laatste uitslag van 2001: De sprintcup 2001 over 200 meter.
Acht sprintkampioenen van nederland:

>
Klasse    naam
Dames pupillen    Lizza Pijnappel    K.V.Viking
Heren aspiranten B    Bram Brandjes    K.V.Viking
Dames aspiranten A    Mandy Blokzijl    K.V.Viking
Heren aspiranten A    Robin Kreeft    De Geuzen
Dames junioren B    Nicole Rem    Zwetplassers
Heren junioren B    Wouter Broeze    TWV
Heren junioren A    Roderik Koenders    Zwetplassers
Dames senioren    Sabrina Visser    De Geuzen
Opnieuw 3 kampioenen bij de Viking. Helaas waren er geen prijzen in de overige klassen vanwege te gereinge deelname.

Die andere ploeg

De commerciele ploeg is nu, na de eerste training rond. Edwin de Nijs, Dolph te Linde, Tobias Van der Pol, Edwin De Goede, Niels Hoekstra, Julius Zwitselaar, Linus Grosmann, Carola Jacobs, Andrea Pissch en Tamara Yosef zullen in deze ploeg extra ondersteuning krijgen. De ploeg wordt gesteund door de stichting Topkajak (J. IJskes en A.Bloem).
De doelstelling van de ploeg is deze atleten "top"prestaties te laten leveren in hun beste dicipline(s); een gezellige trainingsgroep te vormen waar hard trainen de mode is. Enkele leden van deze ploeg zullen deze winter ook deelnemen aan enkele bondstrainingen en iedereen zal zich via selectie wedstrijden moeten plaatsen voor de grote internationale wedstrijden.
De ploeg vormt dus een trainingsgroep die het seizoen op zijn eigen manier voorbereid. Bij het schaatsen is er eenzelfde situatie, maar die commerciële ploegen hebben veel meer mogelijkheden financiëel.

Commerciele ploeg breidt uit

Nederlands eerste commerciele kanoploeg krijg steun van twee toppers. Na dat Edwin de Nijs, Tobias van der Pol en Edwin de Goede hun coach Paul Hoekstra zijn gevolgd naar deze nieuwe ploeg zijn nu ook Niels Hoekstra en Dolph te Linde opgenomen in deze ploeg. Hiermee is nu bijna de gehele Nederlandse top overgelopen naar dit nieuwe initiatief. Het is duidelijk dat zij kiezen voor een combinatie van marathon en korte baan en het eenzijdige beleid van de NKB afkeuren. Een kernploeg van de NKB zal dus hoogstens gevuld kunnen worden met 12 talenten, de toppers hebben eieren voor hun geld gekozen.

uitslag K4 marathon

Met enige vertraging hier nu de uitslag van de K4 marathon.

Jan-Dirk Nijkamp nieuwe bondscoach senioren

geplukt van teletekst, maar al op 17-10 op deze site bekend:
"Jan-Dirk Nijkamp volgt Paul Hoekstra op als bondscoach van de Nederlandse Kanobonod. Hoekstra stapte vorige maand op omdat hij geen vertrouwen meer had in het bondsbestuur. Nijkamp wil de 12 beste kanovaarders voor een kernploeg uitnodigen. Die ploeg moet de aandacht gaan richten op de toernooien op vlakwater, een olympische discipline. Marathonvaren wordt daaraan ondergeschikt gemaakt. Hoekstra werkt aan de samenstelling van een eigen team. Tobias van der Pol, Edwin de Nijs en Edwin de Goede lieten weten Hoekstra te zullen volgen. Het drietal behoort ook tot de potentiele kerploeg van de nieuwe bondscoach."
Het is vreemd dat een jaar nadat de korte-baan en marathon ploeg samen zijn gevoegd, de laatste alweer wordt afgestoten. De ploeg van Paul Hoekstra zich op beide disciplines richten.
Een tweede opvallend feit is dat Jan-Dirk Nijkamp tijdens de K4 marathon voor het eerst in lange tijd toch bij een marathon is gesignaleerd.

De winter is begonnen

De lampjestocht is gevaren en dat betekent dat we zijn begonnen met de wintertraining: minder varen meer halteren, zwemmen en hardlopen. Hier een verslag van Linus over zijn eerste wintertraining ervaringen:
`WELKOM` Ja, ja het is weer spierpijn geblazen, met heel wat gekreun en gesteun gaan we weer met de wintertraining beginnen. zodat… `NOU, BERT VERTEL, VERTEL`. we volgend jaar nog weer eenstukje harder kunnen varen. ¥O JA JOH?` en nog meer podium plaatsen op grote internationale wedstrijden kunnen winnen. `MAAR DAT KAN TOCH HÈLEMAAL NIET` Nee, dat is ook wel weer zo. maar we gaan er dus weer met frisse moed tegenaan. en we gaan iedereen volgend seizoen niet alleen laten zien dat we goed kunnen varen, maar ook dat we nog beter kunnen varen.

Foto's K4 marathon

Een enorm aantal foto's van de K4 marathon staan op het web. Als je van een foto een afdruk wil maken, stuur mij dan een mailtje met vermelding van de foto (omschrijving+naam) dan mail ik een beter exemplaar. Kijk voor de foto's op http://photos.yahoo.com/bc/kv_viking/lst?.dir=/K4+marathon+2001

waterland heeft last van lichtvervuiling

Het kan niet goed gaan, dat prachtige natuurgebied en dan met meer dan 50 lampjes of soms zoeklichten gaan varen. De Lampjestocht, de traditionele afsluiting van het vaarseizoen was weer een succes. Zaterdag avond, vele moe van de marathon, fietsend of kanoend stapten allemaal weer in de boot voor deze prachtige tocht, met veel witte, rode en groene lampjes. De barbecue na afloop was nog veel beter. Het is nog nooit zo druk geweest. Volgend jaar weer in de boot, nu de kracht en conditie weer naar een hoger niveau brengen.

K4 marathon met veel publiek

De k4 marathon heeft misschien wel eens meer deelname gehad, maar de strijd bij de senioren was ongekend spannend. De winnaar was de ploeg uit Potsdam, gevolgd door de Zwitserse ploeg. De Nederlands ploeg met Edwin de Nijs en Tobias van der Pol werden derde. Meer publiek is er volgens mij nog nooit geweest! Het zal wel zijn dat kana-publiek in tegenstelling tot de kanoers niet tegen regen kunnen. Binnenkort hier de uitslag en veel foto's.

Routebeschrijving naar De Rijp

Voor iedereen die de weg niet weet en geen zin heeft om met een k4 een toertje Noord-Hollandse dorpjes te rijden is er nu een routebeschrijving naar de Argonauten: routebeschrijving

K4 marathon De Rijp

Komende zaterdag wordt er opnieuw een marathon georganiseerd. De drukste en best bezette wedstrijd van Nederland wordt op 13 Oktober gehouden in De Rijp. Ondanks dat eigenlijk de meeste inschrijvingen op het laatste moment komen in de voorlopige inschrijving indrukwekkend. Informatie bij Ab Hauer email:ab@hauerac.myweb.nl

Gebroeder Wijdekop Race

Ook dit jaar weer een fantastische wedstrijd. Het eerste speciale moment viel al 200 meter na de start van de junioren. Bij een aanvaring van Sarina en Sandra werd hun K2 ongeveer 20 cm korter. Ondertussen werd er aan de kop van het veld gesprint voor de eerste tussensprint. Chriophe Dierckx en Sven Duchatelet wonnen deze vlak voor Ludo Corrijn en Dries Corrijn. Roderik en Robin Koenders lagen er toen al achter en stapten later uit. Robert Schootman en Linus Grosmann konden later nog aansluiten.
Bij de senioren gingen Erwin Smids en Gert Loomans ook na zo'n 200 meter genieten van het mooie zwemwater van waterland. Er vormde zich na de start een grote kopgroep die bijna de gehele race bij elkaar bleef . Pas na de laatste premiesprint konden Edwin de Nijs en Dolph te Linde de concurentie afschudden. Zij werden hierdoor Nederlands Kampioen. Rens Weppner werd samen met Julius Zwitselaar derde van Nederland en mochten de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Zie hier de uitslag
De foto's zijn hier te zien

Viking Clubkampioen

De Viking is voor de vijfde keer op rij clubkampioen geworden. Op het woelige water van de Zaan werd met groete overtuiging het kampioenschap binnengehaald. Met meer dan 75 punten voorsprong op de Geuzen (2e) en TWV (3e). De winst werd vooral bij de senioren en de junioren behaald. Tobias van der Pol won alles bij de senioren en haalde zo een enorm aantal punten binnen. Bij de junioren wonnen, Linus Grosmann en Tamara Yosef, uitgerust van het WK, alle wedstrijden. Bij de Junioren B deed vooral Sandra Brandjes het zeer goed, ze werd 2e achter Nicole Bor, maar voor haar clubgenoten Irene Lindeman, Joline Kasteen en Suzanne de Bruin.

De Viking heeft deze overwinning niet zonder reden behaalt: alle vaarders hebben het hele seizoen bij iedere wedstrijd laten zien dat de Viking de beste club van Nederland is. De Geuzen, tweede, hebben hun goede klassering te danken aan het grote aantal vaarders. Ook Quo Vadis heeft veel veteranen van de club ingeschakeld. De bronzen medaille winnaar TWV is een gevaar voor de toekomst. Zij hebben deze ereplaats behaald door de goede resultaten van hun aspiranten en junioren. het gat dat de Viking met de rest van Nederland heeft geslagen is zo groot dat we deze voorspong niet zo maar zullen prijsgeven.

Foto's Clubkampioenschappen

Enkele leuke foto's van zaterdag en zondag van de Clubkampioenschappen nu al te zien op deze site (gemaakt door Ton Koenders).

Gebroeders Wijdekop Race

Zaterdag wordt op het Noord-Hollands Kanaal de Gebroeders Wijdekop Race gevaren. Deze marathon voor K2's over 20 km begint onder de ringweg van amsterdam en gaat naar purmerend en terug. Er zijn vier tussensprint waar premies verdiend kunnen worden. De eerste en laatste tussensprint is vlak bij het pontje bij Watergang. De andere twee tussensprint zijn een klein stukje ten noorden van het pontje bij Ilpendam. Deze sprints zorgen altijd voor een groot spectakel. Voor de liefhebbers van het meefietsen of meerijden: De gehele wedstrijd is te volgen vanaf de westzijde van het Noord-Hollandsch kanaal.
De leidersbespreking is om 11.00 uur, de junioren starten om 12:00 (finish om +/- 13:00) en de senioren starten om 14:00 (finish om +/- 15:20).
Vorig jaar won Edwin de Nijs samen met Dolph te Linde zie de uitslag van 2000.

Clubkampioenschappen en Sprintcup finale

Dit weekend organiseert Quo Vadis de clubkampioenschappen. De afstanden die gevaren worden passen perfect bij deze club: de 100 en 200 meter. De deelname is tegenvallend hoewel het een clubkampioenschap is. Hopenlijk zijn er nog veel na-inschrijvingen anders ziet het er naar uit dat de Viking voor de vijfde keer op rij het kampioenschap binnenhaalt. De opmerking na afloop van de vorige clubkampioenschappen blijven staan: 'Nu nog een 500 meter en een lagne baan en het is perfect'.
Tegelijkertijd vormt de 200 meter de vijde en afsluitende race voor de Sprintcup 2001. Hier zal de strijd om de eerste plaatsen een stuk heviger zijn. Voor de Viking strijd Jort Muller om de eerste plek maar ook nog vele anderen maken nog kans op de overwinning.
Quo Vadis: oostzijde 393, Zaandam.

Alternatieve Kanoploeg?

Een interessant nieuwsbericht op Teletekst:

Paul Hoekstra,die een week geleden bij de Nederlandse Kano Bond opstapte als coördinator/bondscoach,is bezig met het opzetten van een alternatieve ploeg van marathon- en vlakwatervaarders.
Tobias van der Pol,Edwin de Goede en Edwin de Nijs hebben toegezegd de coach te zullen volgen.Volgens Hoekstra gaat het om een semi-commerciele ploeg naar voorbeeld van het langebaanschaatsen.
Hoekstra zei eerder deze maand bij zijn vertrek bij de NKB geen vertrouwen in het bondsbestuur te hebben.Ook zegt hij dat het onduidelijk is welk budget de bond precies voor topsport heeft.De NKB zegt officieel nog niets van Hoekstra's plannen te hebben gehoord.

Foto's van de Twentse wedstrijden

De foto's zijn nu te bekijken.
Er zijn dit weekend toch enkele opmerkelijke dingen gebeurt. 'Sarina' voer in de Heren Junioren K4 mee. Linus lag, plotseling in het water en Jort, gaf in de laaste meter het op omdat Julius voor lag en werd daardoor zelf geen derde meer (Stephen Molman voer gewoon door). Hij sloeg vervolgens om en op de kant sloeg hij zijn gescheurde peddel kapot. Een dure 500 meter en een vierde plaats.

Veel wanorde en toch lol in Twente

Opnieuw een Twente regatta en net zoals vorig jaar met veel vertraging. Zaterdag, een ietwat miezerige dag beginnen de wedstrijden met een Twents Kwartiertje. Niets aan de hand tot dat de eerste boten arriveren. Het kanaal afsluiten mag niet dus zit er niets anders op dan boeien weghalen, de boot er langs laten en met een nog kwartiertje vertraging starten. En dat dus een keer of 8. Veel verwaring en een uiteindelijke langebaan die met anderhalf uur vertraging van start ging. Maar desondanks was het gezellig en druk. Zondag waren er geen boten, zondags rust. Deze zondagse rust werd ook door vele vaarders door gezet. Zaterdag uit gaan en dan is de eerste wedstrijd op zondag om acht uur wel erg vroeg. Toch begon de eerste wedstrijd stipt om 8 uur de achterstand op zondag liep maar zeer langzaam op tot uiteindelijk een half uurtje. Toen was het tijd voor het opruimen van de kletsnatte tenten op het halve gifveld van de voetbalvereniging (daar stonden we vorig jaar dus!) en snel naar huis.
De foto's volgen in de loop van de week.

Twente Regatta, Programma

De langverwachte afsluiting van het kortebaan seizoen, wat het dit jaar niet is, komt eraan. Dit weekend wordt in Hengelo bij TWV de Twenteregatta gehouden. Ook dit jaar een sterk bezette wedstrijd met veel deelname uit Duitsland. Het enige nadeel van deze wedstrijd is dat ze op zondag altijd veel te vroeg beginnen. Kijk hier in het Programma (pdf 190kB). Voor wie er toch heen gaat: de routebeschrijving.

Uitslag sprintcup Deventer

De uitslagen van de vierde sprintcup in Deventer zijn binnen. Opnieuw een enorme overwinning voor de Viking. Met overwinningen voor:

Bram Brandjes
Jort Muller
Irene Lindeman
Suzanne de Bruyn
Rowdi van Eerde
Lizzy Pijnappel
Linus Grosmann
Mandy Blokzijl
Tamara Yosef
Anne Boek
Tobias van der Pol
(in willekeurige volgorde)
Ook bij deze wedstrijd heeft de Viking het verenigingsklassement ruim gewonnen, door deze kampioenen natuurlijk maar ook door het enorme aantal vaarders. Het aantal keren dat de Viking aan de start ligt is enorm. Een klein lijstje van het aantal boten dat per club stond ingeschreven:
Viking (84)
Skonevaarders (44)
Dronten (32)
DKV (30)
ZP (28)
Geuzen (20)
TWV (12)
Hardenberg-Vecht (10)
Argonauten (4)
Frisia (3)
QV (2)
Wij hebben zin in onze volgende overwinning bij het clubkampioenschap, wie daagt ons uit?
Linus zesde, Tamara vijfde

Onze helden in Brazilië hebben beslag gelegd op de zesde resp. vijfde plaats in de B-finale's.
Linus Grosmann voer zijn 500 meter in 1:50.063, 3.285 seconden langzamer dan de winnaar van de B-finale. Lanzy Martinez uit Cuba won de 500 meter in 1:44.438. Nog net een stukje harder dan de rest.
Tamara voer in haar B-finale 500 meter 2:09.456. Dit is 4.014 seconden langzamer dan de winnaar van de B-finale. Timea Pasky uit Hongarije won de 500 in 1:59.837.
Kristof Dierckx werd derde in de B-finale in 1:49.073, +2.295.
Zie de uitslagen:

Heren K1 500 B-finale hier
Heren K1 500 A-finale hier
Dames K1 500 B-finale hier
Dames K1 500 A-finale hier

Linus in Brazilië

Linus Grossman doet regelmatig verslag vanuit Brazilië. Het laatste nieuws: Tweede wedstrijddag in Curitiba. Tamara 6e in de B-finale, heren finale was de mooiste wedstrijd ooit.De resultaten staat op de officiele WK site

Kijk voor het complete dagboek op de WK Junioren pagina
Ook Tamara doet verslag vanuit Brazilie, Vanwege wind tegenvallend resultaat. zie de het dagboek.

Uitslag Vikingsprintwedstrijden

De uitslag van de Sprintwedstrijden.
De 46 foto's van onze eigen wedstrijd zijn nu hier te bekijken.

Programma Deventer Sprintcup

Dit weekend wordt in Deventer de vierde wedstrijd om de Sprintcup gehouden. Hier is het programma van deze wedstrijden te downloaden (pdf formaat). De Viking hoopt op net zo'n success als bij onze eigen wedstrijd: alle verenigingsprijzen winnen en in het totaal klassement bijna drie keer zoveel punten als nummer twee.

Linus vierde in Halve finale

Linus Grosmann is in Brazilië vierde geworden in de halve finale 500 meter. Hij eindigde in 1:51.548, 2.770 na de winnaar Gabor Sasvari uit Hongarije. Dieter Caluwier uit België eindigde als vijfde vlak achter Linus in 1:51.628. Zij zullen hierdoor beide uitkomen de B-finale. De uitslag van deze wedstrijd staat hier. (trage verbinding)

Tamara zesde in de Halve finale

De uitslag van de halve finale 500 meter van Tamara is nu bekend: Ze werd zesde in haar halve finale in 2:13.146, met en achterstand van +10.239. Hierdoor gaat ze door naar de B-finale. Kijk naar de uitslag van de wedstrijd 79
Kristof Dierckx en Dieter Caluwier werden negende in de halve finale K2 500 meter. Hierdoor werden ze uitgeschakeld.

Tamara zesde in B-Finale 1000meter

Tamara zesde op de 1000 meter B-finale, in 5:15.402. De winnaar, Frederieke Leue uit Duitsland voer 4:35.816. Slechte tijden door een stormachtige tegenwind. De uitslagen van deze wedstrijden:

Halve finale Tamara
Halve finale Linus
Halve finale Kristof
B-finale Tamara
B-finale Kristof

WK Junioren begonnen

In Curitiba is het WK begonen. Zowel Linus als Tamara hebben de serie overleefd. Tamara is op de 1000 meter als vierde geeindigd en gaat door naar de halve finale. Ook op de 500 meter is ze door als 4e door. Linus is in zijn serie 500 meter als vierde naar de halve eindstrijd in de 1000 meter serie werde hij vijfde ook hier gaat hij door naar de halve finale. Alle uitslagen zijn te bekijken op de resultaten site van het WK. (Dieter Caluwier is op de 500 meter als zesde door naar de halve finale, Kristof Dierckx is als zesde naar de 1000 meter halve finale)

Programma Vikingsprintwedstrijden

Op acht september organiseren wij voor de derde keer de Vikingsprintwedstrijden. Nu is het gehele programma te downloaden in pdf-formaat. Na inschrijven is mogenlijk tot en met donderdag 6 september zolang er banen vrij zijn . Inschrijvingen zenden aan:Kanovereniging Viking, Vikingpad 40,1034 VG Amsterdam of per email naar kv.viking@wolmail.nl

Brabantregatta groot succes

De eerste editie van de brabantregatta is perfect verlopen. Hoewel de eerste start zaterdag met een kwartiertje vertraging van start ging was deze achterstand snel ingelopen. De wedstrijden werden op de kanobaan gevaren, deze loopt vlak langs de 'Beekse Bergen' en lag er prachtig bij, geen klotsbak maar ook geen boeien. Zogvaren werd uiteraard geprobeerd maar door de kamprechters in volgbootjes direct bestraft. Deze eerste editie was een rustig begin. Bijna alle Nederlands wedstrijdclubs waren aanwezig en ook Ruhrwacht uit Duitsland. De Belgen ontbraken omdat bij hun het Belgisch Kampioenschap werd georganiseerd. Volgend jaar, als de programering van België, Duitsland en Nederland beter op elkaar afgestemd kan worden kunnen hier prachtige drukke wedstrijden gehouden worden. Tot Volgend Jaar!

Linus in Brazilië

Linus Grossman doet regelmatig verslag vanuit Brazilië. Het laatste nieuws: Eerste wedstrijddag prima verlopen in Curitiba. Linus en Tamara beide door. Kijk op de officiele WK site

Kijk voor het complete dagboek op de WK Junioren pagina

Tamara in de B-finale

Tamara heeft zich met een vierde plaats in de halve finale zich ruim geplaatst voor de B-finale 1000 meter. Ze voer 4:34:336 Dat was 12.499 seconden langzamer dan de winnaar van haar serie. Haar B-finale wordt 's middags om drie uur gevaren, hier is het 6 uur later dus om 21:00. Linus kon op de duizend, zijn mindere afstand, geen indruk maken. Hij kon geen finaleplaats afdwingen met zijn zevende plaats in de halve finale. Hij voer een tijd van 4:01.818, dit was 13.309 seconden langzamer dan de winnaar van zijn serie. Kristof Dierckx behaalde een zesde plaats in zijn serie in 3:57.664, (+11.425) en is hierdoor zeker van een plaats in de B-finale om 15:20 plaatselijke tijd.
Tobias 7e in B-finale 200 meter

Tobias van der Pol is op het WK in Poznan zevende geworden in de B-finale in 37.569. Een goede prestatie met zeer veel perspectief voor de toekomst. De grote vooruitgang dit seizoen schrijft Tobias toe aan de bondscoach Paul Hoekstra. Hij is dit jaar enkele seconden harder gaan varen. Nicole Bulk is in Poznan als zesde geindigd op de 1000 meterin 4:15.047. Op de 500 meter werd ze vijfde in de troostfinale in 2:00.136 .
Voor de Belgen een goed bericht: Bob Maesen is geeindigt als eerstein de B-finale op de 1000 meter in de vierde tijd: 3.:36.062 .

Vlaamse Kampioenschappen druk bezocht

De wedstrijden in Neerpelt waren, netzoals de laatste jaren, zeer goed bezocht met vaarders uit: Belgie, Nederland, Duitsland, Tsjechie, Denemarken, Oostenrijk, Hongarije en Nieuw Zeeland. Vooral de deelname bij de senioren was groot, mede veroorzaakt doordat er geen onderscheidt gemaakt werd tussen A en B senioren. Er waren, op deze drukke wedstrijden toch nog veel finale plaatsen en medailles voor Vikingers.
Linus Grosmann won de K1 500 meter, een prima uitgangspunt voor het WK junioren In Brazilie van zeven tot negen september. Helaas mochten de Belgen die naar het WK gaan van hun trainers niet varen. Op de 5000 meter werd hij vierden en samen met Robert Schootman, een Deen en een Belg wonnen ze twee keer goud in de K4.
Tamara Yosef werd tweede op de 500 meter en haalde een prachtige derde plek bij de gecombineerde junioren/senioren 1000 meter wedstrijd. Ook voor haar een zeer geslaagde test voor het WK.
Edwin de Nijs was speciaal voor de 5000 meter naar Neerpelt gekomen. In deze overvolle wedstrijd, er gingen meer dan 50 senioren tegelijkertijd van start, won Edwin met overtuiging. Een bijzonder goed startpunt voor het WK marathon in Stockton 1 en 2 september.

Tobias van der Pol naar Halve Finale WK

Tobias van der Pol heeft in Poznan prima gevaren in de series 500m. In een snelle serie werd hij derde, vlak achter nummer twee (fotofinish). Zie de uitslag van zijn serie. Vrijdag heeft hij om 15.40 in race 86 zijn halve finale gevaren. Hierin werd hij vijfde in 1.45,969 voor de Belg Bob Maesen in 1.46.143 en slechts zes duizendste achter nummer 4: Valeri Morgun uit de Oekraine. Tobias van der Pol vaart hierdoor net niet in de B-finale, Zondag om 9.25 zal de finale worden gevaren met opnieuw Liwoski uit Duitsland in deze finale 173
Zaterdag om 14.29 zal hij de 200 meter serie varen in wedstrijd 127. Van de acht vaarders gaan er zeven + de tijd snelste door naar de Halve finales. Dit zijn wedstrijden:

153
154
155
156

Deze worden zaterdag om 10 voor 5 gevaren. Als Tobias zijn goede vorm vasthoud vaart hij wellicht zondag in de A-finale om 13.55 of de B-finale vijf minuten eerder.
Het verdere verslag van dit WK volgt zondag avond, na afloop van de wedstrijden in Neerpelt. Dit is opnieuw een grote wedstrijd met maar liefst 54 deelnemers aan de lange baan bij de heren senioren (Zaterdag 18.53).

Open Belgisch Kampioenschap in Neerpelt

Van 24 tot 26 Augustus wordt in Neerpelt voor de 21e keer het Open BK georganiseerd. Vrijdag middag wordt er gestart met de Doortocht van Neerpelt. De korte en lange baan wedstrijden worden op Zaterdag en Zondag gevaren. De starttabel is hier te vinden. De route naar het Bocholt-Herentalskanaal te Neerpelt is eenvoudig download dit pdf bestand of klik hier voor de route.

Tobias naar WK vlakwater

Tobias van der Pol neemt volgende week (22-26 augustus), als vele van ons in Neerpelt zijn, deel aan het WK vlakwater. In Poznan in Polen zal hij uitkomen in de K1 en vaart zowel de 200 als de 500 meter. Hopenlijk kan hij hier laten zien dat Nederland en ook de Viking niet alleen marathon kunnen varen maar ook op de korte baan nog iets voorstellen. Tobias begint op donderdag om ongeveer kwart voor vier met de series 500m. De series van de 200 meter gaan pas zaterdag om half drie van start.
Edwin de Nijs had zich ook geplaatst voor dit WK maar hij richt zich geheel op het WK marathon in Stockton, Engeland, een week later. Ook aan dit WK zal Tobias deelnemen. Hij vaart hier samen met Edwin de Goede in de K2.

Derde plaats voor Edwin en Dolph op EK

Edwin de Nijs en Dolph te LInde zijn op het EK derde geworden in de K2. Na zaterdag al een mooie vierde plaats voor Edwin en een elfde plaats voor Dolph maken ze het nu wel af met deze mooie derde plaats voor Edwin en Dolph. Edwin heeft lang getwijfeld of hij wel zou starten. Na de slopende race van zaterdag had hij last gekregen van maagkrampen en amper geslapen. Zondag ochtend besloten toch mee te doen, een juiste keuze. Vanaf het begin was er een kopgroep van zes boten. Na de tweede overdraging vielen er twee boten af en bleven ze over met een groep van vier. Tot vlak voor de laatste overdraging bleven deze bij elkaar. Maar voor deze laatste overdraging konden de Tsjechen het tempo niet meer volgen en moesten de groep laten gaan. Edwin en Dolph wisten toen al dat het niet meer fout kon gaan. Tijdens de laatse overdraging konden ze de Spanjaarden en Hongaren niet meer bijhouden. De Hongaren wonnen ruim van de Spanjaarden, Edwin en Dolph volgden op ongeveer 20 seconden. Ondanks de grote twijfel van Edwin of hij wel zou starten was hij na afloop wel tevreden: 'nu herstelen en weer op gewicht komen voor het WK'.

Carola Jacobs en Andrea Pitz voeren voor het eerst samen op een EK. Zij zaten vanaf het begin in de kopgroep. Vanaf de tweede overdraging moesten ze de twee Hongaarse boten laten gaan en streden ze samen met de Poolse boot om de derde plaats. Helaas konden ze de Polen niet volgen op de laatste overdraging twee kilometer voor het eind. Ze eindigden op een prima vierde plaats.

De uitslagen:

Heren Senioren K2
Dames Senioren K2

Edwin de Nijs vierde op EK

Edwin de Nijs is op het EK marathon vierde geworden. Al vanaf de start lagen twee vaarders op kop en waren nooit meer ingehaald. In de achtervolgende groep probeerde Edwin weg te komen maar dat lukte niet. In de eindsprint werd hij tweede en dus in totaal vierde. Opnieuw de meest teleurstellende plek net buiten de medailles. Op naar het WK. zie de uitslag van desenioren. Vandaag wordt de K2 gevaren. Edwin vaart samen met Dolph hopenlijk hier meer sucses.,

Edwin de Nijs naar EK

Komend weekend zal Edwin de Nijs aan de start liggen van het Europees Kampioenschap marathon kanoen. Samen met Dolph te Linde, Andrea Pitz en Carola Jacobs zal hij proberen een Europese titel naar Nederland te krijgen. Zoals altijd is Edwin een van de favorieten, hij won al twee keer eerder het EK maar de concurentie is zwaar. We hopen dat hij voor de derde keer gaat winnen. (Zaterdag en Zondag avond de verslagen van het EK)

foto's NK Harkstede

Met enige vertraging (niets vergeleken met de NS) hier enkele foto's van het NK in Harkstede van 9 en 10 juni. Als iemand anders nog leuke foto's of uitslagen van wedstrijden hebben mail die naar mij. Ook opmerkingen over deze site zowel de opmaak als de inhoud zijn van harte welkom.

Tobias in Finale, Edwin opnieuw Nederlands Kampioen

Het was opnieuw een zeer bijzonder weekend voor de Viking. Edwin de Nijs is zondag voor de tweede keer dit jaar Nederlands Kampioen op de marathon geworden nu tijdens het Open NK. Tegelijkertijd presteerde Tobias van der Pol bijzonder goed tijdens de World Cup korte baan in Copenhagen (Denemarken). Hij haalde op de 200m de A-finale, helaas eindigde hij hierin als negende. Later hopenlijk uitslagen en verslagen.

Viking Sprintwedstrijden 8 september

De Viking organiseert op 8 september weer de jaarlijkse Viking Sprintwedstrijden. Deze wedstrijden begonnen als een Club-wedstrijdje op woensdag avond is uitgegroeit naar een internationale sprint wedstrijd mee tellend voor de Sprint Cup. Zie hier de uitnodiging voor deze gezellige wedstrijd. Kijk ook naar de foto's van vorig jaar

Open NK marathon

Op 1 juli wordt op het zwet een voor de Viking belangrijke wedstrijd gevaren: Het Open Nederlands Kampioenschap Marathon. Natuurlijk zal de Viking hier, als echte marahon vereninging bij zijn. Er is een prachtige site om je voortebereiden
Kijk hier voor de routebeschrijving naar de Zwetplassers

Sprintcup 2

Het is druk bij de Zwetplassers. Op zaterdag organiseren zij de tweede sprintcup van dit seizoen. Samen met de sprintcup in Kampen en de sprintcups bij Viking, DKV en Quo Vadis zal hiervan een persoonlijk klassement worden opgemaakt.
Kijk hier voor de routebeschrijving naar de Zwetplassers

Uitslag NK langebaan en foto's Zaanregatta

Met enige vertraging hier de uitslag van het NK Lange Baan en de Sprint Cup in Kampen. Ook staan er enkele foto's van de wedstrijd op de Zaan op de site

Zaanregatta mooie wedstrijd

Dit Weekend waren er weer wedstrijden op de Zaan. Opnieuw werd er prima gevaren door de Vikingers. Edwin, Linus, Tamara en nog vele anderen wonnen weer hun wedstrijden. Ik hoop enkele foto's samen met de foto's van het NK morgen op het web te zetten.
De uitslag heb ik niet digitaal, heeft u hem wel mail hem.

Viking heren behalen ALLE Nederlands kampioenschappen

De heren senioren van de Viking zijn dit seizoen oppermachtig. Ze hebben ALLE Nederlands Kampioenschappen behaald zowel in de K1, de K2 als de K4.

Tamara haalt limiet WK Junioren

Tamara Yosef heeft in Bochum dit weekend voldaan aan de limiet voor het WK voor junioren in Brazilie. Ze voer in Bochum de achtste landentijd op de 1000 meter. Hiermee voldeed zij precies aan de gestelde limiet. Linus Grosmann voer op de K1 500 meter de tiende landentijd. De limiet was gesteld op de negende landentijd maar we hopen dat hij toch zal worden uitgezonden.

Vikingers kampioen langebaan

In Kampen werd zaterdag het Nederlands kampioenschap lange baan gevaren. Opnieuw waren veel Vikingers van de partij. Niels Hoekstra Stefen Molman en Suzanne de Bruin werden Nederlands Kampioen.

Sprintcup en NK langebaan

Komend weekend wordt bij de skonevaarders in Kampen het Nederlands kampioenschap lange baan varen gehouden. Hopenlijk wordt het een spannende strijd met de Viking als winnaar. Helaas moeten we wel enkele topper missen: Tamara Yosef en Linus Grosmann zullen in Bochum zich proberen te plaatsen voor het WK in brazilie en Tobias van der Pol en Edwin de Nijs strijden in Parijs op de eerste World Cup vlak water van dit jaar. Gelukkig hebben we nog genoeg sterke vaarders die nu hun kans zullen grijpen.

Viking, start plaats Kano-Avond-Vierdaagse

Voor het eerst in vele jaren was K.V.Viking startplaats van een toertocht. Op 12 juni vertrok vanaf het clubgebouw een groep van 30 vaarders voor de 2e tocht van de 30e Kano-Avond-Vierdaagse (10 tot 15 km per avond). Een grote groep vaarders, onbekend voor de wedstrijd vaarders van de Viking.

23 nederlanse kampioenschappen

Op 9 en 10 juni werden in Harkstede de Nederlandse kampioenschappen korte baan en k4 lange baan gevaren. De Viking presteerde buitengewoon, van de 59 nederlandse kampioenschappen heeft de Viking er 23 behaald!
Slechts negen vaarders waren voor deze medaille regen verantwoordelijk:

Edwin de Nijs (7x)
Tobias van der Pol (7x)
Niels Hoekstra (4x)
Steven Molman (4x)
Tamara Yosef (4x)
Sarina Kassteen
Linus Grosmann (5x)
Mandy Blokzijl (2x)
Bram Brandjes (2x)
De Viking behaalde nog veel meer medailles, zie hiervoor de uitslag.
Foto's volgen later

Linus en Tamara varen goed

Bij de wedstrijden in Nottingham in Engeland heeft de Viking opnieuw van zich laten horen. Tamara Yosef werd met grote overmacht eerste op alle afstanden bij de dames junioren. Linus Grosmann werd vierde op de 500 meter bij de heren senioren in een tijd van 1:49.80 meer dan genoeg om te kwalificeren voor de wedstrijden in Bochem 16 en 17 juni.De resultaten van de alle Vikingers is te lezen in de totale uitslag van deze kano regatta in Nottingham

NK kortebaan in Harkstede

Komend weekend zal in Groningen op de PTT-watersportbaan bij Harkstede het Nederlands Kampioenschap over de korte afstanden gevaren worden. De viking zal hier met een grote groep naar toe gaan, maar liefst 3 K4 senioren zullen de lange baan varen. Op verzoek hier een routebeschrijving naar Harkstede.

Edwin en Tobias naar World Cup

Edwin de Nijs en Tobias van der Pol zijn geselecteerd voor de eerste world cup korte baan van dit jaar. Edwin de Nijs zal de K1 1000m varen en K2 500 en 1000 samen met Dolph te Linde. Tobias van der Pol zal hier deelnemen aan de K1 200m en de K1 500m.

Viking naar Nottingham

Een grote groep Vikingers gaan tijdens het pinksterweekend naar grote wedstrijden in Nottingham in Engeland. Hier zijn druk bezette wedstrijden die een prima voorbereiding zijn voor het NK in Harkstede. Voor de grote groep junioren is dit hun eerste grote internationale wedstrijd in het buitenland en zeker hun eerste wedstrijd in Engeland. Hopenlijk presteren ze hier nog beter dan in Gent waar al veel overwinningen behaald werden.

Gent, Viking presteert prima

Het was erg druk in Gent. Bij de heren senioren en junioren waren er zelfs kwartfinales. Ondanks de grote tegenstand presteerde de Vikingers prima. Edwin de Nijs en Tamara Yosef wonnen hun lange baan. Linus Grosmann en Edwin de Nijs kregen een enorme beker voor hun overwinning op de 1000m. Nu Foto's (30x) van deze goed georganiseerde regatta in Gent. Hopenlijk verschijnt de uitslag op hun website.

NK Mix, succes in Haarlem

Op hemelsvaartsdag is bij de Trekvogels het NK mix marathon K2 varen gehouden. Edwin de Nijs en Puck IJskens wonnen bij de Senioren en slechts 5 seconden later finishden Linus Grosmann en Tamara Yosef als eerste bij de Junioren. Helaas niet echt Nederlands Kampioen, er was te weining deelname.

Nieuwe kanoclub in Amsterdam

Amsterdam is weer een kanoclub rijker. Sinds kort bestaat K.V.Zeeburg, een nog klein groepje fanatiekelingen met zoals het in deze tijd hoort een eigen website. Een vraag en aanbod prikbord voor de amsterdamse kanoer is door K.V.Zeeburg opgezet. Kunnen we onze surfschoentjes toch nog kwijt. Kijk op: het prikbord

Gent, een drukke wedstrijd

Het wordt druk in Gent, serie, kwartfinale, halve finale en finale's. Gelukkig wordt het mooi weer. Kijk op de site van Gent voor meer info. Een routebeschrijving vanuit Nederland is hier te vinden

Zuidervaart Regatta

De Zuidervaart Regatta had het perfecte weer en een fantastische deelname, er waren clubs uit Duitsland, Belgie en natuurlijk geheel nederland. In het Verenigings klassement verdedigde de Viking de Nederlandse eer. Viking EEN, Duitsland 2, en Belgie 3 en 4, gevolgd door alle andere nederlands clubs. Linus Grosmann voer met gemak de limiet voor het wereld kampioenschap 1.39, de limiet is 1.50, maar helaas is de 500 meter op de Zuidervaart onvergelijkbaar met elke andere baan in de wereld. Maar de beste deelname was er bij de heren Aspirantne A. Bij de langebaan over 1000m waren er maar liefst 28 deelnemers Scott van Eerde haalde hier een mooie 11e plek voor Valentijd Jansen (15e) en Jerry Pijnappel (23e). Alles bij elkaar toch weer veel gouden, zilveren en bronzen medailles voor de Viking en de Verenigings prijs met slechts een half punt voor op DJK Ruhrwacht uit Mulheim a.d. Ruhr.
Kijk voor de uitslag hier

Edwin de Nijs wint blauwe wimpel marathon

Edwin de Nijs heeft in Eindhoven de Blauwe wimpel marathon gewonnen. Hij finishde voor Dolph te Linde en Tobias v.d. Pol. Rens Weppner eindigde als tiende. Voor meer info zie de NKB marathon site of de site van EKV Beatrix

Dronten, mooi en winderig

Zaterdag, de eerste dag van de Flevo Cup, gewestelijke jeugdkampioenschappen en Sprint Cup. Het kanaal was mooi maar de golven waren hoog. Gelukkig kunnen de meeste Vikingers prima kanoen. De finale's zijn pas zondag en dat belooft een dag te worden met veel medailles te worden. Vooral de halve finale bij de dames junioren was bijzonder. De eerste drie dames gingen door: Irene Lindeman, Sandra Brandjes en Suzanne de Bruin. Morgen de finale 1,2 en 3 ? Kijk ook naar de foto's: hier

Mechelen, een Bondsuitje

De meeste vikingers zijn dit weekend in Dronten maar Drie Vikingers zijn met de bond naar grote internationale wedstrijden in Mechelen. Sarina Kassteen is zaterdag ochtend vierde geworden in de serie, maar door een diskwalificatie toch als derde door naar de volgende ronde. Tamara Yosef werd op de 500 meter 2e en op de 1000 meter, hier voer ze bij de senioren 5e achter Nicolle Bulk(2e). Linus Grosmann probeerde bij deze internationale wedstrijd de limiet te varen maar door de storm tegen was zijn tijd 2 minuten en 1 seconde op de 500m.

Foto's Amsterdam Waterland Marathon

Nu nog veel meer, nieuwe foto's van die prachtige Amsterdam Waterland Marathon 2001. Kijk naar de foto's van de Amsterdam Waterland Marathon 2001.

Geel Gezellige Wedstrijd

Tegelijk met de grote wedstrijd in Duisburg was een groot deel van onze jeugdploeg naar Geel. In Geel, zo'n 40 km ten zuidwesten van Neerpelt organiseert de Geelse Kayak Club op datzelfde kanaal kleine wedstrijden waar voornamelijk Belgen aan meedoen. Op een paar TWV'ers na was alleen de Viking uit Nederland aanwezig. Er is door ons prima gevaren vele zijn de series en halve finales doorgekomen en moesten voor de medailles in de finale varen. Drie boten hebben goud gewonnen:

Rowdy van Eerden en Charlotte de Bruin . 2000m
Anne Boek en Mandy Blokzijl . 200m
Tanja Gerritsen . 5000m
Natuurlijk hebben nog veel meer Vikingers een plaats bij de eerste drie behaald maar dat zijn er zoveel, dat past hier niet.
Geel, we waren er voor het eerst maar het is een mooi alternatief voor Duisburg. Misschien tot volgend jaar…

Vikingers behalen medailles in Duisburg

Op de Wedau baan in Duisburg zijn dit weekend meerdere medailles gewonnen. Tobias van der Pol werd derde op de 500 meter en Edwin de Nijs derde op de 1000 meter. Edwin werd ook nog tweede op de 10 km achter Lutz Liwowski. In de K2 werden De Nijs en Te Linde EERSTE op de 500 meter en derde op de 1000 meter. Ook de andere Vikingers in Duisburg hebben de Viking eer verdedigd. Bij de Senioren B zijn diverse medailles gehaald en vele finale plaatsen gevaren. Een prima start van het korte baan seizoen.

Edwin de Nijs en Henk Brandjes Nederlands Kampioen

Edwin de Nijs en Henk Brandjes zijn op zaterdag 21 april Nederlands Kampioen marathon geworden. Op een prachige zonnige dag na een week van storm, regen en veel hagel was het op de zaterdag van de Amsterdam Waterland marathon lente. Edwin de Nijs won voor de vierde keer op rij deze thuiswedstrijd, Henk Brandjes werd vierde in de wedstrijd na drie Engelse veteranen. Door deze uitslag bij de veteranen kregen al deze dappere heren een medaille.

Sarina Kasteen won bij de dames junioren waar helaas een inschrijving te weinig was voor een Nederlands Kampioenschap. Vijf dames van de Viking, het lijkt wel of we zelfs geen concurentie meer hebben of is iedereen bang ?
Zaterdag 21 April 2001:

Twee Nederlands Kampioenen.
Vier medailles in een Nationaal kampioenschap.
Vijf medailles in de Amsterdam Waterland Marathon.

Kijk naar het Uitgebreide Verslag en
de Uitslag van de Amsterdam Waterland Marathon.
In de loop van de week volgen nog vele foto's en bijgewerkt statistieken.

de Nijs wint marathon in Gent

Tijdens de ledenvergadering op Zondag 25 Maart, werd in Gent de Blaarmeersen marathon gevaren. Hier deden 5 Vikingers mee. Edwin de Nijs won de wedstrijd bij de heren senioren met grote voorsprong. Rens Weppener eindigde als 10e en Jort Muller als 11e. Stefen Molman moest helaas door een blesure stoppen. Puck IJskens deed het het prima en won de wedstrijd bij de Dames.
Een complete uitslag volgt hopenlijk. Kijk daar voor bij de site van kccg.

Viking actief in het voorseizoen

De Viking laat zien dat je als kanovereniging niet alleen in de zomer actief bent. Na de tweede plaats bij het volleybal toernooi achter Quo Vadis proberen we revance te nemen met een dartwedstrijd. Op 31 maart gaan we deze uitdaging aan. Waar een mooi nieuw clubhuis niet toe kan leiden. De echte toppers zitten echter op de mooi stranden van Florida. Edwin de Nijs, Stephen Molman, Rens Weppner, Bob Weppner, Puck IJskens en Tamara Yosef gaan tussen de dolfijnen en zeekoeien trainen, trainen en bruin worden. Misschien moeten we dat volgend jaar maar allemaal doen.

Eerste wedstrijd al weer gevaren

Afgelopen weekend is in Noord-Frankrijk alweer de eerste echte wedstrijd van het seizoen vervaren. De Artois Regatta in Saint Laurent Blangyeen (Frankrijk). Natuurlijk waren hier Vikingers aanwezig en hoe! Edwin de Nijs won de wedstrijd bij de senioren, Tobias werd 6e, Bob werd 18e en Jort 23e. bij de Dames Senioren werd Puck 6e in de B-finale. Tamara behaalde het brons bij de Dames Junioren en Linus werd eerste in de B-finale van de Heren Junioren. De uitslagen zijn te zien op www.aslcanoekayak.com

Nederlands K4 wint K4 marathon

eindelijk is het zover, Een Vikinger wint bij de Senioren de K4 marathon. Edwin de Nijs won zaterdag de k4 marathon in de rijp. Kijk bij www.nkb.nl/marathon voor meer info hierover.

K4 marathon en lampjestocht

Het laatste vaar weekend van 2000.
Het is weer zo ver. de afsluiting van het vaarseizoen. Op zaterdag 14 Oktober wordt de K4 marathon in de rijp gevaren met opnieuw vele Vikingers aan de start. Gaat er na meer dan 10 jaar eindelijk weer eens een Nederlands boot winnen?
's avonds is er bij de Viking de lampjetocht met barbece. Hopenlijk wordt het droog zodag we naast ons mooie net geopende clubhuis kunnen barbecen. Tot Zaterdag.

Viking zegevier 4 keer in Wijdekoprace

Bij de heren Senioren wonnen Edwin de Nijs en Dolph te Linde, bij de Dames Senioren wonnen Tamara Yosef en Moniek Brand, bij de Heren Junioren wonnen Linus Grosmann en Robin Dunnewijk en bij de Dames aspiranten wonnen Irene Lindeman en Joline Kassteen. Een compleet verslag is te lezen op: het verslag
De uitslag is hier te lezen
foto's zijn hierte zien.

Clubhuis geopend door Wethouder Ger Beckman

Na de prijsuitreiking van de Wijdekop race was het tijd voor de officiele opening van het clubhuis. In September 1994 was het eerste begin gemaakt voor de bouw van een nieuw clubhuis door het bouwrijp maken van het terrein. Op 27 December wordt dan de eerste paal geslagen en op 16 December 1995 wordt het hoogste punt bereikt. Nu dus op 8 Oktober 2000 wordt het gebouw officieel geopend door Ger Beckman, wethouder van Sport van Stadsdeel Noord. Met het doorzagen van een houten peddel hoopt hij dat we nog veel plezier en vele sportiefe successen zullen boeken in dit clubhuis. Het doorzagen van een houten peddel staat ook voor het nieuwe tijdperk dat de Viking in gaat. Van het houten tijdperk gaan we nu het kunststof tijdperk in.

We gaan een nieuwe periode in met hopenlijk nog meer successen dan we al behaald hebben. In ieder geval zullen we in het nieuwe cluhuis op 4 November ons 70 jarig bestaan vieren

Viking voor 4e keer op rij Clubkampioen !!!

Afgelopen weekend is op de zaan iets heel bijzonders gebeurd. K.V.Viking heeft opniew het Nederlands kampioenschap verovert. En dit over 100 en 200 meter. Een vreemde afstand voor een club die marathon's toch eigenlijk veel leuker vindt. Ook werden we kampioen zonder onze Senioren A (Stephen molman en Edwin de NIjs). Dit doordat de Sen A, niet K2 en K4 mochten varen, A waren er niet genoeg en bij de B, nee dat kon toch echt niet. Een klein minpuntje bij verder een prima weekend. De wedstrijden, ondanks dat er regelmatig boten langsvoeren, liepen niet uit en werden prima gestart. Voor sprintwedstrijden komen we vaker naar de zaan. Nu nog een 500 meter en een lange baan en het is perfect.

Twente regatta gered door mooie weer.

Het was weer een fantastisch weekend in Hengelo. De wedstrijden kwamen een beetje moeizaam op gang, er was na 3 uur al 1,5 uur achterstand op het programma. Problemen met de start, de finisch en de techniek allemaal tegelijk. Uiteindelijk gingen de laatste langebaan wedstrijden 2 uur en 15 minuten te laat van start. Gelukkig scheen de hele dag een lekker zonnetje en vond niemand het erg. Zeker de Vikingers niet. Voor ons was de lange baan een zeer groot success. Bij de Heren Senioren werden we 1,2,3,5,6 en 7. een bijzondere prestatie. Hier klopt de uitslagen lijst niet, Bob Weppner heeft het hele weekend goed gevaren maar kreeg bij de lange baan kramp en is echt nooit!!! gefinisht.(klopt de rest wel?)
toch was de lange baan echt een success:

Heren Veteranen II won Henk Brandjes.
Dames Junioren A, Tamara won, Sarina derde.
Heren Junioren B, Robbert werd tweede.
Dames Junioren B, Tanja werd derde.
Dames Pupillen, Rowdy tweede, lizzy derde.
Heren Pupillen, Bram werd tweede.
11 Vikingers op het Podium. We zijn met veel vaarders maar we winnen ook erg veel.
De uitloop viel onze voorzitter Michel nog het zwaarst: "Ik dacht al om vier uur aan het bier te zitten, nu wordt twee uur later…"
De avond en volgende dag gingen verder prima, het programma werd verder stipt nageleefd, soms liepen ze bijna voor! Volgend jaar weer terug voor de 51e editie>

Viking Sprint groot Succes.

Zie de foto's
Afgelopen Zaterdag heeft de Viking Sprintwedstrijden georganiseerd. Deze sprint was de tweede wedstrijd om de Sprintcup. Vorige week was de eerste wedstrijd om deze cup in Deventer. Hier was Maurits de Nooy van de Zwetplassers de winnaar. De deelname bij de viking was veel groter. Maar liefst 32 heren senioren lagen al om half elf aan de start voor de 200 meter sprint. Hierbij gingen de snelste drie naar de halve finales. Voor de Viking lagen maar liefst 8 heren aan de start. Hieronder ook Bob Weppner en Jort Muller , beide konden vorige week bij de eerste wedstrijd niet aanwezig zijn. Zij voeren toen in Denemarken de Gudena, een marathon over 120 km in twee dagen. Deze uitputtingsslag leverde een 7e plek op voor Bob Weppner en een 9e voor Jort Muller. Net hersteld van de marathon hebben ze het Maurits zeer moeilijk gemaakt. Jort Muller eindigde slechts 11 honderdste van een seconde na Maurits. De wedstrijd over zowel 100 als 200 meter werd gewonnen door Jelle Roobrouck van Sobeka uit Svevegem (BelgiÎ). Er werden ook wedstrijden gevaren voor de Jeugd. Enkele vaarders stoken duidelijk boven de rest uit. Bij de dames junioren was dat Tamara Yosef (Viking), zij won zowel de 100 als de 200 meter beide voor Moniek Brand (Geuzen) en Eef Haaze (Beatrix). Bij de heren junioren waren Roderick Koenders (Zwetplassers) en Linus Grosmann (Viking) te sterk voor de rest. Roderick won de 100 meter vlak voor Linus, en Linus won de 200 meter nipt van Roderick.

Dat kanovaren geen gemakkelijke sport is bleek wel. Marcel Nooij (Quo Vadis) en Geert Iven (Neerpelt, BelgiÎ) gingen in de serie K2 om. Er zat voor hun niks anders op dan onder luid gejoel naar de kant te zwemmen. Ze kunnen een voorbeeld nemen aan de pupillen (tot 10 jaar) van de 12 pupillen is er geen enkele omgegaan. Wel deden ze over de 100 meter twee keer zo lang, 36,24 seconden voor de snelste pupil om 18,48 seconden voor de snelste senior.

In totaal waren er 132 kanovaarders op de Sprintwedstrijden van K.V.Viking afgekomen. Ze waren afkomstig van 1verschillende kanoclubs uit Nederland en BelgiÎ. Ze hebben in totaal 108 sprintjes getrokken.

De Sprintwedstrijd was een groot succes, slechts een wedstrijd moest overgevaren worden doordat er een valse start was gemaakt. Volgend jaar opnieuw een Sprintwedstrijd bij de Viking met nog meer deelnemers en clubs, maar hopelijk opnieuw met dezelfde sfeer

Viking succesvol op Zaanregatta

Dit weekend is op de Voorzaan weer de Zaanregatta gehouden. Helaas was de deelname dit jaar minder dan afgelopen jaren maar vooral voor de pupillen en aspiranten was het druk.
De Viking heeft dit jaar opnieuw vele prijzen binnengehaald. Een greep uit de Gouden medailles:

Edwin de Nijs K1, 500 en 5000 meter
Tamara Yosef K1 200 en 5000 meter en K4 200 en 500 meter
Linus Grossman K1 200 en 5000 meter
en nog vele andere
Er zijn vele foto's te zien van de wedstrijden kijk hier: foto's Zaanregatta

Jort, Bob en Rens voltooien de Gudena

Jort, Bob en Rens hebben met Jong Oranje deelgenomen aan de Gudena in Denmarken. Alledrie hebben ze hem uitgevaren wat al een hele prestatie is bij een wedstrijd over 120 km.
Bob Weppner is als zevende geeindigd, 31 minuten en 40 seconden na de winnaar. Jort Muller eindigde als negende minder dan twee minuten na Bob. Rens Weppner eindigde als elfde ongeveer tien minuten na Jort. Alledrie hebben ze dus prima gepresteerd in dit zware internationale veld. Kijk voor de gehele uitslag op:
http://www.tourdegudenaa.dk/Resultat2000/SlutMainGB.htm

Edwin 7e K1 en 4e K2 WK Canada

Edwin de Nijs is op het WK in Canada 7e in de K1 geworden. Doordat hij kramp in zijn onderarmen had kon hij niet mee sprinten voor de overwinning. De volgende dag heeft hij opnieuw prima gepresteerd door samen met Dolph te Linde (15e in de K1) als vierde te eindigen in de K2. Zie voor veel meer info de marathon site van de NKb

Edwin de Nijs vertrokken naar Canada

Edwin is afgelopen dinsdag verktrokken naar Cananda om zich voor te bereiden op het WK. We hopen dat hij hier een goede wedstrijd kan varen en houden u op de hoogte. Kijk voor meer marathon nieuws op www.nkb.nl/marathon

Viking succesvol in Spanje

Bij de Riba del Sella (hoe je het ook spelt). Zijn vier vikingers gestart. Edwin de Nijs kwam als eerste weer over de finish. Hij kwam als 40e over de finish en werd hiermee zesde (K1 heren senioren) in 1.17.09. Bij de Heren Junioren K2 voer Linus Grossman samen met Robin Dunnewijk naar een zeer goede twaalfde plaats. Linus dacht na de wedstrijd dat hij ongeveer 6 boten voor hem zag eindigen. Klein inschattings foutje dus ze finishde als 158e !!
Tamara Yosef en Moniek Brand hebben de K2 voor dames junioren met overmacht gewonnen. Ze eindigden als 196e in 1.34.17 met meer dan 2 minuten voorsprong op de tweede. Zelfs bij de senioren waren ze bijna in de prijzen gevallen. Ze hoefden slechts 3 senioren K2's voor te laten gaan. Een hele goede prestatie.
Kijk voor de gehele uitslag op de pagina van de Riba:
http://www.descensodelsella.com/ganadoresing.htm

Vikingers halen halve finale's op EK

Tamara Yosef en Linus Grosmann hebben hard gevaren in Frankrijk. Linus voer de 500 meter K1 en werd hier achtste in de halve finale. In de K2 werd hij zesde ook in de halve finale.
Tamara Yosef voer geen K1 maar wel K2 samen met Moniek Brand zij werden zesde in de halve finale. De K4 liep erg goed maar ook hier was de concurentie erg groot. Ze haalden de halve finale en behaalden hierin de zevende plek. Een bijzonder goede prestatie die volgend jaar op het WK in BraziliOE alleen maar beter zal gaan.Kijk voor de uitslag van de wedstrijden hier

Viking verovert Europa

De KanoÎrs van de Viking proberen na Nederland nu ook de rest van Europa te bedwingen. Komend weekend 3 en 4 Juni strijden maar liefst drie Vikingers voor de eer van Nederland. In Dillingen (Duitsland) wordt de eerste World Cup marathon van dit seizoen gevaren. Voor Nederland varen 7 boten mee in de wedstrijden. Edwin de Nijs (Viking) vaart samen met Dolpht te Linde in de klasse Senioren K1. Beide worden gerekend tot de kanshebbers voor de overwinning. Edwin de Nijs behaalde 2 weken geleden voor de vijfde keer op rij het Nederlands kampioenschap marathon bij de Blauwe Wimpel Race in Eindhoven. Hierbij had hij slechts 51 seconden voorsprong op Dolph te Linde die tweede werd. De vaarders zijn dus aan elkaar gewaagd. Edwin moet bij deze wedstrijd het Jaarklassement verdedigen (Dit klassement won hij vorig jaar).
De K2 bij de senioren wordt gevaren door Tobias van der Pol en Edwin de Goede. Beide zijn nog relatief nieuw bij de marathon. Voor Edwin de Goede is het het tweede jaar dat hij zich presenteerd bij de marathon. Tobias van der Pol heeft zelfs nog nooit eerder als senioor bij de marathon gevaren. Hij is afgelopen jaar overgestapt van de Korte Baan naar het marathon varen en met sucses. Helaas heeft Gido Visser zich dit keer niet weten te plaatsen voor deze wedstrijd. Hij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het K2 varen eerst met Dennis van Vlaanderen en het laatste jaar met Edwin de Goede. De selectie was dit jaar voor het eerst enkel gericht op de prestaties in de K1 en niet zoals vroeger per boot.
Opvallend is de deelname van Carola Jacobs, zij heeft zich door goed te varen (ze won het Nederlands Kampioenschap) geselecteerd. Opvallen omdat zij pas eerste jaars senior is,vorig jaar werd ze nog vijfde op het EK voor Junioren. Meestal duurt het een paar jaar voordat junioren het niveau van de senioren aankunnen.
Belangrijk voor de toekomst is ook dat er maar liefst 4 junioren aanwezig zijn. Voor de Viking zijn dat Tamara Yosef en Linus Grosmann. Voor deze junioren is dit de eerste grote marathon wedstrijd in hun leven. Zij hebben zich geselekteerd door goed te varen op de Amsterdam Waterland Marathon, een thuiswedstrijd. Tamara won deze wedstrijd en Linus werd in zijn categorie tweede achter Robin Dunnewijk (neemt ook deel aan deze world cup). Beide zijn eerste jaars Junioren wat betekent dat ze ook volgend jaar nog kunnen deelnemen aan de Junioren wedstrijden. Zij hebben een extra zwaar programma omdat ze nog niet gekozen hebben voor marathon of Korte Baan (500 en 1000). Beiden werden onlangs vierde op een groote wedstrijd in Essen (Duitsland). Hoewel het voor hun de belangrijkste marathon wedstrijd tot nu toe is zijn ze nog niet erg zenuwachtig. Een week voor vertrek vroeg Tamara nog waar Dillingen lag (bij Saarbr,cken Zuid-Duitsland) en wist Linus nog niet hoe en wanneer ze zouden vertrekken. Bob Weppner stelde hun gerust dat alles wel goed zou komen. Bob Weppner, vorig jaar 5e op het EK samen met Jort Muller, had dat vorig jaar ervaren.
Bob Weppner zit dit jaar in de Jong-Oranje ploeg van de Nederlandse Kano Bond. Dit is een ploeg van Neo-senioren om de kloof tussen de Junioren en de Senioren te overbruggen. Bij de senioren wordt harder gevaren en het belangrijkste verschil is de lengte van de marathons.Bij de Junioren zijn de marathons maximaal 21 km, bij de Senioren zijn de wedstrijden minstens 36 km. Bob Weppner is niet de enigste Vikinger die in deze ploeg zit. De ploeg wordt zelfs geheel gevormd door Vikingers. Ook in de ploeg zitten Rens Weppner, Jort Muller en Puck IJskens. Om de aansluiting te vinden bij de internationale top gaat deze ploeg ervaring opdoen bij o.a. de Crestume marathon (waarschijnlijk het toneel van een toekomstig EK of WK) in Portugal en bij de Engelse marathon kampioenschappen.
Hopelijk zijn ze allen weer op krachten gekomen voor de Nederlandse Kampioenschappen 500 en 1000 meter op de Bosbaan in Amsterdam (17 en 18 Juni). Zeker is dat we de Edwin de Nijs zullen moeten missen. Hij zal samen met de andere leden van de Nederlandse ploeg meedoen aan het pre-WK in Canada als voorbereiding op het WK later dit jaar.

Viking presteert goed op drie fronten.

Viking presteert goed op drie fronten. Dit weekend zijn er drie kanowedstrijden bezocht door leden van de Viking. Bij al deze wedstrijden hebben zij bijzonder goed gepresteerd. In Eindhoven werd het Nederlands kampioenschap marathon gevaren. Aan deze wedstrijd over 30 km deden 8 Vikingers mee. Na de start werd een grote kopgroep gevormd waar alle Vakcongres in zaten. Bij de eerste overdraging na ongeveer 13 km, viel deze groep uit elkaar. Een kleine groep van 6 vaarders waaronder Edwin de Nijs, bleef de rest voor. In het lange kanaal waar ze gelukkig enige schaduw hadden, vielen nog twee vaarders uit deze groep. De vier die overbleven bleven bij elkaar tot de tweede overdraging. Hier voer Edwin de Nijs op kop en kon als eerste uitstappen. Hij zat hierdoor als eerste weer in zijn boot en werd alleen door Dolph te Linde (Zwetplassers) nog bijgehaald. Bij de volgende overdraging slechts een paar honderd meter verder kon Edwin de Nijs zijn slag definitief slaan. Op het stromende water van de Dommel was hij niet meer te achterhalen. Hij bouwde zijn voorsprong uit tot 51 seconden op de finish. Hij behaalde hiermee voor de vijfde keer op rij het Nederlands Kampioenschap Marathon. Volgens Edwin zelf was de race goed verlopen. Hij verbaasde zich er over dat zijn concurrenten het tempo maakten en hem met rust lieten. Hij had het tempo aangegeven vanaf een kilometer voor de tweede overdraging. Deze tempo versnelling was meteen genoeg om de rest af te schudden. Wel was de hitte, meer dan 28 graden slopend. Hier had vooral Bob Weppner last van, vorig jaar was hij nog Nederlands kampioen bij de Junioren maar kwam dit keer meer dan een kwartier na de winnaar, totaal gesloopt en misselijk, over de finish. De andere leden van Jong Oranje, voeren een prima wedstrijd. Het was voor hun de eerste keer dat zij een wedstrijd van meer dan 2 uur bij de senioren voeren. Rens Weppner werd elfde en Jort Muller behaalde de twaalfde plaats. Bij de dames werd de strijd gewonnen door Carola Jacobs (Zwetplassers) voor de Vikingers Puck IJskens en Kim Schootman zij werden respectievelijk tweede en derde. In Dronten werden de Gewestelijk Jeugd kampioenschappen gehouden. Hier was de Viking met een grote ploeg heen gegaan. Doordat het mogelijk was langs de wedstrijdbaan te kamperen is dit altijd een drukke wedstrijd. De jeugd ploeg van de Viking wordt ieder jaar groter en beter. Dit werd benadrukt door de tweede plaats die de Viking behaalde in het clubkampioenschap. Er werden drie Vikingers gewestelijk kampioen. Sandra Brantjes won zowel de 500 meter als de 200 meter en dit was genoeg om de strijd in haar voordeel te beslissen. Haar broertje Bram Brandje zegevierde bij de heren pupillen. Ook hij won beide afstanden. Rodi van Eerde won het kampioenschap bij de dames pupillen. Er werden nog veel meer wedstrijden gewonnen door Vikingers. Zo won Irene Lindeman de 500 meter. Dat de Viking niet het clubkampioenschap had gewonnen kwam ook doorat twee van onze beste Jeugdleden, Tamara Yosef en Linus Grosmann, niet aanwezig waren. Zij waren met de Nederlandse Kanobond naar Internationale wedstrijden in Essen (Duitsland). Deze wedstrijd in een selectie wedstrijd van de Duitse kanobond en daardoor altijd zeer sterk bezet. Er waren ploegen uit Duitsland, Nederland,Frankrijk en Denemarken. Linus Grossman ging als snelste door naar de halve finale en behaalde daar een vierde plaats. Tamara Yosef werd ook vierde in haar halve finale. In de meerpersoons boten haalden ze wel de finales. Tamara werd samen met Moniek Brand zesde in de finale en in de K4 behaalden ze de vierde plaats. Linus Grosmann behaalde de achtste plaats in de K2 samen met Robin Dunnewijk. Voor enkel eerstejaars Junioren-A is dit veel belovend voor de toekomst. De Viking zal ook in de toekomst kampioenen leveren.

Foto's Bij de Viking

Er staan sind kort foto's op de viking site, Enkele foto's van de Amsterdam Waterland Marathon 2000 en een paar van de bouw van het clubhuis. Heeft u ook foto's van de Viking Mail

K.V.Viking bereidt zich voor op de Duisburg Regatta

We zijn ook dit jaar van plan om weer te varen op de die mooie baan in Duisburg. Kunnen we eindelijk eens eerlijk starten. Iets wat bij andered wedstrijden nogal eens geprobeerd wordt te voorkomen.Hoewel dit een van de eerste korte baan wedstrijden is kan het mooi weer zijn

Edwin de Nijs behaald dubbel op Amsterdam Waterland Marathon

De K2 wedstrijd is gewonnen door Edwin de Nijs samen met Dolph te Linde. De strijd werd al vroeg begonnen. Na een kilometer plaatsten Edwin de Goede en Gido Visser een demarage die in eerste instantie door niemand werd beantwoord. Hierbij verloren Bob Weppner en Jort Muller het contact met de kopgroep. Edwin de Nijs en Dolph te Linde sprintte even later naar Edwin en Gido, maar de andere twee boten konden niet meer aansluiten. Tot bij de tweede overdraging bleven deze twee boten bij elkaar. Daarna waren Edwin en Dolph alleen op kop. Ze finishde in 1:41:20, gevolgd door Edwin en Gido in 1:44:01 en Steffen Brukhardt en Bernd Leeck in 1:45:18.

Amsterdam Waterland Marathon in record tijd

de Amsterdam Waterland Marathon is dit jaar voor de derde keer op rij gewonnen door Edwin de Nijs vlak voor Dolph Te Linde en Edwin de Goede. De dag begon koud en regenachting maar het weer werd beter en vlak voor de start werd nog veel spatzeilen en shirts afgegeven.

Na de start vormde zich een kop groep van 8 man die tot Broek in Waterland bij elkaar bleef. Bij de overdraging in Monnickendam was de groep geslonken tot 6 man. Hierna ging het hard en er vormde zich een kopgroep die tot het einde bij elkaar zou blijven: Edwin de Nijs, Edwin de Goede en Dolph te Linde. De achtervolgers hadden het zwaar vooral op het Noordhollands kannaal. Dit was bijna 7 kilometer tegen de vrij harde wind in ploegen. Ondanks dit heeft toch bijna iedereen de finish gehaald.

De gehele uitslag kunt hier bekijken.
Een completer verslag is hier te lezen.

K.V.Viking organiseert Amsterdam Waterland Marathon.

15 en 16 april organiseert kanovereniging Viking voor de 28e keer de Amsterdam Waterland Marathon. Dit is een kanowedstrijd over 23 km langs Broek in Waterland, Monnikendam, Ilpendam en met start en finish in Amsterdam. Aan deze wedstrijd neemt de hele Nederlandse marathon top deel. De Nederlandse selectie terug van trainingskampen in Florida (USA) en Spanje zal zich hier moeten selecteren voor het WK (2 en 3 september) en het EK (6-9 juli). De Vikingers die kans maken op de overwinning zijn: Edwin de Nijs, hij werd vorig jaar derde op het WK marathon in Hongarije en was de winnaar van de waterland marathon in `99 en `98. Ook kans op de overwinning maakt Gido Visser, hij richt zich meer op de K2 samen met Edwin de Goede. Hun prestaties voor de toekomst zijn veelbelovend na o.a een derde plaats bij een World Cup.
Deze mannen krijgen concurrentie van Dolph te Linde (3e EK `99 en 4e WK `99) en toppers uit BelgiOE en Duitsland. Op beide dagen wordt gestart om 13:00 op het Noordhollands kanaal nabij de ringweg A10. Ze varen dan via Broek in Waterland naar Monnikendam. Hier moeten ze bij de sluis overdragen naar de Purmerringvaart. Dit is altijd een spectaculair gezicht (geschatte doorkomst tijd kopgroep is +/- 13:30). Bij het begin van Ilpendam wordt weer overgedragen uit de Purmerringvaart. Ze gaan dan recht op de finish af bij het clubhuis van de Viking op sportpark kadoelen. Dan zal rond 14:45 bekent zijn of Edwin de Nijs de wedstrijd voor de derde keer op rij zal winnen. Zondag zal de wedstrijd in de K2 gevaren worden. Dan zullen we zien of Gido Visser en Edwin de Goede in vorm zijn. De wedstrijd voor Junioren en Aspiranten in de K2 zal zaterdag een Nederlands Kampioenschap zijn. Ook in deze categorie heeft de Viking vele kanshebbers maar de concurrentie zal groot zijn.

Bestuurswissel na Algemene Ledenvergadering

De negenenzestigste ledenvergadering is gehouden op 13 februari 2000 in onze cantine. Het was een vergadering waar veel goed nieuws te vertellen was: er waren weer veel Nederlandse kampioenen afgeleverd en het clubhuis is nu toch echt bijna af. Er ontbraken een paar belangrijke leden van de Viking. Onze senioren marathon ploeg was namelijk zaterdag vertrokken naar Florida voor een trainingskamp van drie weken.
Het belangrijkste dat op de agenda stond was het kiezen en herkiezen van Bestuursleden. Han Faas onze voorzitter is afgetreden na 15 voortreffelijke jaren als voorzitter. In Februarie van 1985 werd Han Faas voor de eerste keer gekozen als Voorzitter van Kanovereniging Viking. In de jaren heeft Han veel met de club meegemaakt diepte punten zoals de brand in 1991 maar vooral hoogtepunten: De clubkampioenschappen in 1997,1998 en 1999, De bouw van het nieuwe clubhuis etc. Han gaat niet weg bij de viking, hij blijft actief als bestuurslid topsport.
De opvolger van Han is Michel Janse. Michel al vele jaren lid en ook al lange tijd bestuurslid neemt zijn zware taak over. Het bestuur wordt uitgebreid met 2 leden en zal bestaan uit:

Voorzitter:                 Michel Janse                            075-6178756Secretaris:                 Alex Weppner                            020-6313020Penningmeester:             Rinus Landzaat                            075-6705580Bestuursleden:
Ronald Landzaat 075-6845793
Nico Gerritsen 020-4824877
Han Faas 0299-428029
Gerald Weltevreden 020-4235727
Joke Bos
Fred v. Eerde

Jeugdbegeleiding:
Gerald Weltevreden 020-4235727
Niels Eelman 020-6314082
Dennis van Vlaanderen 075-6846324
Robert de Boer 075-6312529

Materiaalbeheer:
Chiel Tollenaar 020-6319849
Steven Molman 020-6316691

Redactie Vikingnieuws:
Alje Boek 020-490927

Open Vlaamse Kampioenschappen te Neerpelt.

Eindelijk was het weer zover. De eerste wedstrijd na de zomer. De hele Viking toog naar Belgie voor de mooie wedstrijden bij Neerpelt. Sommige hadden er zo'n zin in dat ze woensdag al vertrokken. De meeste vikingers kwamen echter pas vrijdag. Het waren weer vreselijk veel Vikingers die er een groot feest van maakten en ook nog eens heel hard voeren. Helaas bleven sommige Vikingers dit weekend thuis om volgende week te kunnen schitteren op het Europees kampioenschap marathon. We zijn benieuw en houden u op de hoogte.

WB marathon Pavia (Italie)

De eerste world cup in 1999 is alweer vervaren. De deelnemers voor Nederland waren Edwin de Nijs , Dolph te Linde, Gido Visser, Dennis van Vlaanderen en Edwin de Goede. Ook bij deze marathon heeft onze ploeg goed gepresteerd. Dolph werd 2e Edwin de Nijs 4e en Edwin de Goede 10e in de K1. Dolph en Edwin de Nijs WONNEN de k2 en Dennis en Gido werden 14e. Een prima resultaat voor de eerste echte test van 1999.

Bosbaan regatta druk en gezelllig

De Bosbaan regatta, nederlands grootste kanowedstrijd was ook dit jaar weer een druk bezette wedstrijd. Deelnemers uit Nederland, Belgie, Duitsland ,Zuid Afrika en Australie streden om de prijzen. Ook de Vikingheeft gestreden om de medailles Dit is gelukt bij de Junioren B zowel de dames als de heren. Peter Lindeman, Linus Grosmann Tamara Yosef en Sarina Kassteen wonnen diverse medailles. Binnekort de complete uitslag te lezen op deze site.

Duisburg regatta goed begin

Het weekend van 1 en 2 mei was de eerste korte baan wedstrijd vervaren.Dit was ook voorde Viking de eerste keer dat er met z'n allen werd gekampeerd. Het was ouderwets gezelligOok bij het varen ging het prima. Mendy blokzijl was de sucsesvolste Vikinger met tweebronzen medailles. Enwinn de Nijs behaalde een zilveren medaille op de lange baan en Jort Muller werd derde bij de lange baan voor juniorenVele andere Vikingers haalde de finales maar vielen net buiten de prijzen. Het belooft een mooi seizoen te worden.

Waterlandmarathon Wereldmarathon

De Waterlandmarathon was ook dit jaar weer een groot sucsess. Deze wedstrijd werd 17 en 18 april gervaren en het was een spectakel. De strijd was groot zoals bij de junioren maar erwas ook plaats voor een meer vriendschappelijke wedstrijd bij de aspiranten en sommigesenioren.

Trainingskamp Banyoles sucses

Van twee tot elf april heeft de viking een trainingskamp in Banyoles, Spanje gerorganiseerd. Dit kamp is zeer goed verlopen. Het weer ws prachtig en de faciliteiten waren prima. Het belangrijkste was de gezeligheid. Hierover later meer.
Ook het trainingskamp in Portugal van de marathon ploeg is perfect verlopen.

Clubhuis dicht en verwarmd

Al enige tijd is ons clubhuis geheel wind en water dicht.We hebben nu een verwarmde kantine met uitzicht op de omgeving .Dus nooit meer kou leiden op de Viking. De clulbavond kan nu nog gezelliger worden. Dus komt allen!dankzij de inspanningen van enkele clubleden is de kantine en de kleedkamers nu warm.De nederlandse kanobond heeft daarom al enige trainingen gegeven in het mooiste kanoclubhuis van nederland.

world cup in bordeaux

De tweede marathon om de world cup van 1998 is vervaren in bordeaux.Veel Vikingers waren voor deze wedstrijd geselecteerd door demarathon sectie van de nederlandse kanobond.De totale selectie bestond uit :Senioren : Edwin de Nijs & Dolph ter Linde (k1 en k2). Dennis van Vlaanderen & guide Visser (k2).Nicole Bulk (k1).Junioren: Edwin de Goede (k1). Bob Weppner & Jort Muller (k2).Anna Lindeman (k1). carola Jacobs (k1) en Monique Brand (k1).Deze ploeg heeft in Bordeaux zeer goede prestaties geleverd.Edwin de Nijs won de k1 wedstrijd . (dolph werd 5e) Nicole Bulk won de wedstijd bij de Dames.Edwin de Goede won bij de junioren.Anna Lindeman werd tweede.Edwin en dolph werden ook nog tweede in de k2.vlak voor Dennis en Guido die derde werden.Jort en Bob werden in hun catogorie derde.Rens Weppner die startte in de tweede lijn werd hier 6e.Door hun goede prestaties hebben Dennis en Guido zich geselecteerdvoor Het WK marathon in Zuid Afrika net zoals Edwin de Goede en AnnaLindeman.Edwin, dolph en Nicole hadden zich al geselecteerd voor ditkampioenschap.4 Vikingers dus bij de wereldkampioenschappen en allemaal kanshebbervoor een medaille !

N.K Marathon K1.

Op 5 juli is het nederlands kampioenschap marathon gevaren in wormer.De Zwetplassers organiseerde deze open kampioenschappen voor het eerstDe Viking van oorsprong erg goed in marathon varen was met veeldeelnemers vertegewoordigd: 5 bij de senioren,en 7 bij de junioren ensenioren niet iedereen heeft de finisch gehaald. Door blesures ofomdat er een boot lek was gestoten.
Edwin de Nijs maakte zijn status als europees kampioen waar.In een spannende strijd met Dolph ter Linde won edwin nipt.Ook Jort muller werd nederlands kampioen maar met een veel grotere voorsprong. Kim Schootman kon er niet genoeg van krijgen. Hoewel eraan het eind van de middag veel wind stond en 20 km niet niks is. Heeft Kim ongeveer 3 km extra gevaren. Waar je moest keren wasniet erg duidelijk aangegeven! Maar ze heeft het gehaald. Net zoals 9 andere doorzetters.
Viking is weer marathon kampioen.

N.K apiranten in Kampen

In kampen is op 13 en 14 juni geprobeerd het n.k.aspiranten te varen Viking was met een grote groep aanwezig waaronder vele kanshebbers op een nationale titel. Het weer zat echter niet mee ! De wind was op zaterdag hard maar de series konden worden gevaren Zondag was de wind echter toegenomen en de golven hadden angstaanjagende vormen aangenomen. De wedstrijden moesten worden afgelast Het N.K. voor aspiranten zal tegelijk met de junioren en senioren worden vervaren op de Bosbaan

Internationale junioren wedstrijden in Bochum

In hetzelfde weekend als de wedstrijden in kampen was een klein groepje junioren afgereisd naar de sterk bezette wedstrijd in Bochum (D).De vikingers die er voeren waren:
Anna en PeterLindeman, Bob Weppner, Jort Muller, Tamara Yosef en Sarina Kassteen.
Zij hebben goed depresteerd in het internationale veld (20 landen).alle hebben ze de halve finales bereikt. Anna Lindeman won de B-finale K2 500 meter samen met Carola Jacobs
Bob Weppner en Jort Muller haalde de A-finale K2 200 meter
Een sucsel vol weekend voor de Viking in duitsland dus

N.K Sprint in Zaandam

Op de zaan is op 6 en 7 juni opnieuw het nederlands kampioenschap sprint en langebaan gevaren.Viking was opermachtig! Martijn Snabel won de K1
Bart en Martijn Snabel wonnen de K2
Bart en Martijn Snabel,Guido Visser en Dennis van Vlaanderen
wonnen de K4 !!
En de Viking bracht nog veel meer kapioenen voort Teveel om op te noemen,/p>

Pinksterkamp in Gent

K.V. Viking organiseert ieder jaar weer een pinksterkamp. Meestal is dit in De Rijp maar dit jaar viel het samen met wedstrijden in Gent EEn grote groep Vikingers trotseerde op vrijdag de lange Pinkster-file's en trokken naar Gent Op deze druk bezette wedstrijd werd opnieuw uitstekend gepresteerd. De barbeque werd dan ook druk bezocht er waren 50 mensen Dit pinksterkamp was een sucses en hopelijk volgend jaar weer mogenlijk!

bosbaan regatta

23 en 24 mei is de bosbaan regatta weer gevarenmet ploegen uit:
australie,zwitserland,duitsland,Engeland,Duitsland,Belgie en
natuurlijk Nederland was het een sterk bezette wedstrijd.
Er is goed depresteerd door de Vikingers:
Anna lindeman,Bart en Martijn snabel
En vele anderen behaalden gouden medailles!
De Uitslagen zijn hier ook te lezen.

De lul van het jaar

Op 7 januari jongstleden was de nieuwjaars borrel van de club.Het was erg druk en er is veel onzin uitgekraamt. er was echter ook nog een serieuse bezigheid: De lul van het jaar verkiezing. Er waren veeel lullen en trutten dit jaar er zijn er vier genomineerd.dit zijn : Martijn Snabel , Bas Westerman , Linus Grossman en Jort muller Deze hebben de stomste dingen van het jaar gedaan van niet verscjhijnen op een N.K tot zeggen dat de schoenen gratis zijn tegen diegene die ze betaald heeft.Een van hen maakte het echt te bont. We gingen in april varend naar ons bivak in De Rijp. een lange tocht en de trainers wonnen, wraak dus. Jort beweerde dat hij ze er wel even uit zouvaren. niet dus , hij kwam huilend aan, later dan iedereen !

Trainingskamp in Egmond

Het traditionele trainings kamp in egmond was weer een groot sucses Ondanks dat er bijna tegelijk een trainingskamp in frankrijk was Is het erg druk geweest.Netzoals ieder jaar is er geschaatst,gezwommen,< gelopen en nog veel meer Later meer nieuws en verslag van een ooggetuige !

Trainingskamp in Frankrijk

Het trainingskamp bij Bordeaux was een vermoeiende week Het weer was er zo goed dat de trainers er op stonden dat we iedere dag 2x voeren, en vaak nog iets anders deden ( halteren, hardlopen of fietsen). We hebben hier dus veel kilometers gevaren, een goed begin van een goedseizoen. ( opnieuw clubkampioen ?). Om de trainingen nog efectiefer te maken hebben we gevaren met hartslagmeters zodat we onze prestaties naderhand konden analyseren. Een lange week met veel progressie en plezier. een idee voor volgend jaar !