GENOMINEERDE SPORTERS EN TALENTEN BEKEND

De genomineerde voor de verkiezingen van sporter en talent van het jaar van de Viking zijn bekend. Voor sporter van het jaar zijn Pier Siersma, Rowdy van Eerde en Bram Brandjes genomineerd. Bij de talenten zijn Naomi Westra en Karin Smits (samen in de KII), Jesse Fontaine en het eerste polo team genomineerd. Woensdag 9 januari 2013 zullen de sporter en het talent bekend gemaakt worden tijdens de oliebollenavond. Kom ook gezellig langs om een oliebolletje mee te eten.

 

DE GENOMINEERDE SPORTERS:

 

Pier Siersma:

 

Na een moeilijk begin van het jaar 2012 heeft Pier zich als een ware vechter terug weten te vechten.

Zo heeft hij tijdens het NK langebaan in Kampen al laten zien dat hij het kanoën nogsteeds kon met een  zesde plaats in de KI en een EERSTE plaats in de KII.

En ook heeft Pier tijdens het NK kortebaan een mooie 5e plaats op de 500 meter in de KII met Linus Grosmann weten te behalen.

 

 

Rowdy van Eerde:


Het zal niet veel mensen ontgaan zijn maar afgelopen jaar heeft Rowdy het gepresteerd om TWEEDE te worden op de KI 200 meter tijdens de EK -23. Dit is een prestatie die weinig Nederlanders op hun lijstje hebben staan. Ook werd Rowdy derde in de KII over 200 meter tijdens de WC in Duisburg. Naast deze topprestaties wist Rowdy ook tijdens het NK goud te veroveren op de 500 meter in de KI en op de 200 meter in de KI en KII.

 

Bram Branjes:

 

Ondanks dat Bram het afgelopen jaar druk was om zijn studie af te ronden heeft hij toch nog tijd kunnen vinden om te trainen en mooie prestaties neer te zetten.

Zo begon hij zijn seizoen met een mooie 6e plaats op de internationaal zeer sterk bezette Waterland Marathon.

Verder in het seizoen heeft hij laten zien dat er nog rekening met hem gehouden moet worden door alle directe concurrenten tijdens het NK op de 500 meter KI te verslaan. Ook tijdens het NK langebaan was Bram de beste van Nederland in de KI en KII.


DE GENOMINEERDE TALENTEN:


Naomi en Karin:

 

De zware trainingen van de dit duo werpt zijn vruchten af. Elke wedstrijd in Nederland waar ze samen in een KII zaten wisten ze te winnen. Dat betekend ook dat ze over vier afstanden Nederlands Kampioen zijn geworden. Deze uitslagen laten zien dat ze veel progressie boeken en er in de toekomst zeker rekening met ze gehouden moet worden.

 

Jesse Fontaine:


Jesse heeft laten zien dat hij enorm vooruit is gegaan het afgelopen jaar. Ook heeft hij laten zien dat hij kan winnen. Hij is onder andere Nederlands kampioen geworden op de 1000 meter en de 2000 meter in de KII. Ook heeft Jesse de Dalsland Kano Marathon gevaren alwaar hij op een mooie elfde plaats eindigde.

 

Het eerste kanopolo team:


Twee jaar hebben Jort, Rens, Tyler, Hidde, Valentijn en Scott er voor nodig gehad om Nederlands kampioen te worden in de tweede klasse kanopolo. Ook in deze, voor de Viking, nieuwe dicipline, wordt dus duidelijk gemaakt dat er rekening met ons gehouden moet worden. Het NK hebben ze dan ook dit jaar geheel ongeslagen bestreden om volgend jaar in de op-een-na-hoogste klasse, de eerste klasse, uit te komen.