kano vereniging viking amsterdam


Het nieuwsarchief van de Viking


Brabant Regatta, Wild kamperen bij de Beekse Bergen

Iedereen die naar de Brabant regatta gaat is gewaarschuwd. Het kamperen, naast het dierenparadijs de Beekse Bergen is wild. Hoe wild...
Alle informatie omtrend deze wedstrijd kunt u vinden op http://home.hetnet.nl/~pelesiev/kano.html. Hier staan routebeschrijvingen, plattegronden, algemene informatie en natuurlijk het programma.

Hollandse favorieten in Spaans Zamora

5 Nederlanders zijn in Zamora neergestreken om het eremetaal naar ons land te halen. Een van de grootste kanshebbers in Edwin de Nijs. Zoals Ruud Heijselaar verteld in een groot artikel in Weekblad de Echo: 'Hij is een van de grootste kanshebbers in de K1. Trouwens, medaillekansen zijn er bovendien in de K2, waarin de Nijs samen met Dolph te Linde van start zal gaan'. Volgens Edwin komt het er bij een marathon op neer dat anderen tijdens een race eerder moe moeten worden. Maar Edwin is niet de enige kanshebber. Naast Dolph te Linde die altijd sterk vaart is ook Robin Koenders een van de favorieten. Robin zal uitkomen bij de Junioren. En heeft zijn klasse nog getoond tijdens net NK langebaan waar hij tweede werd bij de senioren A. Maar ook Carola Jacobs en Andrea Pitz hebben kans op eremetaal.
Alle informatie over het WK is te vinden op de speciale pagina van het WK marathon.
Uitslagen zijn, zodra deze bekend zijn te vinden op: http://www.sportec.com/www/fep/resultad/resul_02/maraton/Zamora_fin.pdf

Viking opnieuw Clubkampioen

De Viking is afgelopen weekend voor de zesde keer op rij clubkampioen van Nederland gewonnen. Ze deden dit met een enorme voorsprong. Ook werden 3 van de 5 deel kampioenschappen gewonnen. Zowel bij de senioren, junioren als aspiranten werd met groot gemak het kampioenschap behaalt. Bij de pupillen liepen we helaas het kampioenschap net mis. Op zaterdag stonden we nog 1 punt voor op zondag net achter. En tegen de veteranen van die zaanse club's. Daar kunnen we nu nog niet tegen op, maar over enkele jaren, als iedereen een jaartje ouder is...

Brabant Regatta en WK marathon

Komend weekend is de Viking opnieuw in twee kampen verdeelt. Een grote groep zal naar de laatste kortebaan wedstrijd van dit seizoen gaan: de Brabant regatta. Vorig jaar een gezellig wedstrijd naast de Beekse Bergen. Deze wedstrijd is georganiseerd door Kano Club Tilburg samen met EKV Beatrix. Hier vindt u ook een routebeschrijving naar de Brabant regatta. Tijdens deze wedstrijden is in het Spaanse Zamora het WK marathon. Dit WK eerder afgelast wegens de wateroverlast in Tjechië wordt nu alsnog vervaren. Voor Nederland zullen hier Edwin de Nijs, Dolph te Linde, Carola Jacobs en Andrea Pitsch uitkomen. Het parcours bestaat uit 4 ronden van in totaal 35 kilometer over de rivier de Duero inclusief 3 overdragingen. De heren senioren starten zaterdag om 12:00. De huldiging voor Edwin of Dolph zal dan om 18:20 plaats vinden. De K2 zal zondag vervaren worden. De Heren starten dan wederom om 12:00, de dames 5 minuten later. De resultaten kunt u na de wedstrijden vinden op http://www.sportec.com/www/fep/resultad/resul_02/maraton/Zamora_fin.pdf

Kajak Team Holland grossiert titels

De 15e Rottemeren marathon is geeindigt in een grote overwinning voor Kajak Team Holland. Vikinger Edwin de Nijs verbrak het parcours record en mag nu een weekendje weg. Trainer Rick Daman legde beslag op de tweede plaats bij de veteranen na de onmogelijk te verslane Peter van Lishout. Carola Jacobs en Andrea Pitz werde eerste en laatste in de K2 klasse. Tenslotte zegevierde Frida de Raad in de trimklasse over 20km. Kortom een geslaagde zonnige zondag!
De complete uitslag
Nieuwe foto's

Clubkampioenschappen, rustig weekend?

Komend weekend wordt bij quo vadis het clubkampioenschap gehouden. Ook dit jaar wordt dit kampioenschap vervaren over 100 en 200 meter. Helaas niet zoals de andere sprintcups op een dag, maar over 2 dagen verspreidt. Maar dat zal de Viking er zeker niet van weerhouden om de titel opnieuw op te eisen, voor de ZESDE keer op rij. Dus allemaal naar de Zaan om deze glorieuze overwinning te bekijken

Foto's Neerpelt, terug van weggeweest

De foto's van Neerpelt, en nog andere nieuwberichten zijn op misterieuze wijze van de aardbodem verdwenen. Gelukkig zijn de foto's er nog wel: Neerpelt 2002

Najaar marathon's komen er aan

De zomer is nog volop aanwezig maar de winter kondigt zich al weer aan: de marathon's. Komende zondag, 15 september is de eerste: De Rottemeren marathon. Met als specialiteit: Degene die het record doet sneuvelen mag zich verheugen op een aangenaam weekend (2 nachten inclusief ontbijt) voor twee personen in een ****hotel op een in overleg te bepalen datum. Daarna volgt de Gebroeders Wijdekop race (12 of 20 km). Dit is het NK marathon voor K2's en geldt ook als het NK langebaan over 1,3 of 5 km. Zie de uitnodiging. Hierna volgt natuurlijk de fantastische K4 Marathon in de Rijp. Maar eerst natuurlijk komende zaterdag de Sprintwedstrijden in Deventer, de week daarna de clubkampioenschappen en dan de brabantregatta. Dus eerst nog even kort en fel en dan lang en doorbijten.

Uitslagen Vikingsprint en NK langebaan

Nu naast de foto's ook de complete uitslag van de Vikingsprintwedstrijden. De Viking won, uiteraard met thuisvoordeel, de bekers mij de miniemen, aspiranten en senioren. Alleen de junioren beker verdween uit het clubhuis naar de Zwetplassers. Zeker bij de senioren was de overmacht van de Viking overweldigend. Alleen bij de langebaan werd de Viking overtroeft door de Zwetplassers. Dolph te Linde eerste en op de tweede plek Robin Koenders, eigenlijk nog junior A!.
De uitslagen van vikingsprintwedstrijden:

De vikingsprintwedstrijden waren ook dit jaar weer perfect georganiseerd. Een prachtig weertje en veel deelname. Na de stormen van vorig jaar hadden we nu de finish-'toren' in een legertent geplaatst. Deze voldeed tijdens de enige heftige bui prima: droog en groot. Hierdoor waren ook de tijdwaarneming en de finish camera nooit in problemen. En deze camera moest regelmatig worden geraadpleegd voor de spannede wedstrijden. Terwijl Tobias v.d Pol de K1 bij de senioren won waren vooral de K2 wedstrijden van de senioren ongemeen spannend. Dit resulteerde dan ook in prachtige momenten. Natuurlijk kunt u zo'n 82 momenten rustig terughalen op de foto pagina van deze wedstrijden.
's middags begon om 16:00 het Nederlands kampioenschap lange baan. Het weer paste zich onmiddelijk aan de veranderde afstand: zon werd regen. Maar de vaarders deerde het niet en voeren hun wedstrijd over het spannede parcours. Helaas kon er geen Viking senior beslag leggen op het goud. Vanwege het ontbreken van Niels Hoekstra en Edwin de Nijs (Beide voeren op dat moment in Denemarken de Gudena) kon Dolph te Linde het eremetaal in ontvangst nemen. Helaas geen foto's van deze prachtige lange baan wedstrijden, de fotograaf zat op dat moment zelf in z'n boot...

Niels Hoekstra 3e bij de Gudena

Niels Hoekstra heeft in Denemarken laten zien dat hij thuis hoort op het WK marathon. Achter de winnaar Thor Nielsen (8:03:08) en Steffen Burkhardt(8:21:45) heeft hij beslag gelegd op de derde plaats in 8:33:49. Een prima prestatie. Edwin de Nijs is niet gefinisht, hij speelde de ideaale begeleider van Niels op de tweede dag. 120 km varen 3 weken voor het WK is toch een beetje veel van het goede. Al was hij wanneer hij was doorgevaren dichtbij de 500 euro premie gekomen voor het verbreken van het parcours record van 8:00:00. Volgend jaar, na het WK, misschien beter. Dan hoopt Linus ook deze wedstrijd mee te doen, als de Denen niet naar Nederland komen dan gaat Linus wel daar varen.

Tamara leidt dames K4 naar halve finale

Tijdens het WK in Sevilla heeft de Dames K4 met Tamara Yosef, Eef Haaze, Femke Roos en Nicole Bulk, zich geplaatst voor de halve finale. Met een tijd van 1:40.780 werden ze zesde in de derde serie K4 500 meter. zie de uitslag. Met deze tijd hadden zij zich ook in de andere twee series geplaats voor de halve finale. In totaal hebben ze de 16e tijd gevaren. Morgen om 16:00 zullen ze de halve finale varen. De uitslag is dan waarschijnlijk hier te vinden. Een lijst met alle uitslagen (ze staan er binnen 10 minuten op!) is hier te vinden.

Viking wint op Zuidervaart én in Gent

De Aspiranten en miniemen waren afgelopen weekend actief op de Zuidervaart. En ook dit jaar was de Viking een van de grote prijswinnaars. De Viking heeft naast de ontelbare gouden medailles ook de Verenigingsprijs voor de beste club gewonnen. Ook won de Viking het klassement bij de Heren aspiranten A en B. Een bijzonder geslaagd evenement met weer een geheel nieuwe generatie Vikingers!
Onze senioren en een aantal junioren waren naar Gent afgereist. Hier werd de concurentie van de Belgen gezocht. De concurentie kwam echter vooral van andere nationaliteiten. Bij de aspiranten (de nederlandse junioren B) was de Engelse jeugdploeg bijgeschreven. Dit betekende niet 4 K4's maar 8 K4's! Barry Gerritsen, onze enige meegereisde aspirant kon dit jaar nog niet de finale bereikein en eindigde in de halve finales. Bij de dames aspiranten haalde Irene Lindeman wel de finale maar helaas geen ereplaats. Suzanne de Bruijn voer een klasse hoger, bij de Junioren, er werd tweede op zowel de 500 als de 1000 meter achter de Duitse Miriam Frenken.
De senioren laten zien dat de nieuwe aanpak van trainer Hoekstra resultaat oplevert. Edwin de Nijs was de snelste op zowel de 500 , als de 1000 en de 5000 meter. Niels Hoekstra won goud op de 200 meter. Ook in de meerpersoons werden alle gouden medailles opgeëist. Met uitzondering van de K4 500 meter. Deze Vikingers waren te gebrand op de Gouden plak. Na drie valse starts mochten ze dan toch de wedstrijd varen maar werden na afloop gedeklaseert. Maar misschien waren ze geschrokken door de Dames van Kortrijk: zij moesten na een kleine 200 meter zwemmend de kant bereikein.
Een geslaagd weekend en een prima uitgangspunt voor het NK in Harkstede !
Zie de foto's en de uitslag van Gent

Viking naar Zuidervaart en Gent

Voor de tweede keer dit jaar heeft de Viking zich in twee kampen gesplitst. Onze jeugdploeg is in grote getale aanwezig op de Zuidervaart. Hier organiseren de Geuzen hun jaarlijkse jeugdwedstrijden. Voor veel Vikingers wordt dit hun eerste wedstrijd, maar voor al onze jeugd geldt: Op de Zuidervaart vaar je je snelste 500 meter van het jaar. De snelste junioren en onze senioren begeven zich na Geel twee weken geleden wederom naar Belgie. Op de watersportbaan van Gent zullen zij de Viking eer verdedigen. De route naar Gent is nog steeds lastig, verdwalen in het centrum is een eitje daarom hebben wij een routebeschrijving.

Viking op Pinksterkamp

Het jaarlijkse Pinksterkamp is weer gehouden, dit jaar waren de Zwetplasser zo gastvrij om ons te ontvangen. Op Zaterdag is de hele groep op weg gegaan van de Viking om de tocht van zo'n 25 km te maken naar het Zwet. Zonder problemen, misschien een beetje omvaren, kwamen we daar om half drie aan. Genoeg tijd om de tenten op te bouwen en een beetje bij te komen.
Zondag, een test wedstrijd gevaren. Van Arendbloem naar de Zwetplasser op tijd. Na de lange tocht van zaterdag eindigde hier iedereen toch nog in een prima tijd, of kwam dat door de stevige wind mee...
's middags was het tijd voor een sprint training en daarna, het weer werd steeds beter werd het tijd voor de evenwichts oefeningen. Wie kan er staan in een boot van zo'n 40 cm breed ?
Zondag, met een prachtig zonnetje en een stevige bries tegen, terug naar de Viking. Hier werden de deelnemers opgevangen door hun trotse ouders en toegejuicht door de gesponsorde ploeg die juist de Viking had uitgezocht voor hun trainingen in het pinksterweekend.
Het hele pinksterweekend was een groot succes. Het aantal deelnemers aan de Zuidervaart wedstrijden is weer gestegen. Volgend jaar weer bij het zwet?

prachtig einde propaganda wedstrijd in Geel

Afgelopen weekend zijn in Geel de jaarlijkse propaganda wedstrijden gevaren. Voor de tweede keer op rij was er een grote groep Vikingers afgekomen op deze leuke wedstrijden en met Succes. Er waren medailles voor vele Vikingers: Suzanne de Bruijn, Sandra Brandjes, Rowdy van Eerde, Bram Brandjes, Levi van Eerde, Niels Hoekstra en vele anderen. Zaterdag middag werd er begonnen met de lange baan. De wedstrijden gingen bijna ten onder aan het eigen succes: er waren zoveel vaarders aanwezig dat regelmatig sprake was van wildwater in het smalle kanaal. Gelukkig moesten slechts enkelen dit bekopen met een nat pak. Zondag ochten zou er om 9 uur gestart worden met de 500 meter. Er werd echter roet in het eten gegooid door een groep toeristen op een grote boot, zij moesten net om 9 uur door de baan heen varen. Met een half uurtje vertraging werd er alsnog gestart. De achterstand hierdoor opgelopen werd op een creatieve manier opgevangen: de eerste pauze ging niet door. De zon liet zich dit weekend niet zien, totdat Niels Hoekstra aan de start verscheen voor de laatste wedstrijd van het weekend: de 200 meter voor heren senioren. De gehele oever zat vol kano fanatiekelingen die ,genietend van het zonnetje, Niels met grote overmacht zagen winnen.
Kijk naar de 79 foto's
De uitslagen zijn te vinden op de site van Sobeka: http://uitslagen.cjb.net

Blauwe wimpel marathon afgelast

De blauwe wimpel marathon, geldend als het Nederlands kampioenschap, is afgelast vanwege te weining deelname. Op woensdag waren er slechts drie aanmeldingen. Na een email en veel gebel waren er op donderdag slechts 7 mensen die hadden aangegeven te willen starten. Hierop had besloten de marathon aftegelasten. Een besluit waar niet iedereen van op de hoogte was: op zondag ochtend kwam een Berlijnse marathonvaardster aan in Eindhoven die teleurgesteld weer terug moest keren. Hopenlijk volgende keer beter ?

Viking in tweestrijd

De Viking gesplitst in drie groepen. Een gedeelte van de Viking zal dit weekend in Geel (Oudekastelseweg 1a, 2440 Geel) in Belgie de eer gaan verdedigen op de 500, 1000 en 5000 meter. Op zondag wordt de Blauwe wimpel marathon gehouden in Eindhoven. Dit jaar geldt deze wedstrijd als NK. Hier zullen onze kampioenen aan deelnemen waaronder Edwin de Nijs en Niels Hoekstra. Bijna was deze wedstrijd niet doorgegaan toen op woensdag slechts twee inschrijvingen waren ontvangen. Een derde groep is zich aan het voorbereiden voor de sprintwedstrijden later dit jaar en vinden de 500 meter in Geel nog te lang...
Het zal niet de laaste keer zijn dat de Viking tegelijk op meerdere fronten strijdt. Over twee weken zal de Viking aanwezig zijn zowel in Gent als op de Zuidervaart.

Viking weggespoeld in Essen, Dronten en Mechelen

Het weer heeft niet mee gewerkt afgelopen twee weekenden, regen, kou en storm waren ons deel. Het begon in Duitsland waar het prachtige meertje in de Ruhr veranderde in een dreigende binnen zee. Als hoogtepunt van de pech was het afbreken van de langebaan. De pupillen waren al meer dan een kilometer bezig met hun lange baan toen de wedstrijd werd stilgelegd. Het onweer was te dichtbij gekomen. De organisatie nam geen enkel risico meer na de dood van een vaarder twee jaar geleden. In Dronten waren de omstandigheden niet veel beter. Voor het eerst in de historie was het een Internationale wedstrijd vanwege de deelname van onze zuiderburen, maar dat was dan ook een van de weinige hoogtepunten bij deze druilerige wedstrijden. In Mechelen, hoewel een stuk zuidelijker was het helaas ook al helemaal niets. In de regen werden de twee heren K2's (Hoekstra/Moeken en De Goede/Felderhof) zesde in de serie in resptievelijk 3:34.120 en 3:31.940. Niels Hoekstra werd wel zesde in de B-finale K1 200m en samen met Edwin de Goede vierde in de B-finale K2 200m. Tamara Yosef haar reactie op haar 5e (K4 500m) en 9e (K2 500m) plaats was: 'maar er lagen wel 5 boten van de olympische spelen aan de start. Dit geeft aan dat de gehele wereld top in Mechelen aanwezig was, tot die top behoren we helaas nog niet. Hopenlijk komt Tobias van der Pol op tijd weer in vorm om zijn prestatie's van vorig jaar te verbeteren.

De uitslag van Mechelen

Edwin de Nijs wint de Amsterdam Waterland Marathon

Edwin de Nijs heeft de dertigste Amsterdam Waterland Marathon op zijn naam geschreven. In een zeer sterk bezet veld ging hij als eerste over de finish in een nieuwe record tijd: 1:43.41. Dit is maar liefst 1 minuut 27 seconden sneller dan de oude toptijd ook al gevaren door Edwin de Nijs in 2000. De dertigste uitvoering van de Marathon was dan ook ongemeen spannend. Vier vaarders moesten in een eindsprint laten zien wie de sterkste was. Hier won Edwin nipt voor Dolph te Linde en Garry Mawer. Stephen Burkhardt kwam enkele seconden later over de finish. De zesde overwinning van Edwin de Nijs ging moeizaam. Na de eerste overdraging lagen Garry Mawer en Dolph te Linde op kop, zij hadden een kleine voorsprong op de vier achtervolgers maar zij werden ruim voor het tweede overdraagpunt weer teruggepakt.
Zie de complete uitslag of in pdf
En het uitgebreide wedstrijd verslag
later volgen de foto's

Viking dames overheersen NKB test

Afgelopen zaterdag hield de NKB een test voor junioren bij de Viking. Een zeer grote groep begaf zich naar het Noordhollands kanaal voor een 250 en een 2000 meter. Bij de dames was het al snel duidelijk: de Viking meiden waren niet te evenaren. Op beide afstanden eindigde Suzanne de Bruijn als eerste met vlak daarachter Sandra Brandjes. Dit is een heel mooi begin van het seizoen, met als eerste belangrijke wedstrijd de Amsterdam Waterland Marathon. De volgende dag zaten Suazanne en Sandra al weer in de boot om het parcours van volgende week te bekijken. Wie gaat er winnen?

20 april: Amsterdam Waterland Marathon

Op Zaterdag 20 april organiseert de Viking voor de 30ste keer de Amsterdam Waterland Marathon. We nodigen iedereen uit om aan deze wedstrijd deel te nemen, schrijf je nu in!(zie de officiele uitnodiging)
De Amsterdan Waterland marathon is een prachtige wedstrijd met voor de heren senioren en veteranen een route van 23 kilometer met twee overdragingen. De dames en de junioren varen een route van 17 kilometer zonder overdragingen en de aspiranten varen een route van 12 km. De start van deze marathon is op het Noord-Hollands kanaal bij de brug van de ringweg. De finish vlakbij het clubhuis van de Viking.
Edwin de Nijs heeft de laaste 5 editie's op zijn naam geschreven een bijzonder prestatie want de concurentie is ieder jaar weer sterk.

test NKB en Kano Team Holland

Zaterdag 23 maart hebben de NKB en Kano Team Holland gezamelijk de derde test van dit seizoen gehouden. Doordat de damesploeg niet testte waren er slechts drie dames aanwezig. De volgende dag werd de 'belangrijke' marathon in Gent gevaren, wat er toe leidde dat sommige vaarders niet alle testen afrondden. Enkele toppers ontbraken vanwege blesures. Kijk hier hoe onze toppers presteren aan het begin van het seizoen.

de Nijs wint in Gent

Edwin de Nijs heeft de 27e Blaarmeersen marathon in Gent gewonnen, in een tijd van 2:28.27. In de eindsprint versloeg hij Dolph te Linde (2:28.29). Niels Hoekstra werd op gepaste afstand derde (2:30.12). De marathon begon met een ronde over de watersportbaan met een kunstmatige overdraging voor het clubhuis. Daarna volgde er drie ronden door Gent met 2 korte overdragingen. Bij de start lag Niels Hoekstra op kop met op de eerste golf Edwin de Nijs. Bij de eerste overdraging na 3,5 km kwam Edwin het eerste het water uit gevolgd door Dolpht te Linde. Niels Hoekstra lag bij deze overdraging als vijfde weer in het water. Deze Nederlanders bepaalde een groot deel van de wedstrijd wat vooral bij de overdragingen bleek. Bij iedere overdraging waren Edwin en Dolph als eerste het water uit en lagen er met voorsprong weer in. Bij de vierde overdraging, aan het einde van de tweede ronde was de kopgroep al flink uitgedund. Hier sloegen Edwin en Dolph het beslisende gat met Niels, dit gat vergrootte ze nog bij de vijfde overdraging. Niels kon wel met gemak Erik Verduyckt achter zich houden (2:33:23). Julius Zwitselaar kon in het begin prima meekomen met de kopgroep maar bij de overdraging ging het mis. Hij stapte als vijfde uit en voer pas als achtste bij de overdraging weg. Uiteindelijk eindigde hij op een zevende plaats in 2:33.59. Direct na de wedstrijd vroeg hij aan Edwin wanneer hij overdraging training kon krijgen want daarop had hij in deze wedstrijd te veel verloren. Hopenlijk zal er op het trainingskamp volgende week in Sevilla tijd voor zijn. Bob Weppner was na een flitsende start al voor het eerste overdraag punt gestopt. Hierdoor heeft hij wel prachtige foto's kunnen maken van het tweede gedeelte van de marathon. Linus Grosmann had nog teveel last van de bondstest van zaterdag en heeft na twee ronden opgegeven.

 1. uitslag
 2. uitslag in Word
 3. foto's
 4. Jaarvergadering 2002

  Een gezellige zondagochtend die geheel naar wens verliep. Om 10:00, misschien een kwartiertje later begon de 73ste ledenvergadering. Er is tijdens deze vergadering een nieuw bestuurslid aangesteld: Gido Visser is benoemd tot bestuurslid wedstrijdsport. Michel Janse, Rinus Landzaat, Ronald Landzaat, Nico Geriritsen en Fred van Eerde zijn herbenoemd. Han Faas heeft zijn zeer lange periode in het bestuur afgesloten, iets wat eigenlijk niemand kan voorstellen: een bestuur zonder Han. Hij heeft wel belooft nog veel te blijven doen, hoe kan het ook anders. Verder waren er nog een aantal opmerkingen: Er was een Nederlands kampioenschap vergeten. Niels Hoekstra en Steven Molman zijn kampioen geworden in de K2 over 5000 meter. Linus had ook nog een kleine mededeling: "Ik heet Linus Grosmann, niet Grossman, Grosman, Grossmann maar gewoon Grosmann, enkel s dubbel n!".

  Testwedstrijd matig bezocht

  De jaarlijkse testwestrijd in Eindhoven was dit jaar een rustige. Deze wedstrijd georganiseerd door Beatrix is het traditonele eerste meetpunt van het jaar waar iedereen kijkt hoe alle anderen de winter zijn doorgekomen. Dit jaar lagen slechts 11 deelnemers aan de start in Oirschot. Winnaar was Maarten Sleegers vlak voor Dolph te Linde (bekijke de complete uitslag). Er waren twee oorzaken van deze geringe opkomst. Ten eerste was de datum waarop deze wedstrijd gehouden onduidelijk. Lange tijd was de datum van de test 17 maart en de verplaatsing naar 10 maart werd pas laat bekend gemaakt. Ten tweede was een groot deel van de Nederlandse top op trainingskamp. De ploeg van Paul Hoekstra kwam op 10 maart terug van twee weken in Sevilla. De dames-bondsploeg was nog op trainingskamp in Portugal. Hierdoor was de bijna de gehele Nederlandse top voor deze wedstrijd verhindert. Hopenlijk wordt deze testwedstrijd volgend jaar georganiseerd als de meeste Nederlandse toppers in Nederland zijn.

  Han en Ria Faas schenken K4

  De droom van iedere kanoclub van Nederland: twee zeer actieve leden die al jaren vrijwillig een bijna fulltime baan bij de club hebben. Nu als klap op de vuurpijl doen ze iets wel heel bijzonders: ze schenken een gloednieuwe, supersmalle K4. Een prachtige wit-rode K4 genaamd Zeus. Woensdag avond 20 februari schonken ze deze prachtige boot aan de Viking. Een verslag en foto's van deze happening verschijnen zo snel mogenlijk op deze site. Op de vraag waarom doen jullie dit kwam een antwoord dat alleen gegeven kan worden door iemand die zeer sterk bij de club betrokken is: 'We hadden het gewoon nodig'. Het afgelopen seizoen hebben de heren senioren van de Viking alle K4 kampioenschappen gewonnen en ook de dames junioren behaalde vele prijzen, en om dan te varen met een 12 jaar oude houten boot waar al op alle mogelijke plekken geplakt en gelijmd is. Nee, dat kon zo niet langer vonden ze. Er is nog gepoogd om subsidie te krijgen om nieuwe boten aan te schaffen maar dat mislukte. En dan was dit het 'logische' gevolg.
  Als tweede reden was ook nog het feit dat Han, na vele jaren voorzitter te zijn geweest en de laaste jaren bestuurslidvan de Viking, zich formeel terugtrekt uit de kanovereniging. Dit betekende natuurlijk niet dat ze er nooit meer zouden zijn, in tegendeel! Ze willen aan deze boot ook zelf nog een hoop plezier beleven.

  Edwin de Nijs tweede in Artois

  Neerlands enige commerciele ploeg heeft de eerste test perfect doorstaan. In de regatta in Artois werd eerste een 2000 meter op tijd gevaren waarbij iedere 30 seconden werd gestart. Hierbij voer Edwin de Nijs de vierde tijd, vlak voor Edwin de Goede die als vijfde eindigde. Niels Hoekstra eindigde als 7e, Dolph als 9e, Julius als 13e, Tobias als 20e en Linus als 24e. Tamara voer bij de dames naar een prima zesde plek. In de A en B finale's over 800 meter deden ze het nog beter: Edwin werd 2e in de A finale, Edwin de Goede werd hierin 4e. In de B-finale heersde Niels, hij won hier met grote overmacht. Dolph eindigde als 5e en Julius als 4e. Tamara voer in haar A-finale naar de vijfde plaats, een erg goede prestatie voor een eerste jaars senior! zie de complete uitslag op: http://aslck.free.fr/Regate2002/MenuResultats.htm.

  Ronald Landzaat trainer van het jaar

  Afgelopen vrijdag is Ronald Landzaat uitgeroepen tot trainer van het Jaar. Op het sportgala van Amsterdam noord werd de prestatie van Ronald: 8 jaar trainen geven, meer dan 100 Nederlandse kampioenschappen en twee van zijn pupillen naar het WK, ongeOEvenaard bevonden. Met grote overmacht kon hij de prijs in ontvangst nemen, toegejuichd door alle aanwezigen maar natuurlijk vooral door de 10 Nederlandse Kampioenen van de Viking.

  25e Kanovolleybal toernooi

  Zondag 27 januari is voor de 25e keer het kano-volleybal toernooi voor gewest noord van de NKB ge°ree;rganiseerd. Ook dit jaar weer goede deelname: 10 heren ploegen en 6 damesploegen die voor een groot deel weer voor het eerst in een jaar de volleybal beroerden. 's ochtends vroeg werd begonnen met het toernooi dat bij de heren een voorspelbare uitslag kende: Quo Vadis 1. Maar volgend jaar, als het toernooi niet tegelijk met de kanowedstrijd in Artois gehouden wordt, dan zal de Viking weer meestrijden om het Goud, maar ja, we blijven een KANO-vereniging die af en toe volleybalt.

  Ronald Landzaat genomineerd voor trainer van het jaar

  Ronald Landzaat is bij het Sportgala van Amsterdam Noord genomineerd voor de titel trainer van het jaar. Er zijn speciaal voor deze uitreiking opnamen gemaakt van de training zoals Ronald die nu al een groot aantal jaren tot wel vier keer per week geeft. Hij heeft op dit moment een polsblessure en richt zich nu geheel op het coachen van de jeugd. Op het gala heeft hij onder andere concurrentie van Sjors, een van de trainer van ateletiek vereniging Atos. We hopen natuurlijk dat Ronald wint, want wie geeft er nu beter trainen! Met als bewijs de goede prestaties van zijn pupillen Linus Grosmann en Tamara Yosef op het WK.

  Sportgala met opnieuw veel Vikingers

  Op vrijdag 25 januari wordt voor de vierde keer het Sportgala van Amsterdam Noord gehouden. Hier zullen alle Nederlandse kampioenen uit Amsterdam Noord gehuldigd worden. Natuurlijk zullen hier weer veel Vikingers aanwezig zijn, namelijk (in willekeurige volgorde):

  Natuurlijk heeft de Viking nog veel meer Nederlandse kampioenen, echt te veel om op te noemen. In een artikel in het Nieuwsblad voor de Noord-Amsterdammer, de Echo staat een hele mooie foto bij de aankondiging van het komende sportgala: een foto van de kampioenen van 2000: 13 Vikingers en een trotse wethouder Beckman.
  Het sportgala wordt dit jaar gehouden op een 'partyboot' gezien het aantal kampioenen van de Viking kan het volgend jaar beter in een kano gehouden worden!

  Eerste wedstrijd in 2002

  De eerste wedstrijd van 2002 nadert met rasse schreden. 27 januarie wordt de Régates Internationales de l’Artois gehouden. Deze wedstrijd in St Laurent Blangy (Frankrijk) is de enige waarbij het regelmatig sneeuwt! Natuurlijk zulllen hier ook diverse Vikingers van start gaan, onder andere Linus Grossman die dit jaar bij de senioren zal moeten laten zien hoe goed hij is. Vorig jaar had hijin de finale de 10e tijd overall gevaren maar zou bij de senioren in de series slechts als 23e geeindigd zijn. Zie de uitslag van vorig jaar (Word document)

  Gezellige olliebollenfeest

  De jaarlijkse oliebollen party was weer erg gezellig. Het aantal leden van de Viking is toch weer groter geworden.

  Tamara net geen talent van het jaar

  Tamara Yosef heeft de titel talent van het jaar van Amsterdam net niet gekregen. De winnaar was Vanesca Nortan, zij is wereldkampioen geworden bij het Karate. Wel werden er vele Vikingers gehuldigd voor het behalen van hun Nederlands Kampioenschap. Volgend jaar hopen we op de titel Team van het jaar, voor het, hopenlijk, voor de zesde clubkampioenschap op rij.

  mooie toekomst kanosport in Amsterdam Noord

  Amsterdam Noord heeft ambiteuze sportplannen zoals bleek bij het bezoek van de Amsterdamse wethouder sport, G. Dales, aan Noord. G. Beckman ontving hem en vertelde over de plannen. Ten noorden van de Ringweg, bij het eindpunt van de Noord-Zuid metrolijn komt een sportdriehoek met een nieuwe atletiek baan, een sporthotel, een overdekte ijsbaan EN kanofaciliteiten. De sportdriehoek staat eigenlijk niet meer ter discussie, alleen de schaatsbaan is nog onzeker, Zaandam, kanoconcurent bij uitstek, wil ook een overdekte schaatsbaan.

  Tamara Yosef genomineerd voor Amsterdam Topsport Finale

  Tamara Yosef is genomineerd voor de Titel: Talent van het jaar. Zij zal het moeten opnemen tegen Vanesca Nortan een karateka en tegen Babriëlle Wammes een turnster. Deze strijd zal zwaar zijn, maar de beste, Tamara natuurlijk, zal winnen. Op 18 december zal in het Heineken Ontvangcentrum nog vier andere titels verdeelt worden: Sportman, Sportvrouw, sportploeg en trainer van het jaar. De Noord-Amsterdamse Natasja Burgers die eerder al het estafette stokje van Edwin de Nijs kreeg is genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar. Wij hopen natuurlijk dat Tamara wint, maar de concurentie is enorm. Lees verder op amsterdam.nl

  Suzanne de Bruijn winnaar sprintcup 2001

  Bij een vergadering van de Bonds Commisie Vlakwater is er door kanovereniging Dronten protest aangetekent tegen de uitslag van de SprintCup. Het bleek dat de wedstrijden in Dronten niet hebben meegeteld voor het klassement. Het klassement zal daarom opnieuw worden bepaald. Bij deze hertelling zal de wedstrijd in Dronten worden meegenomen in de uitslag en ook de mensen die minder dan 5 wedstrijden hebben gevaren worden opgenomen in het klassement. De belangrijkste verandering zal zijn dat Suzanne de Bruijn (Viking) de sprintcup 2001 bij de dames junioren B heeft gewonnen in plaats van Nicole Rem (Zwetplassers), zij is bij de hertelling als tweede geeindigd. Binnenkort zal u het vernieuwde klassement op deze site kunnen vinden.

  Nederlandse dames selectie bekend

  De damesploeg bestaad dit jaar uit 6 leden, nieuw in de ploeg is Tamara Yosef, vawege haar prestatie's op het WK konden ze niet om haar heen. Nicole Bor, hoewel ze nog twee jaar junior is, traint met de senioren mee. De damesselectie zal deze winter 6 weekenden bijeenkomen. Kijk voor meer informatie op het nieuwsbericht op de site van de kanodames

  Edwin de Nijs sporter van de week

  Edwin de Nijs haalt de krant, ook in de winter:
  In de rubriek estafette van het Amsterdamse weekblad de Echo wordt de sporter van de week 10 vragen gesteld waarna het stokje wordt doorgegeven aan een andere amsterdamse sporter. Deze week is Edwin de Nijs sporter van de week. Hij is teleurgesteld over zijn achtste plek op het WK dit jaar maar droomt nog steeds van het Wereldkampioenschap. Maar voor de Viking zal Edwin altijd van grote waarde zijn want hij zegt na zijn carriere actief te worden voor de club in het bijzonder de begeleiding van onze sporters. lees hier het hele artikel

  Uitslag Sprintcup 2001

  De laatste uitslag van 2001: De sprintcup 2001 over 200 meter.
  Acht sprintkampioenen van nederland:

  >
  Klasse naam
  Dames pupillen Lizza Pijnappel K.V.Viking
  Heren aspiranten B Bram Brandjes K.V.Viking
  Dames aspiranten A Mandy Blokzijl K.V.Viking
  Heren aspiranten A Robin Kreeft De Geuzen
  Dames junioren B Nicole Rem Zwetplassers
  Heren junioren B Wouter Broeze TWV
  Heren junioren A Roderik Koenders Zwetplassers
  Dames senioren Sabrina Visser De Geuzen

  Opnieuw 3 kampioenen bij de Viking. Helaas waren er geen prijzen in de overige klassen vanwege te gereinge deelname.

  Die andere ploeg

  De commerciele ploeg is nu, na de eerste training rond. Edwin de Nijs, Dolph te Linde, Tobias Van der Pol, Edwin De Goede, Niels Hoekstra, Julius Zwitselaar, Linus Grosmann, Carola Jacobs, Andrea Pissch en Tamara Yosef zullen in deze ploeg extra ondersteuning krijgen. De ploeg wordt gesteund door de stichting Topkajak (J. IJskes en A.Bloem).
  De doelstelling van de ploeg is deze atleten "top"prestaties te laten leveren in hun beste dicipline(s); een gezellige trainingsgroep te vormen waar hard trainen de mode is. Enkele leden van deze ploeg zullen deze winter ook deelnemen aan enkele bondstrainingen en iedereen zal zich via selectie wedstrijden moeten plaatsen voor de grote internationale wedstrijden.
  De ploeg vormt dus een trainingsgroep die het seizoen op zijn eigen manier voorbereid. Bij het schaatsen is er eenzelfde situatie, maar die commerciële ploegen hebben veel meer mogelijkheden financiëel.

  Commerciele ploeg breidt uit

  Nederlands eerste commerciele kanoploeg krijg steun van twee toppers. Na dat Edwin de Nijs, Tobias van der Pol en Edwin de Goede hun coach Paul Hoekstra zijn gevolgd naar deze nieuwe ploeg zijn nu ook Niels Hoekstra en Dolph te Linde opgenomen in deze ploeg. Hiermee is nu bijna de gehele Nederlandse top overgelopen naar dit nieuwe initiatief. Het is duidelijk dat zij kiezen voor een combinatie van marathon en korte baan en het eenzijdige beleid van de NKB afkeuren. Een kernploeg van de NKB zal dus hoogstens gevuld kunnen worden met 12 talenten, de toppers hebben eieren voor hun geld gekozen.

  uitslag K4 marathon

  Met enige vertraging hier nu de uitslag van de K4 marathon.

  Jan-Dirk Nijkamp nieuwe bondscoach senioren

  geplukt van teletekst, maar al op 17-10 op deze site bekend:
  "Jan-Dirk Nijkamp volgt Paul Hoekstra op als bondscoach van de Nederlandse Kanobonod. Hoekstra stapte vorige maand op omdat hij geen vertrouwen meer had in het bondsbestuur. Nijkamp wil de 12 beste kanovaarders voor een kernploeg uitnodigen. Die ploeg moet de aandacht gaan richten op de toernooien op vlakwater, een olympische discipline. Marathonvaren wordt daaraan ondergeschikt gemaakt. Hoekstra werkt aan de samenstelling van een eigen team. Tobias van der Pol, Edwin de Nijs en Edwin de Goede lieten weten Hoekstra te zullen volgen. Het drietal behoort ook tot de potentiele kerploeg van de nieuwe bondscoach."
  Het is vreemd dat een jaar nadat de korte-baan en marathon ploeg samen zijn gevoegd, de laatste alweer wordt afgestoten. De ploeg van Paul Hoekstra zich op beide disciplines richten.
  Een tweede opvallend feit is dat Jan-Dirk Nijkamp tijdens de K4 marathon voor het eerst in lange tijd toch bij een marathon is gesignaleerd.

  De winter is begonnen

  De lampjestocht is gevaren en dat betekent dat we zijn begonnen met de wintertraining: minder varen meer halteren, zwemmen en hardlopen. Hier een verslag van Linus over zijn eerste wintertraining ervaringen:
  `WELKOM` Ja, ja het is weer spierpijn geblazen, met heel wat gekreun en gesteun gaan we weer met de wintertraining beginnen. zodat... `NOU, BERT VERTEL, VERTEL`. we volgend jaar nog weer eenstukje harder kunnen varen. ¥O JA JOH?` en nog meer podium plaatsen op grote internationale wedstrijden kunnen winnen. `MAAR DAT KAN TOCH HÈLEMAAL NIET` Nee, dat is ook wel weer zo. maar we gaan er dus weer met frisse moed tegenaan. en we gaan iedereen volgend seizoen niet alleen laten zien dat we goed kunnen varen, maar ook dat we nog beter kunnen varen.

  Foto's K4 marathon

  Een enorm aantal foto's van de K4 marathon staan op het web. Als je van een foto een afdruk wil maken, stuur mij dan een mailtje met vermelding van de foto (omschrijving+naam) dan mail ik een beter exemplaar. Kijk voor de foto's op http://photos.yahoo.com/bc/kv_viking/lst?.dir=/K4+marathon+2001

  waterland heeft last van lichtvervuiling

  Het kan niet goed gaan, dat prachtige natuurgebied en dan met meer dan 50 lampjes of soms zoeklichten gaan varen. De Lampjestocht, de traditionele afsluiting van het vaarseizoen was weer een succes. Zaterdag avond, vele moe van de marathon, fietsend of kanoend stapten allemaal weer in de boot voor deze prachtige tocht, met veel witte, rode en groene lampjes. De barbecue na afloop was nog veel beter. Het is nog nooit zo druk geweest. Volgend jaar weer in de boot, nu de kracht en conditie weer naar een hoger niveau brengen.

  K4 marathon met veel publiek

  De k4 marathon heeft misschien wel eens meer deelname gehad, maar de strijd bij de senioren was ongekend spannend. De winnaar was de ploeg uit Potsdam, gevolgd door de Zwitserse ploeg. De Nederlands ploeg met Edwin de Nijs en Tobias van der Pol werden derde. Meer publiek is er volgens mij nog nooit geweest! Het zal wel zijn dat kana-publiek in tegenstelling tot de kanoers niet tegen regen kunnen. Binnenkort hier de uitslag en veel foto's.

  Routebeschrijving naar De Rijp

  Voor iedereen die de weg niet weet en geen zin heeft om met een k4 een toertje Noord-Hollandse dorpjes te rijden is er nu een routebeschrijving naar de Argonauten: routebeschrijving

  K4 marathon De Rijp

  Komende zaterdag wordt er opnieuw een marathon georganiseerd. De drukste en best bezette wedstrijd van Nederland wordt op 13 Oktober gehouden in De Rijp. Ondanks dat eigenlijk de meeste inschrijvingen op het laatste moment komen in de voorlopige inschrijving indrukwekkend. Informatie bij Ab Hauer email:ab@hauerac.myweb.nl

  Gebroeder Wijdekop Race

  Ook dit jaar weer een fantastische wedstrijd. Het eerste speciale moment viel al 200 meter na de start van de junioren. Bij een aanvaring van Sarina en Sandra werd hun K2 ongeveer 20 cm korter. Ondertussen werd er aan de kop van het veld gesprint voor de eerste tussensprint. Chriophe Dierckx en Sven Duchatelet wonnen deze vlak voor Ludo Corrijn en Dries Corrijn. Roderik en Robin Koenders lagen er toen al achter en stapten later uit. Robert Schootman en Linus Grosmann konden later nog aansluiten.
  Bij de senioren gingen Erwin Smids en Gert Loomans ook na zo'n 200 meter genieten van het mooie zwemwater van waterland. Er vormde zich na de start een grote kopgroep die bijna de gehele race bij elkaar bleef . Pas na de laatste premiesprint konden Edwin de Nijs en Dolph te Linde de concurentie afschudden. Zij werden hierdoor Nederlands Kampioen. Rens Weppner werd samen met Julius Zwitselaar derde van Nederland en mochten de bronzen medaille in ontvangst nemen.

  Zie hier de uitslag
  De foto's zijn hier te zien

  Viking Clubkampioen

  De Viking is voor de vijfde keer op rij clubkampioen geworden. Op het woelige water van de Zaan werd met groete overtuiging het kampioenschap binnengehaald. Met meer dan 75 punten voorsprong op de Geuzen (2e) en TWV (3e). De winst werd vooral bij de senioren en de junioren behaald. Tobias van der Pol won alles bij de senioren en haalde zo een enorm aantal punten binnen. Bij de junioren wonnen, Linus Grosmann en Tamara Yosef, uitgerust van het WK, alle wedstrijden. Bij de Junioren B deed vooral Sandra Brandjes het zeer goed, ze werd 2e achter Nicole Bor, maar voor haar clubgenoten Irene Lindeman, Joline Kasteen en Suzanne de Bruin.

  De Viking heeft deze overwinning niet zonder reden behaalt: alle vaarders hebben het hele seizoen bij iedere wedstrijd laten zien dat de Viking de beste club van Nederland is. De Geuzen, tweede, hebben hun goede klassering te danken aan het grote aantal vaarders. Ook Quo Vadis heeft veel veteranen van de club ingeschakeld. De bronzen medaille winnaar TWV is een gevaar voor de toekomst. Zij hebben deze ereplaats behaald door de goede resultaten van hun aspiranten en junioren. het gat dat de Viking met de rest van Nederland heeft geslagen is zo groot dat we deze voorspong niet zo maar zullen prijsgeven.

  Foto's Clubkampioenschappen

  Enkele leuke foto's van zaterdag en zondag van de Clubkampioenschappen nu al te zien op deze site (gemaakt door Ton Koenders).

  Gebroeders Wijdekop Race

  Zaterdag wordt op het Noord-Hollands Kanaal de Gebroeders Wijdekop Race gevaren. Deze marathon voor K2's over 20 km begint onder de ringweg van amsterdam en gaat naar purmerend en terug. Er zijn vier tussensprint waar premies verdiend kunnen worden. De eerste en laatste tussensprint is vlak bij het pontje bij Watergang. De andere twee tussensprint zijn een klein stukje ten noorden van het pontje bij Ilpendam. Deze sprints zorgen altijd voor een groot spectakel. Voor de liefhebbers van het meefietsen of meerijden: De gehele wedstrijd is te volgen vanaf de westzijde van het Noord-Hollandsch kanaal.
  De leidersbespreking is om 11.00 uur, de junioren starten om 12:00 (finish om +/- 13:00) en de senioren starten om 14:00 (finish om +/- 15:20).
  Vorig jaar won Edwin de Nijs samen met Dolph te Linde zie de uitslag van 2000.

  Clubkampioenschappen en Sprintcup finale

  Dit weekend organiseert Quo Vadis de clubkampioenschappen. De afstanden die gevaren worden passen perfect bij deze club: de 100 en 200 meter. De deelname is tegenvallend hoewel het een clubkampioenschap is. Hopenlijk zijn er nog veel na-inschrijvingen anders ziet het er naar uit dat de Viking voor de vijfde keer op rij het kampioenschap binnenhaalt. De opmerking na afloop van de vorige clubkampioenschappen blijven staan: 'Nu nog een 500 meter en een lagne baan en het is perfect'.
  Tegelijkertijd vormt de 200 meter de vijde en afsluitende race voor de Sprintcup 2001. Hier zal de strijd om de eerste plaatsen een stuk heviger zijn. Voor de Viking strijd Jort Muller om de eerste plek maar ook nog vele anderen maken nog kans op de overwinning.
  Quo Vadis: oostzijde 393, Zaandam.

  Alternatieve Kanoploeg?

  Een interessant nieuwsbericht op Teletekst:

  Paul Hoekstra,die een week geleden bij de Nederlandse Kano Bond opstapte als coördinator/bondscoach,is bezig met het opzetten van een alternatieve ploeg van marathon- en vlakwatervaarders.
  Tobias van der Pol,Edwin de Goede en Edwin de Nijs hebben toegezegd de coach te zullen volgen.Volgens Hoekstra gaat het om een semi-commerciele ploeg naar voorbeeld van het langebaanschaatsen.
  Hoekstra zei eerder deze maand bij zijn vertrek bij de NKB geen vertrouwen in het bondsbestuur te hebben.Ook zegt hij dat het onduidelijk is welk budget de bond precies voor topsport heeft.De NKB zegt officieel nog niets van Hoekstra's plannen te hebben gehoord.

  Foto's van de Twentse wedstrijden

  De foto's zijn nu te bekijken.
  Er zijn dit weekend toch enkele opmerkelijke dingen gebeurt. 'Sarina' voer in de Heren Junioren K4 mee. Linus lag, plotseling in het water en Jort, gaf in de laaste meter het op omdat Julius voor lag en werd daardoor zelf geen derde meer (Stephen Molman voer gewoon door). Hij sloeg vervolgens om en op de kant sloeg hij zijn gescheurde peddel kapot. Een dure 500 meter en een vierde plaats.

  Veel wanorde en toch lol in Twente

  Opnieuw een Twente regatta en net zoals vorig jaar met veel vertraging. Zaterdag, een ietwat miezerige dag beginnen de wedstrijden met een Twents Kwartiertje. Niets aan de hand tot dat de eerste boten arriveren. Het kanaal afsluiten mag niet dus zit er niets anders op dan boeien weghalen, de boot er langs laten en met een nog kwartiertje vertraging starten. En dat dus een keer of 8. Veel verwaring en een uiteindelijke langebaan die met anderhalf uur vertraging van start ging. Maar desondanks was het gezellig en druk. Zondag waren er geen boten, zondags rust. Deze zondagse rust werd ook door vele vaarders door gezet. Zaterdag uit gaan en dan is de eerste wedstrijd op zondag om acht uur wel erg vroeg. Toch begon de eerste wedstrijd stipt om 8 uur de achterstand op zondag liep maar zeer langzaam op tot uiteindelijk een half uurtje. Toen was het tijd voor het opruimen van de kletsnatte tenten op het halve gifveld van de voetbalvereniging (daar stonden we vorig jaar dus!) en snel naar huis.
  De foto's volgen in de loop van de week.

  Twente Regatta, Programma

  De langverwachte afsluiting van het kortebaan seizoen, wat het dit jaar niet is, komt eraan. Dit weekend wordt in Hengelo bij TWV de Twenteregatta gehouden. Ook dit jaar een sterk bezette wedstrijd met veel deelname uit Duitsland. Het enige nadeel van deze wedstrijd is dat ze op zondag altijd veel te vroeg beginnen. Kijk hier in het Programma (pdf 190kB). Voor wie er toch heen gaat: de routebeschrijving.

  Uitslag sprintcup Deventer

  De uitslagen van de vierde sprintcup in Deventer zijn binnen. Opnieuw een enorme overwinning voor de Viking. Met overwinningen voor:

  • Bram Brandjes
  • Jort Muller
  • Irene Lindeman
  • Suzanne de Bruyn
  • Rowdi van Eerde
  • Lizzy Pijnappel
  • Linus Grosmann
  • Mandy Blokzijl
  • Tamara Yosef
  • Anne Boek
  • Tobias van der Pol
  (in willekeurige volgorde)
  Ook bij deze wedstrijd heeft de Viking het verenigingsklassement ruim gewonnen, door deze kampioenen natuurlijk maar ook door het enorme aantal vaarders. Het aantal keren dat de Viking aan de start ligt is enorm. Een klein lijstje van het aantal boten dat per club stond ingeschreven:
  1. Viking (84)
  2. Skonevaarders (44)
  3. Dronten (32)
  4. DKV (30)
  5. ZP (28)
  6. Geuzen (20)
  7. TWV (12)
  8. Hardenberg-Vecht (10)
  9. Argonauten (4)
  10. Frisia (3)
  11. QV (2)
  Wij hebben zin in onze volgende overwinning bij het clubkampioenschap, wie daagt ons uit?

  Linus zesde, Tamara vijfde

  Onze helden in Brazilië hebben beslag gelegd op de zesde resp. vijfde plaats in de B-finale's.
  Linus Grosmann voer zijn 500 meter in 1:50.063, 3.285 seconden langzamer dan de winnaar van de B-finale. Lanzy Martinez uit Cuba won de 500 meter in 1:44.438. Nog net een stukje harder dan de rest.
  Tamara voer in haar B-finale 500 meter 2:09.456. Dit is 4.014 seconden langzamer dan de winnaar van de B-finale. Timea Pasky uit Hongarije won de 500 in 1:59.837.
  Kristof Dierckx werd derde in de B-finale in 1:49.073, +2.295.
  Zie de uitslagen:
  Linus in Brazilië

  Linus Grossman doet regelmatig verslag vanuit Brazilië. Het laatste nieuws: Tweede wedstrijddag in Curitiba. Tamara 6e in de B-finale, heren finale was de mooiste wedstrijd ooit.De resultaten staat op de officiele WK site

  Kijk voor het complete dagboek op de WK Junioren pagina
  Ook Tamara doet verslag vanuit Brazilie, Vanwege wind tegenvallend resultaat. zie de het dagboek.

  Uitslag Vikingsprintwedstrijden

  De uitslag van de Sprintwedstrijden.
  De 46 foto's van onze eigen wedstrijd zijn nu hier te bekijken.

  Programma Deventer Sprintcup

  Dit weekend wordt in Deventer de vierde wedstrijd om de Sprintcup gehouden. Hier is het programma van deze wedstrijden te downloaden (pdf formaat). De Viking hoopt op net zo'n success als bij onze eigen wedstrijd: alle verenigingsprijzen winnen en in het totaal klassement bijna drie keer zoveel punten als nummer twee.

  Linus vierde in Halve finale

  Linus Grosmann is in Brazilië vierde geworden in de halve finale 500 meter. Hij eindigde in 1:51.548, 2.770 na de winnaar Gabor Sasvari uit Hongarije. Dieter Caluwier uit België eindigde als vijfde vlak achter Linus in 1:51.628. Zij zullen hierdoor beide uitkomen de B-finale. De uitslag van deze wedstrijd staat hier. (trage verbinding)

  Tamara zesde in de Halve finale


  De uitslag van de halve finale 500 meter van Tamara is nu bekend: Ze werd zesde in haar halve finale in 2:13.146, met en achterstand van +10.239. Hierdoor gaat ze door naar de B-finale. Kijk naar de uitslag van de wedstrijd 79
  Kristof Dierckx en Dieter Caluwier werden negende in de halve finale K2 500 meter. Hierdoor werden ze uitgeschakeld.

  Tamara zesde in B-Finale 1000meter

  Tamara zesde op de 1000 meter B-finale, in 5:15.402. De winnaar, Frederieke Leue uit Duitsland voer 4:35.816. Slechte tijden door een stormachtige tegenwind. De uitslagen van deze wedstrijden:  WK Junioren begonnen

  In Curitiba is het WK begonen. Zowel Linus als Tamara hebben de serie overleefd. Tamara is op de 1000 meter als vierde geeindigd en gaat door naar de halve finale. Ook op de 500 meter is ze door als 4e door. Linus is in zijn serie 500 meter als vierde naar de halve eindstrijd in de 1000 meter serie werde hij vijfde ook hier gaat hij door naar de halve finale. Alle uitslagen zijn te bekijken op de resultaten site van het WK. (Dieter Caluwier is op de 500 meter als zesde door naar de halve finale, Kristof Dierckx is als zesde naar de 1000 meter halve finale)

  Programma Vikingsprintwedstrijden

  Op acht september organiseren wij voor de derde keer de Vikingsprintwedstrijden. Nu is het gehele programma te downloaden in pdf-formaat. Na inschrijven is mogenlijk tot en met donderdag 6 september zolang er banen vrij zijn . Inschrijvingen zenden aan:Kanovereniging Viking, Vikingpad 40,1034 VG Amsterdam of per email naar kv.viking@wolmail.nl

  Brabantregatta groot succes

  De eerste editie van de brabantregatta is perfect verlopen. Hoewel de eerste start zaterdag met een kwartiertje vertraging van start ging was deze achterstand snel ingelopen. De wedstrijden werden op de kanobaan gevaren, deze loopt vlak langs de 'Beekse Bergen' en lag er prachtig bij, geen klotsbak maar ook geen boeien. Zogvaren werd uiteraard geprobeerd maar door de kamprechters in volgbootjes direct bestraft. Deze eerste editie was een rustig begin. Bijna alle Nederlands wedstrijdclubs waren aanwezig en ook Ruhrwacht uit Duitsland. De Belgen ontbraken omdat bij hun het Belgisch Kampioenschap werd georganiseerd. Volgend jaar, als de programering van België, Duitsland en Nederland beter op elkaar afgestemd kan worden kunnen hier prachtige drukke wedstrijden gehouden worden. Tot Volgend Jaar!

  Linus in Brazilië

  Linus Grossman doet regelmatig verslag vanuit Brazilië. Het laatste nieuws: Eerste wedstrijddag prima verlopen in Curitiba. Linus en Tamara beide door. Kijk op de officiele WK site

  Kijk voor het complete dagboek op de WK Junioren pagina

  Tamara in de B-finale

  Tamara heeft zich met een vierde plaats in de halve finale zich ruim geplaatst voor de B-finale 1000 meter. Ze voer 4:34:336 Dat was 12.499 seconden langzamer dan de winnaar van haar serie. Haar B-finale wordt 's middags om drie uur gevaren, hier is het 6 uur later dus om 21:00. Linus kon op de duizend, zijn mindere afstand, geen indruk maken. Hij kon geen finaleplaats afdwingen met zijn zevende plaats in de halve finale. Hij voer een tijd van 4:01.818, dit was 13.309 seconden langzamer dan de winnaar van zijn serie. Kristof Dierckx behaalde een zesde plaats in zijn serie in 3:57.664, (+11.425) en is hierdoor zeker van een plaats in de B-finale om 15:20 plaatselijke tijd.

  Tobias 7e in B-finale 200 meter

  Tobias van der Pol is op het WK in Poznan zevende geworden in de B-finale in 37.569. Een goede prestatie met zeer veel perspectief voor de toekomst. De grote vooruitgang dit seizoen schrijft Tobias toe aan de bondscoach Paul Hoekstra. Hij is dit jaar enkele seconden harder gaan varen. Nicole Bulk is in Poznan als zesde geindigd op de 1000 meterin 4:15.047. Op de 500 meter werd ze vijfde in de troostfinale in 2:00.136 .
  Voor de Belgen een goed bericht: Bob Maesen is geeindigt als eerstein de B-finale op de 1000 meter in de vierde tijd: 3.:36.062 .

  Vlaamse Kampioenschappen druk bezocht

  De wedstrijden in Neerpelt waren, netzoals de laatste jaren, zeer goed bezocht met vaarders uit: Belgie, Nederland, Duitsland, Tsjechie, Denemarken, Oostenrijk, Hongarije en Nieuw Zeeland. Vooral de deelname bij de senioren was groot, mede veroorzaakt doordat er geen onderscheidt gemaakt werd tussen A en B senioren. Er waren, op deze drukke wedstrijden toch nog veel finale plaatsen en medailles voor Vikingers.
  Linus Grosmann won de K1 500 meter, een prima uitgangspunt voor het WK junioren In Brazilie van zeven tot negen september. Helaas mochten de Belgen die naar het WK gaan van hun trainers niet varen. Op de 5000 meter werd hij vierden en samen met Robert Schootman, een Deen en een Belg wonnen ze twee keer goud in de K4.
  Tamara Yosef werd tweede op de 500 meter en haalde een prachtige derde plek bij de gecombineerde junioren/senioren 1000 meter wedstrijd. Ook voor haar een zeer geslaagde test voor het WK.
  Edwin de Nijs was speciaal voor de 5000 meter naar Neerpelt gekomen. In deze overvolle wedstrijd, er gingen meer dan 50 senioren tegelijkertijd van start, won Edwin met overtuiging. Een bijzonder goed startpunt voor het WK marathon in Stockton 1 en 2 september.

  Tobias van der Pol naar Halve Finale WK

  Tobias van der Pol heeft in Poznan prima gevaren in de series 500m. In een snelle serie werd hij derde, vlak achter nummer twee (fotofinish). Zie de uitslag van zijn serie. Vrijdag heeft hij om 15.40 in race 86 zijn halve finale gevaren. Hierin werd hij vijfde in 1.45,969 voor de Belg Bob Maesen in 1.46.143 en slechts zes duizendste achter nummer 4: Valeri Morgun uit de Oekraine. Tobias van der Pol vaart hierdoor net niet in de B-finale, Zondag om 9.25 zal de finale worden gevaren met opnieuw Liwoski uit Duitsland in deze finale 173
  Zaterdag om 14.29 zal hij de 200 meter serie varen in wedstrijd 127. Van de acht vaarders gaan er zeven + de tijd snelste door naar de Halve finales. Dit zijn wedstrijden:


  Deze worden zaterdag om 10 voor 5 gevaren. Als Tobias zijn goede vorm vasthoud vaart hij wellicht zondag in de A-finale om 13.55 of de B-finale vijf minuten eerder.
  Het verdere verslag van dit WK volgt zondag avond, na afloop van de wedstrijden in Neerpelt. Dit is opnieuw een grote wedstrijd met maar liefst 54 deelnemers aan de lange baan bij de heren senioren (Zaterdag 18.53).

  Open Belgisch Kampioenschap in Neerpelt

  Van 24 tot 26 Augustus wordt in Neerpelt voor de 21e keer het Open BK georganiseerd. Vrijdag middag wordt er gestart met de Doortocht van Neerpelt. De korte en lange baan wedstrijden worden op Zaterdag en Zondag gevaren. De starttabel is hier te vinden. De route naar het Bocholt-Herentalskanaal te Neerpelt is eenvoudig download dit pdf bestand of klik hier voor de route.

  Tobias naar WK vlakwater

  Tobias van der Pol neemt volgende week (22-26 augustus), als vele van ons in Neerpelt zijn, deel aan het WK vlakwater. In Poznan in Polen zal hij uitkomen in de K1 en vaart zowel de 200 als de 500 meter. Hopenlijk kan hij hier laten zien dat Nederland en ook de Viking niet alleen marathon kunnen varen maar ook op de korte baan nog iets voorstellen. Tobias begint op donderdag om ongeveer kwart voor vier met de series 500m. De series van de 200 meter gaan pas zaterdag om half drie van start.
  Edwin de Nijs had zich ook geplaatst voor dit WK maar hij richt zich geheel op het WK marathon in Stockton, Engeland, een week later. Ook aan dit WK zal Tobias deelnemen. Hij vaart hier samen met Edwin de Goede in de K2.

  Derde plaats voor Edwin en Dolph op EK

  Edwin de Nijs en Dolph te LInde zijn op het EK derde geworden in de K2. Na zaterdag al een mooie vierde plaats voor Edwin en een elfde plaats voor Dolph maken ze het nu wel af met deze mooie derde plaats voor Edwin en Dolph. Edwin heeft lang getwijfeld of hij wel zou starten. Na de slopende race van zaterdag had hij last gekregen van maagkrampen en amper geslapen. Zondag ochtend besloten toch mee te doen, een juiste keuze. Vanaf het begin was er een kopgroep van zes boten. Na de tweede overdraging vielen er twee boten af en bleven ze over met een groep van vier. Tot vlak voor de laatste overdraging bleven deze bij elkaar. Maar voor deze laatste overdraging konden de Tsjechen het tempo niet meer volgen en moesten de groep laten gaan. Edwin en Dolph wisten toen al dat het niet meer fout kon gaan. Tijdens de laatse overdraging konden ze de Spanjaarden en Hongaren niet meer bijhouden. De Hongaren wonnen ruim van de Spanjaarden, Edwin en Dolph volgden op ongeveer 20 seconden. Ondanks de grote twijfel van Edwin of hij wel zou starten was hij na afloop wel tevreden: 'nu herstelen en weer op gewicht komen voor het WK'.

  Carola Jacobs en Andrea Pitz voeren voor het eerst samen op een EK. Zij zaten vanaf het begin in de kopgroep. Vanaf de tweede overdraging moesten ze de twee Hongaarse boten laten gaan en streden ze samen met de Poolse boot om de derde plaats. Helaas konden ze de Polen niet volgen op de laatste overdraging twee kilometer voor het eind. Ze eindigden op een prima vierde plaats.

  De uitslagen: