Brandjes op koers naar Wereldtop

Zondag 2 juni heeft Bram Brandjes een vijfde plaats behaald tijdens de World Cup Kayak Sprint in het Poolse Poznan. Met deze prestatie laat de Waterganger zien dat hij met de wereldtop mee kan varen.

 

Het toernooi ging op vrijdag van start met de series en halve finales, waar Bram al sterk uit de startblokken kwam. Op de Olympische 1000 meter plaatste hij zich voor de B-finale (voor plaats 10 t/m 18). Wat in een veld met Olympische medaille winnaars al een zeer knappe prestatie is. Op de 500 meter was zijn optreden zo sterk dat hij een plaats in de A-finale wist af te dwingen en hier voor de plaatsen 1 t/m 9 zou gaan strijden op zondag.

 

Op de zaterdagmorgen behaalde Bram een achtste plaats in de B-finale over 1000 meter, en werd hiermee 17e van het totale deelnemersveld. Op zondagmorgen was het laatste optreden gepland voor deze World Cup, Bram lag al om 10.07 uur aan de start om zijn finale te varen. Na een goede start, wist de 23 jarige atleet vooraan in de wedstrijd mee te komen. Tijdens de eerste 400 meters van de race lag hij op koers om zijn eerste internationale medaille te bemachtigen, zijn Poolse en Russische tegenstanders hadden echter een zeer sterke eindsprint en schoten hem op de eindstreep voorbij. Met een vijfde plaats tussen deze tegenstanders van wereldklasse kijkt Bram tevreden terug op dit toernooi.

 

Met dit resultaat heeft Bram zich ook gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschappen die later dit jaar plaats vinden in het Duitse Duisburg, van 29 augustus tot 1 september. Eind juni komt hij wederom in Polen in actie op het Europees Kampioenschap tot 23 jaar, waar hij hoopt mee te kunnen doen voor de podiumplaatsen.