Bram Brandjes naar EK

Amsterdam 5 april 2015

 

De 25 jarige kanoër Bram Brandjes heeft zich afgelopen zaterdag op de Bosbaan te Amsterdam geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen en World Cup kano sprint. Door het behalen van dit start bewijs ligt hij nog steeds op koers voor een Olympische kwalificatie. Brandjes kwalificeerde zich zowel voor de Olympische 1000 meter als de 500 meter waarop hij in 2014 een zevende plaats behaalde tijdens de Wereld Kampioenschappen.

Bram Brandjes heeft zich afgelopen zaterdag gekwalificeerd voor de Europese Kampioenschappen kano sprint in Racice (Tsjechie). Deze kwalificatie behaalde hij tijdens de nationale selectietest van het Watersportverbond op de Bosbaan te Amsterdam. Met een tijd van 3 minuten en 45 seconden in de K1 over 1000 meter plaatste hij zich tevens voor de World Cup kano sprint in Duisburg op 22 t/m 24 mei aanstaande.

Met het behalen van deze startbewijzen ligt de 25 jarige kanoër nog steeds op koers naar een kwalificatie voor de Olympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Het eerste selectiemoment voor Rio is tijdens de Wereld Kampioenschappen sprint later dit jaar in Milaan (Italië). Een startbewijs voor  dit WK kan Brandjes bemachtigen tijdens de World Cup eind mei in Duisburg.

Naast een selectie op de Olympische afstand, 1000 meter, kwalificeerde Brandjes zich ook op de 500 meter in de eenpersoons kano. Op deze afstand behaalde hij in 2014 de zevende plaats tijdens de Wereld Kampioenschappen in Moskou.

 

FMF-201