Avondmarathon fanatiek gezellig

Woensdag 19 mei is voor de vierde keer de Avondmarathon gevaren bij Viking. Alle Vikingers waren weer in hun K1’s geklommen om dit vriendschappelijke rondje op een fanatieke manier uit te varen. Ook veel enthousiaste kanoërs van andere vereniging waren afgereisd naar Amsterdam-Noord om deel te nemen aan dit spektakel.

 

De strijd was verdeeld over twee afstanden, er werd een lange ronde gevaren van 9,5 kilometer en een ronde van 4,5 kilometer voor de jongere kanoërs. De strijd op de 4,5 kilometer was voornamelijk een Viking-strijd met een dame uit Deventer die zich hier tussen had gemengd. Als eerste kwamen Vikingers Joris Wolterbeek en Wessel Janssen over de streep, gevolgd door Anouk Hol uit Deventer en Jesse Fontaine was de tweede Vikingboot.

 

Na een ronde van 9,5 kilometer kwam Bram Brandjes al eerste weer bij Viking voor de steiger langs gevaren, gevolgd door Walter Kalf en als derde kwam Frisiaan Boris Boomkens over de eindstreep. Er werd ondanks het vriendschappelijke karakter van de Avondmarathon hard gevaren onderweg. Na het verdelen van de prijzen, taarten, ging iedereen met een moe, maar voldaan gevoel naar huis.

 

Foto’s kun je vinden op: http://picasaweb.google.nl/hoekstraniels/AvondmarathonViking# met dank aan Tanja Gerritsen.