Lampjestocht weer groot succes!

Traditiegetrouw wordt in het 2e weekend van oktober bij KV Viking het trainen op het water afgesloten met de Lampjestocht. Zo ook dit jaar, en hoe! Al vroeg op de dag begonnen de eerste deelnemers met het versieren van hun kano’s. Er werd gesjouwd, geplakt, getest, nog meer geplakt en nog meer getest. Om 7 uur ’s avonds was het een drukte van belang en waren al aardig wat boten versierd. Er waren boten volgeplakt met lichtstaafjes, discobollen en jaren-80-glasvezellampjes, maar ook complete thema-kano’s zoals een Amsterdam en een Halloweenkano.

Om half 8 werd het sein “Meester” gegeven en vertrok de Viking Armada van meer dan 20 verlichte mini-K1’s, K1’s, SK’s, kanopolo­kano’s, een K2 en zelfs een K4! Ze maakten de tocht in het donker langs de Oude Helling, over het Noordhollands Kanaal en via de Pieters Weersloot en de “griezeltunneltjes” weer terug. Griezelig was het niet, wel heel mooi! Het was namelijk krakend koud en helder en de sterren stonden hoog aan de hemel.

Bij terugkomst lagen de hamburgers en kippenpootjes al op de BBQ te sputteren. Uiteraard werd de avond afgesloten met een vreugdevuur!